Κεραυνοί στο δημοτικό συμβούλιο – Βαριές καταγγελίες για διαφθορά, διαπλοκή και διακίνηση μαύρου χρήματος

Κεραυνοί στο δημοτικό συμβούλιο – Βαριές καταγγελίες για διαφθορά, διαπλοκή και διακίνηση μαύρου χρήματος Άστραψε και βρόντηξε στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου
24 Μαρ
2016

 

"Ιερατείο" που παίζει παιχνίδια αδιαφάνειας,...
"Συμπαιγνία" σε βάρος της Καλλιθέας,...
"Διακίνηση μαύρου χρήματος" στη μαρίνα,...
"Διαφθορά και διαπλοκή στη μαρίνα που καλά κρατεί και συνεχίζεται", ...
"Βαποράκια" που εισπράττουν τα τέλη ελλιμενισμού για λογαριασμό άλλων...
Είναι μερικές από τις πολύ βαριές καταγγελίες που ακούσθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης για την υπόθεση της μαρίνας, παρουσία εκπροσώπων των ναυταθλητικών ομίλων και άλλων φορέων.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ίσως η πιό σοβαρή και σημαντικότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας την τελευταία δεκαετία. Όχι μόνο διότι για πρώτη φορά στην Καλλιθέα συζητήθηκε εκτενώς η υπόθεση της μαρίνας και με την συμμετοχή εκπροσώπων ναυταθλητικών ομίλων. Αλλά κυρίως διότι γύρω από το καυτό θέμα της είσπραξης των τελών ελλιμενισμού και την απώλεια "τεραστίων εσόδων" για τον δήμο Καλλιθέας, ακούσθηκαν πολλά και πολύ σοβαρά.

Οι εκπρόσωποι των Ομίλων πάντως παραδέχθηκαν ότι ακόμα, από το 2009 δεν έχουν εγκατασταθεί πλήρως νόμιμα στη μαρίνα...

Από αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν έλειψαν ούτε οι προσωπικές επιθέσεις, ούτε νέες απόπειρες να προπαγανδίσουν κάποιοι ότι στη μαρίνα δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα κι ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Όπως δεν έλειψαν ούτε οι φαρμακερές γεμάτες νόημα ατάκες.

Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν αποσπάσματα με τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων


Κάρναβος:

Θα παραδώσουμε στους Καλλιθεάτες την περιουσία που τους ανήκει

"Εμείς ως διοίκηση έχουμε κάνει την επιλογή μας. Τώρα κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν την επιλογή τους. Ή με τα συμφέροντα ή με τους δημότες. Ή με το άδικο και το ανήθικο ή με το δίκαιο και το ηθικό". Αυτή ήταν η αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου προς όσους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο αμφισβητούν την εξουσία του δήμου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Δείτε


Μαργαρίτη:

Η διαφθορά και η διαπλοκή καλά κρατεί στη μαρίνα

Για "διαφθορά και διαπλοκή που καλά κραττεί και συνεχίζεται" μίλησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΑΣ, κ. Βάσω Μαργαρίτη.
Η κ. Μαργαρίτη απέδωσε ευθύνες και στην προηγούμενη διοίκηση για τη μη είσπραξη τελών ελλιμενισμού από τη μαρίνα, τονίζοντας, ότι όλα τα παράνομα σκάφη θα έπρεπε να έχουν εκδιωθεί από τη μαρίνα και να επιβληθούν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους. Υπογράμμισε δε ότι δεν μπορεί να σμφισβητηθεί από κανέναν ότι η μαρίνα έχει παραχωρηθεί στον δήμο Καλλιθέας και ότι αποτελεί "μια μεγάλη πηγή πλούτου" για την πόλη.

Δείτε


Δημόπουλος:

Ας μην παριστάνουν κάποιοι τους περαστικούς κι ότι δεν γνώριζαν

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, κ. Βασίλης Δημόπουλος εξέφρασε την πάγια πολιτική θέση της παράταξης του, η περιοχή στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης να τελεί υπό τον έλεγχο και την διαχείριση του δήμου και να δωθεί σε ελεύθερη χρήση του λαού της Καλλιθέας και της Νεολαίας και προκειμένου να μην επωφθαλμιούν ιδιώτες την μαρίνα και τις γύρω κτιριακές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, ανέφερε πως δεν μπορούν "κάποιοι επί πολλά χρόνια πρώην αντιδήμαρχοι της διοίκησης Ασκούνης να παριστάνουν τους "τιμητές κι ότι δεν γνώριζαν", κι άφησε να εννοηθεί ότι λειτουργούν και ως "συνήγοροι" αυτών που αμφισβητούν την κυριαρχία του δήμου Καλλιθέας στη μαρίνα.
Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε επίσης ότι ο δήμος Καλλιθέας πρέπει να έχει τον έλεγχο και την διαχείριση του χώρου και να δωθεί προτεραιότητα στα πραγματικά ναυταθλητικά σωματεία.. "Από το 2000 μιλούσα για τα κότερα" στη μαρίνα είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε


Ψαλιδόπουλος:

