Η οικία του Συνταγματάρχου Δαβάκη μετατρέπεται σε μουσείο ιστορικής μνήμης

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου και του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, Αντιναύαρχου, κ. Αθανασίου Παναγόπουλου Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου και του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, Αντιναύαρχου, κ. Αθανασίου Παναγόπουλου
15 Φεβ
2019

Σε χώρο ιστορικής μνήμης και σημείο αναφοράς για την Καλλιθέα μετατρέπεται η οικία του Συνταγματάρχου, Κωνσταντίνου Δαβάκη, που βρίσκεται επί της οδού Δαβάκη. Πρόκεται για μια ιστορική συνεργασία μεταξύ του δήμου Καλλιθέας και του Πολεμικού Μουσείου για την αξιοποίηση και ανάδειξη της οικίας Δαβάκη η οποία ρήμαζε επί δεκαετίες.

Η Σύμβαση Συνεργασίας για την δημιουργία «Χώρου Ιστορικής Μνήμης» στην οικία του ήρωα, Συνταγματάρχη Δαβάκη υπεγράφη στο Πολεμικό Μουσείο μεταξύ του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου και του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, Αντιναύαρχου, κ. Αθανασίου Παναγόπουλου.

Με το σύμφωνο αυτό το Πολεμικό Μουσείο αναλαμβάνει την συμβουλευτική στήριξη για την δημιουργία του μουσείου, την παραχώρηση εκθεμάτων, την αρωγή του για διάφορες εκθέσεις, κινηματογραφικές και ψηφιακές προβολές με σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και οργάνωση διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε: "Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη μας. Μετά την αγορά της Οικίας Δαβάκη, ο Δήμος μας προχωρά στην ανακαίνησή της και διασκευή σε οιωνεί Χώρο Ιστορικής Μνήμης. Η συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο είναι πολύτιμη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η οικία Δαβάκη θα μετατραπεί σε ένα πολύ σημαντικό χώρο για να περάσουμε την ιστορία της Καλλιθέας και του έθνους μας στις επόμενες γενιές".

oikia-davaki-001
Η οικία Δαβάκη στην Καλλιθέα ρήμαζε επί σειρά ετών. Με την συνεργασία δήμου Καλλιθέας και Πολεμικού Μουσείου μετατρέπεται σε χώρο ιστορικής μνήμης και σημείο αναφοράς για την Καλλιθέα

 

Τελευταίες ειδήσεις