Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία Δαβάκη - Ο Ασκούνης κεραυνοβόλησε τον Κάρναβο: «Μετέτρεψες την Καλλιθέα σε φτωχό συγγενή των Νοτίων Προαστίων»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος
06 Ιουλ
2023

Eντυπωσιακά μεγάλη η ανταπόκριση των Καλλιθεατών στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του νέου συνδυασμού «Ενωμένοι Μπροστά» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο και υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Στον συνδυασμό του Κώστα Ασκούνη αποδίδουν τo μέγεθος και τον παλμό της συγκέντρωσης το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) στους αγώνες που δίνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, «απέναντι στα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη η διοίκηση του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ασκούνης παρουσίασε το νέο συνδυασμό όπως προέκυψε από τη συμπαράταξη διαφορετικών πολιτικά προσωπικοτήτων, καθώς και τη συνεργασία των δύο δημοτικών παρατάξεων «Προοπτική Ζωής - Κώστας Ασκούνης» και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», της οποίας ιδρυτής υπήρξε ο αείμνηστος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Ο κ. Ασκούνης ανέβηκε στο βήμα με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Έλενα Αυγερινού, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Μας ένωσε το κοινό όραμα, οι κοινοί στόχοι και η εγκατάλειψη και απαξίωση του Δήμου. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, γιατί στη λαίλαπα του Νεοφιλευθερισμού, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, εμείς απαντάμε με την ενότητά μας, την αλληλεγγύη, την πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ανθρωπιά. Τέλος, θα δουλέψουμε μεθοδικά με σχέδιο και όραμα για την Καλλιθέα που αξίζουμε».
Η κυρία Αυγερινού θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

askounis7 2023 par yp 2

askounis7 2023 par yp 4

askounis7 2023 par yp 5

 

«Πάρε την Καλλιθέα στα χέρια σου»


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων από όλους τους πολιτικούς χώρους με το νέο συνδυασμό «Ενωμένοι Μπροστά», καθώς και τη συνεργασία των δύο δημοτικών παρατάξεων, που εκφράζει μία ευρεία συσπείρωση στη βάση ενός πλαισίου αρχών, αξιών και προγραμματικού σχεδίου.

Τόνισε δε ότι «συμμετέχουν και είναι μαζί μας υποψήφιοι που το 2019 είχαν κατέλθει με τα ψηφοδέλτια του αείμνηστου Λάζαρου Λασκαρίδη και της Βάσως Μαργαρίτη» τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ο Κώστας Ασκούνης υπογράμμισε με έμφαση ότι «Η Καλλιθέα μας χωράει όλους» και συνέχισε: «Η Καλλιθέα έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ τον πλούτο των ιδεών μας που προέρχεται από τη διαφορετικότητα των πολιτικών προελεύσεων και την ποικιλία των εμπειριών».

«Η μεγάλη αυτή ενότητα οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να συμπορευτούν, δημιουργώντας ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα βάλει τέλος στη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που βρίσκεται η πόλη μας.

Εμείς, έχουμε σχέδιο και όραμα, γνώση, εμπειρία, συνέπεια, εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό των νέων υποψηφίων να κάνουμε την Καλλιθέα:
• Τόπο ασφαλή, τόπο φιλικό για τους κατοίκους και τα παιδιά μας
• Πόλη με ισχυρές κοινωνικές δομές
• Πόλη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
• Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Κόμβο Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης».

«Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης «για 9 συναπτά έτη αναλώθηκε σε μία ακατάσχετη φλυαρία με φωτογραφίσεις, show και υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, αφήνοντας τα προβλήματα να συσσωρεύονται δημιουργώντας αδιέξοδα».

Κατά το πέρας της ομιλίας του ο Κώστας Ασκούνης με κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του προσπάθειας «ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» προέτρεψε τους πολίτες να ενωθούν στη μεγάλη αυτή συμπόρευση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη

quo mark1

 

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητέ μου Καθηγητά, κύριε Κουνάδη,
Αγαπητοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης μας,
Αγαπητοί συμπολίτες,
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία.

Χάρη σε όλους εσάς πλημμύρισε η πλατεία Δαβάκη. Σήμερα, από εδώ ξεκινάμε όλοι μαζί την πορεία για την μεγάλη νίκη του Οκτωβρίου. Τη νίκη για την Καλλιθέα.

