Γιώργος Κουτσογιάννης: Ο άνθρωπος που άλλαξε τα γυμνάσια & λύκεια της Καλλιθέας

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καλλιθέας, Γιώργος Κουτσογιάννης Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καλλιθέας, Γιώργος Κουτσογιάννης
09 Μαϊ
2019

Πρώτη του σκέψη τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν ότι τα σχολεία της πόλης έπρεπε να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Μαθητές και καθηγητές δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν στο πλευρό τους έναν νέο άνθρωπο με όρεξη για δουλειά και αστείρευτη θετική ενέργεια. Και κάπως έτσι άρχισε τότε μια μεγάλη δημιουργική προσπάθεια η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αναβάθμισε συνολικά το σχολικό περιβάλλον στην Καλλιθέα.

Ο Προέδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καλλιθέας, Γιώργος Κουτσογιάννης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του άρχισε να "τρέχει" την ανάπλαση και ανακατασκευή των αύλιων χώρων των σχολείων, την διόρθωση κακοτεχνιών στους σχολικούς χώρους και την προσθήκη νέων υπηρεσιών προς τους μαθητές, όπως δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα.

Άλλαξε η ψυχολογία στα σχολεία
Σύντομα άλλαξε η ψυχολογία στις σχολικές αίθουσες, ο μαθητικός κόσμος της πόλης άρχισε να αγαπά ξανά το σχολικό περιβάλλον, να το προστατεύει και να το φροντίζει.

Σήμερα κανείς στην σχολική κοινότητα δεν κρύβει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, ο Γιώργος Κουτσογιάννης παραμένει αστείρευτος, αναζητά συνεχώς τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας των μαθητών, αλλά και οι μαθητές δεν σταματούν να του βάζουν ιδέες. Όσο ο ίδιος “συνομωτεί” μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο, εμείς πάμε να δούμε τι είδους έργο έχει πραγματοποιηθεί.

Το 2015 ολοκληρώθηκαν τα έργα στο 3ο Λύκειο, το 13ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίσθηκαν το 2016 στο 6ο και το 7ο Γυμνάσιο και το 2017 στο 7ο Λύκειο. Το 2018 στο 5ο γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο και το 2019 στο 9ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο με την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα.

2o Λύκειο Καλλιθέας πριν... και μετά
2olykeioprin

2olykeiometa

3o Λύκειο Καλλιθέας πριν... και μετά
3olykeioprin

3olykeiometa

5ο Γυμνάσιο πριν... και μετά
5ogymnasioprin

5ogymnasiometa

5ο Λύκειο πριν... και μετά
5olykeioprin xlootaphtas

5olykeiometa xlootaphtas

6ο Γυμνάσιο πριν... και μετά
6ogymnasioprin

6ogymnasiometa

Γηπεδάκι βόλλεϋ 6ου Λυκείου πριν... και μετά
6olykeioprin volley

6olykeiometa volley

7ο Γυμνάσιο πριν... και μετά
7ogymnasioprin

7ogymnasiometa

7ο Λύκειο πριν... και μετά
7olykeioprin

7olykeiometa

9ο Γυμνάσιο πριν... και μετά
13ogymnasioprin

9ogymnasiometa

13ο Γυμνάσιο πριν... και μετά
13ogymnasioprin

13ogymnasiometa

Από το 2014 μέχρι σήμερα πάνω από το 70% των αυλών των σχολείων έχουν ανακατασκευαστεί, ενώ μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” έχουν προγραμματισθεί αναπλάσεις και ανακατασκευές και στα υπόλοιπα 5 σχολεία της πόλης, το 4ο λύκειο, το 10ο Γυμνάσιο, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και 12ο Γυμνάσιο.

Εργαστήρια πληροφορικής
Το 2ο Γυμνάσιο, το 10ο Γυμνάσιο, το 14ο Γυμνάσιο, το 1ο , το 2ο και το 4ο Λύκειο έχουν εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις ανάγκες που όρισαν οι Διευθυντές των σχολείων, με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

plhroforikh

Λευκοί πίνακες
Η Καλλιθέα είναι ίσως ο μοναδικός δήμος στην Νότια Αθήνα που έχει τοποθετήσει λευκούς πίνακες μαρκαδόρου σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, δηλαδή Γυμνάσια και Λύκεια. Ένα έργο το οποίο άρχισε περί τα μέσα του 2016 και ολοκληρώθηκε το 2018.

pinakes prin

pinakes meta

Ανεμιστήρες
Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή όλες οι αίθουσες διδασκαλίας των Λυκείων της πόλης θα έχουν ανεμιστήρες. Οι εργασίες εγκατάστασης άρχισαν λίγο πριν το Πάσχα και ολοκληρώνονται άμεσα και είναι μια δέσμευση του Γιώργου Κουτσογιάννη προς τους μαθητές πριν τον Μάϊο.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε μαθητές & μητέρες μαθητών.
Απο το 2014 παρέχονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους μαθητές που συμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα. Έτσι οι γονείς εξοικονομούν περίπου 30 ευρώ ανά επίσκεψη σε γιατρό καθώς είναι υποχρεωτικό να εξεταστούν και να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση προκειμένου να συμμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα. Οι ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου.
Ενώ, περισσότερες από 140 μητέρες μαθητών και όχι μόνο πέρασαν από δωρεάν εξετάσεις μαστογραφικού ελέγχου.

dorean exetaseis 01

kinhth monada matsografias
Όλα τα στιγμιότυπα είναι από σχολεία του δήμου Καλλιθέας

Δωρεάν επώνυμες θεατρικές παραστάσεις σε αυλές
Το 2017 η θεατρική παράσταση “Μάνα θα πάω στο Hollywood” (Αλευράς Μιχαήλ), χάρισε δεκάδες στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου στο προαύλιο του 6ο Γυμνασίου.

Η παράδοση με γνωστές θεατρικές παραστάσεις σε αυλές σχολείων της Καλλιθέας θα συνεχισθεί και το Καλοκαίρι του 2019. Ειδικότερα, για φέτος ο Γιώργος Κουτσογιάννης κατάφερε να "κλείσει" στην Καλλιθέα για τον Ιούνιο μια ακόμη πολύ γνωστή θεατρική παράσταση με πολύ γνωστούς ηθοποιούς.

fotovoltaiko

Το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα σε σχολείο της πόλης
Τέλος, αφού πρώτα δόθηκε το πράσινο φως από την σχετική νομοθεσία και με την σύμφωνη γνώμη Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΕΔΔΗΕ, ο Γιώργος Κουτσογιάννης προέβη σε άμεσες ενέργειες για την σύνδεση του φωτοβολταϊκού πάνελ στην ταράτσα του 5ο Λυκείου Καλλιθέας.

Προστατευτικά στις μπασκέτες των σχολείων
Για την προστασία των μαθητών κατά την αθλητική δραστηριότητα στους σχολικούς χώρους έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται ειδικές προστατευτικές διατάξεις. Συγκεκριμένα,σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των γυμνασίων και λυκείων έχουν τοποθετηθεί ειδικά στρώματα γύρω από τις μπασκέτες με το έργο να ολοκληρώνεται με τη νέα σχολική χρονιά.

prostatevtika basket 01

prostatevtika basket 02

Όπως ανακοίνωσε προ ημερών, ο Γιώργος Κουτσογιάννης θεωρεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο την πρόταση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου να συμμετάσχει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

graffiti se sxoleia 01

Γκράφιτι σε σχολεία της Καλλιθέας

graffiti se sxoleia 02

Τελευταίες ειδήσεις