Ραδιουργίες για να συκοφαντήσουν την προηγούμενη διοίκηση

Με προσωπικές επιθέσεις στον δήμαρχο Καλλιθέας, επέλεξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, κ. Ψαλιδόπουλος, να σταθεί στην χθεσινή συζήτηση για τη μαρίνα με παρόντες εκπροσωπους των Ομίλων.
Για "ραδιουργίες της διοίκησης Κάρναβου", "ευτελή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο" και "παρακμιακή πολιτική της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας" αναφέρθηκε από την αρχή κιόλας της τοποθέτησης του και απέδωσε σε... "ασάφειες" του νομοθετικού πλαισίου τις "δυσλειτουργίες" στη μαρίνα.
Πάντως, "η προηγούμενη διοίκηση του δήμου", όπως είπε, "θα έπρεπε να είχε δραστηριοποιηθεί εντονότερα" για την πλήρη εφαρμογή των νόμων που διέπουν τη μαρίνα...
Επιπλέον, ο κ. Ψαλιδόπουλος παρατήρησε ότι πότε η πολιτική ζωή της Καλλιθέας δεν είχε τέτοια "αήθη" χαρακτηριστικά...

Δείτε


Παπαδάκης:

Διακίνηση μαύρου χρήματος και ρευματοκλοπή στη μαρίνα

Σε "διακίνηση μαύρο χρήματος και ρευματοκλοπή" στη μαρίνα κι "ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα για τη διαλεύκναση αυτών των εγκλημάτων" αναφέρθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, κ. Βαγγέλης Παπαδάκης.
Σε ότι αφορά τα τέλη ελλιμενισμού ο κ. Παπαδάκης πρότεινε ο δήμος Καλλιθέας να εισπράττει μόνο από τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στη μαρίνα. Ενώ, για τα ναυταθλητικά σκάφη ζήτησε να μην πληρώνουν, με αντάλλαγμα όμως, οι όμιλοι να διευκολύνουν παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών να αθληθούν.

Δείτε


Λασκαρίδης:

Κρύφτηκε η θάλασσα από την Καλλιθέα για να βασιλεύσει εκεί η μπόχα και η δυσωδία

Για "συμπαιγνία" σε βάρος της Καλλιθέας μεταξύ κρατικών υπαλλήλων, υψηλόβαθμων στελεχών διοικήσεων του δήμου Καλλιθέας και κάποιων ομίλων, μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.
"Μήπως η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας ήθελε την μαρίνα αυστηρά ναυταθλητική απλά και μόνο για να υπάρχει το σημερινό μπάτε σκύλοι αλέστε για να κερδοσκοπούν κάποιοι;" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λασκαρίδης και κάλεσε την διοίκηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

ΔείτεΕυσταθίου:

Ζητάμε συγνώμη που κάνουμε το καθήκον μας

"Το ρεύμα και το νερό θα παραμείνουν κομμένα στη μαρίνα όσο υπάρχουν παράνομα ελλιμενισμένα σκάφη" ήταν η απάντηση που επιφύλασσε ο Πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της μαρίνας, Κώστας Ευσταθίου, στο αίτημα εκπροσώπων των Ομίλων να ανεβάσει τους διακόπτες. "Θεωρώ κλοπή αυτό που γίνεται" είπε και πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί μήνυση για τη ρευματοκλοπή.
Ο κ. Ευσταθίου απάντησε και στην δημοτική παράταξη του κ. Ψαλιδόπουλου που τον κατηγορεί ότι διασύρει στελέχη της προηγούμενης διοίκησης όταν αναφέρει ότι χάνονται τεράστια έσοδα για τον δήμο Καλλιθέας από τη μη είσπραξη τελών ελλιμενισμού.
"Ρωτήστε αυτούς που έχουν πάρει αυτά τα χρήματα, γιατί οι έχουν φύγει από την τσέπη των σκαφούχων αυτά τα χρήματα, κι αυτοί που τα έχουν πάρει μπορούν να μας πουν αν είναι πολλά ή λίγα" απάντησε ο κ. Ευσταθίου.

Δείτε

 

Μη χάσετε, μόνο στο το kallitheaonline

>Οι φαρκακερές ατάκες-απάντηση Κάρναβου σε Ψαλιδόπουλο

>Ποιός πρώην αντιδήμαρχος, νυν δημοτικός σύμβουλος ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με αυτοκόλλητο Ομίλου

>Τι υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝΑΤΚ

>Τι αναφέρουν στο πόρισμα τους οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές για τους Ομίλους

>Ποιά επιπλέον στοιχεία ζητά ο Εισαγγελέας Διαφθοράς από τον δήμο Καλλιθέας

>Τι αναφέρει έγγραφο που κοινοποιήθηκε το 2010 στον δήμο Καλλιθέας και ποιοί γνώριζαν από τότε την κατάσταση στη μαρίνα

>Πότε συνεδριάζει η Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών και ποιός συνδυασμός κινδυνεύει να κριθεί έκπτωτος

>Μια αποκαλυπτική φωτογραφία που θα συζητηθεί

 

Τελευταίες ειδήσεις