Θα γνωρίσουμε σήμερα τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, ο οποίος αποτελείται από έμπειρα στελέχη, αλλά και νέα παιδιά, που άφησαν την εύκολη κριτική του καναπέ. Όλοι μαζί σε ένα αρραγές μέτωπο συνεργασίας να χτίσουμε την Καλλιθέα που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας.

Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι όσοι έχουμε τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας. Ανησυχούμε, γιατί η πόλη μας έχει περιέλθει σε πλήρες τέλμα και απαξίωση. Προβληματιζόμαστε, γιατί βλέπουμε την πόλη μας με ευθύνη του απερχόμενου Δημάρχου και της Διοίκησής του να μετατρέπεται σε φτωχό συγγενή των Δήμων των Νοτίων Προαστίων. Όλοι πηγαίνουν μπροστά, εμείς όμως παραμένουμε στάσιμοι.

Βλέπουμε καθημερινά την Καλλιθέα να απομακρύνεται από την πόλη που θέλουμε, την πόλη που ονειρευόμαστε.
Γιατί θέλουμε την Καλλιθέα:
• Τόπο ασφαλή, τόπο φιλικό για τους κατοίκους και τα παιδιά μας
• Πόλη με ισχυρές κοινωνικές δομές
• Πόλη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
• Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Κόμβο Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης

askounis7 2023 par yp 3

Φίλες και φίλοι,
Έχουμε μία Δημοτική Αρχή που για 9 συναπτά έτη αναλώθηκε σε μία ακατάσχετη φλυαρία με φωτογραφήσεις, show, υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, αφήνοντας τα προβλήματα να συσσωρεύονται πίσω από μια επίπλαστη εικονική πραγματικότητα δημιουργώντας αδιέξοδα. Μία Δημοτική Αρχή που για 9 χρόνια κανένα έργο δεν σχεδίασε και κανένα έργο δεν υλοποίησε. Μία Δημοτική Αρχή που για 9 χρόνια δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα δικό της έργο που να αναβαθμίζει την πόλη μας.

Αντιθέτως:
• Τα έργα υποδομής εγκαταλείφθηκαν
• Οι συντηρήσεις αρκέστηκαν σε μπαλώματα
• Το αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί στους κατοίκους
• Η κακοδιαχείριση και η σπατάλη κυριαρχούν

Η Καλλιθέα πολλάκις έγινε πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Από το πλημμυρισμένο Νηπιαγωγείο, τα τροχαία ατυχήματα, μέχρι τον τραγικό θάνατο του Αντιδημάρχου μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, πάντα η πόλη μας πρωταγωνιστούσε με αρνητικό πρόσημο.

Φίλες και φίλοι,
Που να πρωτοκοιτάξει κανείς. Όπου και εάν κοιτάξεις αντικρίζεις εικόνες από την εγκατάλειψη και αδιαφορία που σε πληγώνουν:
• Από τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια
• Την καθαριότητα
• Τον ελλιπή Δημοτικό Φωτισμό
• Την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων
• Τα προβλήματα στα Δημοτικά Κτίρια και τις Αθλητικές εγκαταστάσεις
• Τους κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες
• Από τα προβλήματα στάθμευσης και τη διαρκή υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης
• Από τις μεθόδους πελατειακών σχέσεων παραγοντισμού, ευνοιοκρατίας
• Από την έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των πόρων του Δήμου,

Και τόσα άλλα προβλήματα που αναγκάζουν ιδιαίτερα τους νέους μας να φεύγουν από την πόλη μας και να αναζητούν άλλες περιοχές να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Φίλες και φίλοι,
Για μας η συντήρηση των πεζοδρομίων, η καθαρή πόλη, ο σύγχρονος φωτισμός, η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και των δημοτικών εγκαταστάσεων, κ.ά. είναι αυτονόητα.

Δε μπορεί λοιπόν τον 21ο αιώνα, εν έτει 2023 αυτά να είναι ζητούμενα.

