Κ. Ασκούνης από το Μνημείο Ρώσων Πεσόντων στον Β' Παγκόσμιο: «Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος»

Κ. Ασκούνης από το Μνημείο Ρώσων Πεσόντων στον Β' Παγκόσμιο: «Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος»
09 Μαϊ
2022

Με ένα αντιπολεμικό μήνυμα συνόδευσε την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών στην Καλλιθέα, ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Ασκούνης.

Η παρουσία του πρώην δήμαρχου Καλλιθέας είχε πολύ θετικό αντίκτυπο, κόντρα στο μικροπολιτικό εμπάργκο του δήμου Καλλιθέας στις εκδηλώσεις προς τιμήν Ηρώων που έδωσαν την ζωή τους κατά του ναζισμού και φασισμού.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η εκκωφαντική απουσία εκπροσώπου από τον δήμο Καλλιθέας σχεδόν προσβάλει τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων αυτών.

Οι εκδηλώσεις αυτές κάθε χρόνο στην Καλλιθέα δεν αφορούν καν τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο στις μέρες μας, αλλά την αυτοθυσία κατά της ναζιστικής λαίλαπας 77 χρόνια πριν.

«Η 77η επέτειος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ημέρα μνήμης για τα εκατομμύρια νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους κατά του Ναζισμού και του Φασισμού» αναφέρει ο Κώστας Ασκούνης στο μήνυμα του.

«Σήμερα, με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία που βάζει σε κίνδυνο την Ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο».

«Η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει τώρα ο πόλεμος» καταλήγει στο μήνυμα του για την επέτειο ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας.

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα χωρίς προβλήματα. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η περιοχή γύρω από το μνημείο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό.

Αστυνομική δύναμη της Ασφάλειας Καλλιθέας, αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης της ΕΛ.ΑΣ προστατεύουν τις εκδηλώσεις, καθώς προ ημερών εκφράσθηκαν ανησυχίες ότι ενδεχομένως άτομα να επιχειρήσουν επιθετικές ενέργειες εναντίον της αντιπροσωπείας της Ρώσικης πρεσβείας αλλά και εναντίον των παρευρισκομένων.

Τελευταίες ειδήσεις