Εικόνες σοκ σε κέντρο «ειδικών θεραπειών» για παιδάκια ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα - Αγοράκι ακροβατεί στο περβάζι 3 ορόφους από το έδαφος

Εικόνες σοκ σε κέντρο «ειδικών θεραπειών» για παιδάκια ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα - Αγοράκι ακροβατεί στο περβάζι 3 ορόφους από το έδαφος
18 Μαρ
2023

Παρακολουθείτε την στιγμή κατά την οποία ένα 11χρονο αγοράκι ακροβατεί στο περβάζι παραθύρου - τρεις ορόφους από το έδαφος - κέντρου «ειδικών θεραπειών» για παιδάκια αμεα στην Καλλιθέα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι.

Το 11χρονο αγοράκι ακροβατεί άγνωστο για πόση ώρα από την μια πλευρά του παραθύρου στην άλλη, ενώ το πλησιάζει ακόμα ένα παιδάκι από το εσωτερικό τραβώντας την κουρτίνα.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Ο περίοικος στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει τις Αρχές, φωτογραφίζει το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο και ειδοποιεί την Αστυνομία.  Ουδείς από τους «φροντιστές» του κέντρου αυτού δεν φαίνεται να υπάρχει στο δωμάτιο, αν υπήρχε δεν θα βλέπαμε αυτή την εικόνα.

Και αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο «κέντρο» στην Καλλιθέα απασχολεί τις Αρχές για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας σπεύδουν στο σημείο και συλλαμβάνουν 1 άτομο φερόμενο ως υπεύθυνο του κέντρου και 3 εργαζόμενους και τους οδηγούν στο κρατητήριο. Προς ενίσχυση των ενεργειών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας μεταβαίνουν στο σημείο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μετά την σύλληψη των 4 ατόμων, για τα περίπου 15 παιδάκια τα οποία βρίσκονταν εντός του χώρου ειδοποιούνται οι γονείς τους να έρθουν να τα παραλάβουν. Όσοι κατάφεραν να μεταβούν στο σημείο με δικά τους οχήματα παρέλαβαν τα παιδιά τους, ενώ όσοι γονείς δεν είχαν την δυνατότητα, άνδρες της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ τα παρέδωσαν στους γονείς με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκεκριμένο παιδάκι παρέδωσαν στην μαμά του σε περιοχή του Μενιδίου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Άφαντοι οι αρμόδιοι, κανείς δεν θέλει να ξέρει...


Το συγκεκριμένο «κέντρο» δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ωστόσο ουδείς από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας – αν υπάρχει – δεν συγκινείται. Ίσως την επόμενη φορά που κάποιο παιδί καταλήξει στο κενό... ή κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου... ή βρεθεί βιασμένο κάπου στην πλατεία Αττικής να ασχοληθούν...

Σε βάρος των υπευθύνων του συγκεκριμένου κέντρου έχουν σχηματισθεί κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν ακόμα 4 δικογραφίες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η μια υπόθεση αφορά ένα παιδάκι αμεα το οποίο βρέθηκε ευτυχώς πολύ γρήγορα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας... στο διάζωμα επί της λεωφόρου Θησέως.

Άλλη υπόθεση αφορά πάλι παιδί αμεα του συγκεκριμένου κέντρου το οποίο έφυγε από το κέντρο και βρέθηκε από αστυνομικούς... στην πλατεία Αττικής.

Σε άλλη υπόθεση, παιδάκι αμεα το είχαν ξεχάσει έξω από το κέντρο.

Ενώ το συγκεκριμένο κέντρο έχει απασχολήσει και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πριν από μερικούς μήνες έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

paidaki amea in

Τελευταίες ειδήσεις