Εάν μία Δημοτική Αρχή δεν έχει την ικανότητα να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, τότε πώς να μιλήσουμε για το επόμενο βήμα, την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα που πρέπει να χαράξουμε τους άξονες μιας σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής και της ανάπτυξης της πόλης.
Πέρα από την καθημερινότητα όμως η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και στα βασικά έργα υποδομής. Επιτρέψτε μου εν συντομία να αναφερθώ σε 2 περιπτώσεις που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ανικανότητα και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Χαρακτηριστική περίπτωση της ανικανότητας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Κάρναβου είναι η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με σύγχρονης τεχνολογίας LED, που μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, που σήμερα ανέρχεται πάνω από 60%.

Μόνο για το 2022 ο Δήμος Καλλιθέας θα μπορούσε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. € και φυσικά να έχουμε κατά πολύ καλλίτερο φωτισμό. Γιατί ο επαρκής φωτισμός δρόμων και πάρκων είναι στοιχείο ασφάλειας για τους πολίτες.

Το μόνο που έκανε αυτά τα 9 χρόνια, ήταν να αλλάξει 24 φωτιστικά σώματα στην πλατεία πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στήνοντας ολόκληρη φιέστα και μάλιστα προεκλογικά το 2019. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε το θέμα και απολογούμενος, ο απερχόμενος Δήμαρχος, ισχυρίστηκε το πρωτοφανές «ότι εάν δεν ωριμάσει η τεχνολογία LED δεν θα προχωρήσω στην εφαρμογή της».

Αυτή κυρίες και κύριοι, είναι η δικαιολογία του κ. Κάρναβου για τα αυξημένα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για το φωτισμό σε μία εποχή που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερο φωτισμό και ασφάλεια.

2Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλλά και στα μεγάλα έργα όπως αυτό της διαμόρφωσης του Παραλιακού Μετώπου, η αποτυχία φέρει την υπογραφή του απερχόμενου Δημάρχου του κ. Κάρναβου.
Ενώ η 1η Φάση του έργου δημοπρατήθηκε το 2017 και η 2η Φάση είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2019, έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμη περιμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια.

Εμείς, στηρίξαμε και στηρίζουμε με προτάσεις από την πρώτη στιγμή την ολοκλήρωση του έργου. Για εμάς το έργο αυτό είναι προτεραιότητα. Δυστυχώς, ο κ. Κάρναβος αρνήθηκε τις προτάσεις μας με αποτέλεσμα αυτό το σημαντικό έργο για το Δήμο μας να μην έχει ολοκληρωθεί. Δεν ακούει και δεν πιστεύει τα θέλω των πολιτών που διεκδικούν με κινητοποιήσεις την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας της ζωής τους.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος προτίμησε να ανταλλάξει τη σιωπή του με την ασφαλτόστρωση της Θησέως που γίνεται με χρήματα της Περιφέρειας και που είναι δική της αρμοδιότητα. Όμως, η πολυδιαφημιζόμενη Ριβιέρα είναι εκεί με βουνά από μπάζα προκαλώντας το κοινό αίσθημα και δυστυχώς, το οικολογικό πάρκο παραμένει όνειρο. Εμείς, δεσμευόμαστε, ότι θα διεκδικήσουμε, με τη δική σας συμμετοχή, την άμεση αποπεράτωση του έργου.

Φίλες και φίλοι,
Τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και την αγωνία για την πορεία του Δήμου μας, συμμερίζονται όλο και περισσότεροι πολίτες.
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί η παρακμή και η υποβάθμιση.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει στη λογική που προβάλει ως κανονικότητα την αδράνεια και την ανικανότητα.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η δύναμη για τη δράση και τη θετική ανατροπή βρίσκεται στην ενότητα ευρύτερων κοινωνικών και δημιουργικών δυνάμεων που υπερβαίνουν τα στενά όρια των κομματικών προτιμήσεων και αγκυλώσεων.

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να συμπορευτούν δημιουργώντας ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα βάλει τέλος στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η πόλη μας.

Τα 4 χρόνια της Δημοτικής περιόδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις ενωθήκαμε γύρω από τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας και συμπορευτήκαμε μαζί για την επίλυσή τους.

Βασικός γνώμονας της όλης μας δραστηριότητας ήταν και παραμένει το συμφέρον, η πρόοδος και η ανάπτυξη του Δήμου μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα δημιουργούμε μία Νέα Παράταξη με τον τίτλο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ», που εκφράζει ακριβώς αυτό, μία ευρεία συσπείρωση και συνεργασία στη βάση ενός πλαισίου αρχών, αξιών και προγραμματικού σχεδίου.

