ΚΤΗΝΗ... ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ Καλλιθεάτης ένας εκ των μελών του πιό σκληρού κυκλώματος παιδόφιλων με αρχηγό τον αρχιμανδρίτη

ΚΤΗΝΗ... ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ Καλλιθεάτης ένας εκ των μελών του πιό σκληρού κυκλώματος παιδόφιλων με αρχηγό τον αρχιμανδρίτη
28 Ιαν
2009

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπόθεση παιδεραστίας απασχολεί την κοινή γνώμη της Καλλιθέας. Πριν μερικά χρόνια μια άλλη υπόθεση με τον Φ.Μ. οποίος παρέσυρε ανήλικα αγόρια και ασελγούσε σε βάρος τους, χαρακτηρίστικε μεμονωμένη. Τώρα όμως η Αστυνομία μιλά για ένα απο τα πιό σκληρά κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας με επίκεντρο και στην Καλλιθέα.

Η Αστυνομία μιλά για ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ανάμεσα στους ανθρώπους «της διπλανής πόρτας» και ένας υπεράνω πάσης υποψίας Καλλιθέατης.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες.

Το πορτραίτo του Συμεωνίδη

O εμπλεκόμενος Σπύρος Συμεωνίδης του Χρήστου, 52 ετών κάτοικος Καλλιθέας [περιοχή Αγίας Ελεούσης] εργάζεται ως μηχανικός στο Μετρό, στο σταθμό Σεπολίων. Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά, χώρισε και αυτήν την περίοδο έχει σχέση με μία συνομήλική του γυναίκα.

Στη γειτονιά του στην Αγία Ελεούσα γείτονες και γνωστοί του όλοι τους δήλωσαν, ότι ποτέ δεν είχαν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Ενω και οι συνάδελφοι του δηλώνουν συγκλονισμένοι και λένε ότι ο συλληφθείς δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα.

Τα περισσότερα από τα παιδάκια φαίνεται πως είναι λατινοαμερικάνικης καταγωγής. Ωστόσο υπάρχουν πολλά που έχουν καθαρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, γι' αυτό από τις ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό και παιδιά από την Ελλάδα.

Έπαθαν σοκ οι Αστυνομικοί
Ακόμα και οι «μαθημένοι» σε τέτοιες εικόνες αστυνομικοί σοκαρίστηκαν μπροστά στην πρωτοφανή σκληρότητα του υλικού που εντόπισαν κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια των μελών του κυκλώματος.

Όσον αφορά τους εμπλεκομένους, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών. Πρόκειται για τον Σπύρο Συμεωνίδη του Χρήστου, 52 ετών, μηχανικό του Mετρό από την Καλλιθέα, για τον Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, γιατρό 41 ετών, τον Φαίδωνα Χασιώτη του Χρήστου, επιχειρηματία, και τον Γιώργο Ηλιόπουλο του Ιωάννη, 28 ετών ηλεκτρολόγο - μηχανικό. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου με χρήση Διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και συνήθεια. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ στο μεταξύ κρατούνται. Επίσης, εμπλέκονται στο κύκλωμα ένας στρατιωτικός που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, ένας φοιτητής, ένας DJ από τη Μύκονο, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.ά. Ολοι τους άνθρωποι «υπεράνω πάσης υποψίας».

Η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις «ΚΑΡΟΥΣΕΛ 1 και 2» οργανώθηκε όταν έφτασε στην υπηρεσία, μέσω της INTERPOL, έγγραφο της Αστυνομίας του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωναν τους Ελληνες αξιωματικούς ότι, ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο Διαδίκτυο, βρήκαν περισσότερες από 200 ιστοσελίδες διακίνησης, πώλησης και αγοράς πορνογραφικού υλικού για περιορισμένα μέλη. Μεταξύ αυτών και έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Έτσι μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση 3 μηνών οι παιδόφιλοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Τα χιλιάδες γιγαμπάιτ που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς αντιστοιχούσαν σε εκατοντάδες λεπτά ψυχολογικού, σωματικού βασανισμού και σεξουαλικής κακοποίησης βρεφών και παιδιών έως 9 ετών δεμένων χειροπόδαρα...

Το προφίλ ενός παιδεραστή
Ο παιδεραστής είναι δίπλα μας. Είναι καθημερινός. Και ιδού ένα προφίλ, όπως το 'χουν φτιάξει στην Αστυνομία· μη επιστημονικό αλλά ενδεικτικό. Έχει μέση - ανώτερη μόρφωση. Έχει δική του οικογένεια αλλά στις περισσότερες φορές μένει με τη μαμά του και ας είναι συν πλην πέντε από τα σαράντα. Έχει τουλάχιστον δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και εισόδημα γύρω στα 1.500 ευρώ το μήνα. Συνήθως απολαμβάνει μια κάποια κοινωνική αναγνώριση ή τουλάχιστον θεωρείται καταξιωμένος στη δουλειά του από τους συναδέλφους του.

Πάνω από 3 δισ. ευρώ ο παγκόσμιος τζίρος
Σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ο ετήσιος τζίρος από τη βιομηχανία παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Το φαινόμενο αυτό, το οποίο αποκτά διαστάσεις μάστιγας, όπως σημειώνει η μη κυβερνητική οργάνωση «Ν.Ε.Ο.Ι.», στοιχεία της οποίας αποδεικνύουν ότι χρόνο με τον χρόνο μικραίνει η ηλικία των παιδιών τα οποία πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους ελληνικούς ιστοχώρους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών ταχυδρομήθηκαν τουλάχιστον 107.580 εικόνες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών τη στιγμή που οι συλλήψεις από τις ελληνικές Αρχές γι αυτά τα αδικήματα ήταν μόλις 119.

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες κάθε μέρα ταχυδρομούνται μέσω του Ιντερνετ περίπου 200 φωτογραφίες, ενώ ένα στα επτά παιδιά δηλώνει ότι έχει υποστεί μία διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση κατά την πλοήγησή του. Το πλέον συγκλονιστικό μάλιστα είναι ότι το 35% των παραβατών είναι γονείς των κακοποιημένων παιδιών. Στη Μεγάλη Βρετανία πέρυσι το IWF ερεύνησε περισσότερες από 24.000 καταγγελίες της Ανοιχτής Γραμμής επικοινωνίας που διαθέτει για το κοινό και αφορούσαν την παιδική πορνογραφία, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

 

Τελευταίες ειδήσεις