Παιδική χαρά αξίας 2 εκατομυρίων ευρώ – Μόνο στην Καλλιθέα συμβαίνουν αυτά

[IMAGE:kallitheaonline.gr] [IMAGE:kallitheaonline.gr]
21 Μαρ
2019

Καθήστε αναπαυτικά και ετοιμάστε μερικά υπογλώσσια. Δύο εκατομύρια διακόσιες εξήντα εννέα χιλιάδες τριακόσια τριάντα ευρώ στοίχισε η παιδική χαρά στον λόφο Σικελίας.

Αυτό αποκάλυψε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 20 Μαρτίου ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. “Μια παιδική χαρά έξω από τον αστικό ιστό της πόλης στην οποία δεν πάει κανένας”όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο κακώς χρηματοδότησε.

Τι έχει προηγηθεί
Η υπόθεση άρχισε να βλέπει το φως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018 όταν η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Καλλιθέας, Βάσω Μαργαρίτη, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες του δήμου γύρω από την υπόθεση οικοπέδου που αγόρασε ο δήμος Καλλιθέας πριν από μερικά χρόνια στον λόφο Σικελίας, εκεί που κατασκευάσθηκε η συγκεκριμένη παιδική χαρά.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Φημολογούνταν έντονα ότι με έγγραφο του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από τον Ιούλιο του 2014 ζητούσε από τον δήμο Καλλιθέας και το Πράσινο Ταμείο να εισπράξουν ποσό 662.000 πλέον τόκων από ιδιώτη, ο οποίος από την διασταύρωση στοιχείων που έκανε το υπουργείο διαπίστωσε ότι ο ιδιώτης αυτός είχε αποζημιωθεί δύο φορές για την πώληση οικοπέδου στο οποίο κατασκευάστηκε η παιδική χαρά. Το έγγραφο αυτό μέχρι τις αρχές του 2019 δεν το είχε δει κανείς, και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν φήμη.

Να σημειωθεί ότι η αγορά του οικοπέδου από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου το οποίο σύστησε παρακαταθήκη με οριστικό δικαιούχο ποσού 2.269.238 ευρώ τον δήμο Καλλιθέας.

Τον Δεκέμβριο του 2018 αυτό το έγγραφο ήρθε στο φως. Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Καλλιθέας το έγγραφο αυτό ουδέποτε κοινοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο η προηγούμενη διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, Κώστα Ασκούνη, ενώ και η κ. Μαργαρίτη με έντονο τρόπο υποστήριξε έντονα ότι ουδέποτε της κοινοποιήθηκε ως αντιδήμαρχος Οικονομικών που ήταν τότε.

Η διαταγή πληρωμής
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το έγγραφο έφτασε στο δήμο Καλλιθέας τον Ιούλιο του 2014, τον Σεπτέμβριο του 2014 ο ιδιώτης αυτός, στον οποίο επίσης το υπουργείο είχε κοινοποιήσει το ίδιο έγγραφο τότε, απαίτησε από τον δήμο Καλλιθέας με διαταγή πληρωμής να πληρωθεί τόκους για χρήματα που ο δήμος Καλλιθέας του είχε καθυστερήσει...

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, η κ. Μαργαρίτη επανήλθε στο θέμα ζητώντας από τον δήμαρχο πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος για την είσπραξη των 662.000 πλέον τόκων, από τον ιδιώτη ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου έχει αποζημιωθεί δύο φορές.

Απαντώντας ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, περιέγραψε αναλυτικά τις ενέργειες της διοίκησης του από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, μεταξύ των οποίων όπως είπε περιλαμβάνονται συνεχείς έγγραφες οχλήσεις προς το Πράσινο Ταμείο για την υπόθεση. Ενώ, όπως τόνισε ο κ. Κάρναβος στις άμεσες προθέσεις του είναι να ενημερώσει και το υπουργείο.

Έκρηξη Κάρναβου
Αίσθηση προκάλεσαν συγκεκριμένες αναφορές του κ. Κάρναβου για “οικοπέδο με βράχια στην άκρη της πόλης έξω από τον αστικό ιστό”, για “παιδική χαρά της πλάκας στην οποία δεν πάει κανένας” και για την οποία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε την πρωτοφανή αποζημίωση των 2.269.330 στους φερόμενους ως δικαιούχους. Ενώ, σε πρόσφατη τοποθέτηση του για την ίδια υπόθεση ο δήμαρχος Καλλιθέας έχει αναφέρει ότι όταν πήγε ο ίδιος να δει που βρισκόταν το οικόπεδο δεν κατάφερε να το εντοπίσει...

Πάντως, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η διοίκηση του θα αναζητήσει την τύχη του ενός εκατομυρίου ευρώ που το υπουργείο ζητά από το 2014 να εισπραχθεί αλλά δεν ίδρωνε το αυτί κανενός...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την τοποθέτηση του κ. Κάρναβου

Τελευταίες ειδήσεις