Μια Παράταξη που προήλθε από τη συνεργασία των Παρατάξεων «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» και της «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», καθώς επίσης συμμετέχουν και είναι μαζί μας υποψήφιοι που το 2019 είχαν κατέλθει με τα ψηφοδέλτια του αείμνηστου Λάζαρου Λασκαρίδη και της Βάσως Μαργαρίτη και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα που είναι σήμερα μαζί μας.

Η Καλλιθέα μας χωράει όλους. Έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ τον πλούτο των ιδεών μας που προέρχεται από τη διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και με την ποικιλία των εμπειριών μας.

Η δημοκρατική λειτουργία, η συλλογική δράση, η ενότητα και η αγάπη για την πόλη είναι αυτά που πρέπει να μας οδηγούν.
Μιας πόλης που το μέλλον της δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων, αφού τελικά η δύναμή της είναι οι άνθρωποί της.

Σ’ αυτούς ελπίζουμε.
Σ’ αυτούς εμπιστευόμαστε την προοπτική αυτής της πόλης.
Απ’ αυτούς αντλούμε δύναμη, νέες ιδέες και αισιοδοξία για το αύριο.
Αυτούς θέλουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Γι’ αυτό και το κύριο σύνθημά μας είναι «Πάρε την ΚΑΛΛΙΘΕΑ στα χέρια σου».

askounis7 2023 par yp 1

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με αυτές τις σκέψεις σας παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους συμπολίτες μας, που ζουν, δημιουργούν και προκόβουν σε αυτή την πόλη.
Βιώνουν τα προβλήματά της, χαίρονται τις ομορφιές της, αλλά και αγωνιούν για το μέλλον της. Είναι άνθρωποι που νοιάζονται για την Καλλιθέα.

Άνθρωποι που εκπροσωπούν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Πολίτες απ’ όλους σχεδόν τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Πολίτες που διακρίθηκαν και εκπροσωπούν τον χώρο της επιστήμης, της εργασίας, του συνδικαλισμού, της τέχνης, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας.

Όλοι δεσμευόμαστε ότι πρόκειται να δουλέψουμε σκληρά για την Καλλιθέα. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη συνέπεια και εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό των νέων υποψηφίων.

Να σας θυμίσω ότι με σκληρή δουλειά και σχέδιο αλλάξαμε την Καλλιθέα, μεταμορφώνοντας το Δήμο σε μια σύγχρονη πόλη.

Από το μεγάλο έργο του Ιπποδρόμου, τα πρωινά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, τις μεγάλες αγορές οικοπέδων, το πάρκο της ΙΖΟΛΑ, τη διαμόρφωση του Ιλισού από τη Χαμοστέρνας έως τη Μεγαλουπόλεως, τους Παιδικούς Σταθμούς, το υπόγειο δίκτυο ποτίσματος, το Μαζικό, Σχολικό και Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, τις Κοινωνικές Δομές και πολλά άλλα, είναι η παρακαταθήκη μας και η εγγύηση ότι μπορούμε να βάλουμε ξανά την Καλλιθέα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Γιατί έχουμε σχέδιο και όραμα για την Καλλιθέα του αύριο.

Εμείς θα πείσουμε με το έργο μας που αλλάζει την Καλλιθέα και όχι με τις φωτογραφίες και την πλασματική εικόνα που δίνει η σημερινή διοίκηση η οποία έχει πράγματι αλλάξει την Καλλιθέα, αλλά προς το χειρότερο.

Με τις πράξεις, αλλά και το ήθος μας παρουσιάζουμε ένα νέο πρότυπο άσκησης πολιτικής.
Πέρα και πάνω από στενές κομματικές αντιλήψεις, ανούσιες αντιπαραθέσεις, και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η Καλλιθέα μας ενώνει.
Σας καλώ λοιπόν, μαζί με τους συνεργάτες μου να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για μία πόλη σύγχρονη και ανθρώπινη.
Για να κάνουμε την Καλλιθέα τόπο να ζεις και όχι απλώς για να κατοικείς.
Είναι η ώρα της ευθύνης.
Είναι η ώρα να πάρεις την Καλλιθέα στα χέρια σου.

quo mark2

Τελευταίες ειδήσεις