Η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου στην «Αυλή του Σοφού Βασιλιά»

[maritapaparizou] [maritapaparizou]
23 Ιαν
2020

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιείται, στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, συναυλία με τίτλο «Στην αυλή του Σοφού Βασιλιά» με ελεύθερη είσοδο.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Πιο συγκεκριμένα, η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου μας ταξιδεύει στην αυλή του Αλφόνσου Ι ́ του Σοφού με μεσαιωνικές cantigas, αναγεννησιακά και πρώιμα μπαρόκ τραγούδια, αλλά και σεφαραδίτικα ακούσματα και ρυθμούς Αλ Ανταλούς.

Πρόκεται ουσιαστικά για μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην πρώιμη και ύστερη Αναγέννηση της Ισπανίας, καθώς και το πρώιμο ισπανικό μπαρόκ, με αφετηρία την εμβληματική μορφή του βασιλιά Αλφόνσου του Σοφού, με την ερμηνεία της εξειδικευμένης στην παλαιά μουσική κοντράλτο Μαρίτας Παπαρίζου, συνοδεία της Αντιγόνης Τσάλλα στο αναγεννησιακό φλάουτο, του βιχουελίστα Αλέξανδρου Κάλκου, του Δημήτρη Τίγκα στο βιολόνε και του Βαγγέλη Σαγρή στα κρουστά, με video art από τον Χαράλαμπο Σεβοζλίδη, με cantigas, romances, villancicos, αλλά και σεφαραδίτικα τραγούδια, με επιρροές Αλ Ανταλούς.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» .

65BE48AC D502 4535 9B99 63E6EE5D3345

Τελευταίες ειδήσεις