Ανεβαίνει ο λογαριασμός - 680.000 ευρώ το «φέσι» από 3 ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος στον δήμο Καλλιθέας

Ανεβαίνει ο λογαριασμός - 680.000 ευρώ το «φέσι» από 3 ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος στον δήμο Καλλιθέας
14 Απρ
2022

Γυμνό ηλεκτροφόρο καλώδιο οι οφειλές 3 ιδιωτικών εταιριών στον δήμο Καλλιθέας από δημοτικά τέλη τα οποία εισέπραξαν και δεν αποδίδουν.

H εταιρεία η οποία φόρεσε το μεγαλύτερο «φέσι» στον δήμο Καλλιθέας εμφανίζεται στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ως μέλος ενός ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου με έντονη και φιλόδοξη δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η δεύτερη συστήνεται ως ισχυρός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η τρίτη εμφανίζεται ως ολοκληρωμένος και αξιόπιστος πάροχος ενέργειας με την εγγύηση μητρικής πολύ γνωστής εταιρίας στον χώρο των πετρελαιοειδών.

Ωστόσο, πέρα από τις επικοινωνιακές «τρίχες» για τα μάτια του κόσμου, η... «αξιοπιστία» τους στον πραγματικό κόσμο αποδείχθηκε... κάλπικη, καθώς συνολικά, και οι τρεις παρέλειψαν να αποδώσουν στον δήμο Καλλιθέας ποσό περίπου 680.000 ευρώ.

Μετά την εξώδικη πρόσκληση του δήμου Καλλιθέας η πρώτη εταιρία προέβη σε πληρωμή ενός μέρους των παρακρατηθέντων, χωρίς να έχει εξοφλήσει ακόμα το υπόλοιπο στο ταμείο του δήμου.

Τα ποσά αυτά προέρχονται από δημοτικά τέλη, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλη ακίνητης περιουσίας, τα οποία οι εταιρίες εισέπραξαν μεν από τους καταναλωτές αλλά δεν απέδωσαν ποτέ.

Σε ότι αφορά την Καλλιθέα όπως όλα δείχνουν δεν είχαν σκοπό να τα αποδώσουν ούτε στο εγγύς μέλλον, αν ο ο δήμος Καλλιθέας δεν τα διεκδικούσε με εξώδικα, απειλές για μηνύσεις και δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου. 

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος διώχθηκαν ποινικά και καταδικάσθηκαν για οφειλόμενα ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ τα οποία ο δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα.

Εν τω μεταξύ, στο δήμο Αθηναίων έχουν κατατεθεί ήδη οι πρώτες μηνύσεις σε μια από τις εταιρίες, μεταξύ άλλων και για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος των δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες της Καλλιθέας ζητούν να μάθουν ποιές είναι αυτές οι εταιρίες ώστε να φύγουν από αυτές και να επιστρέψουν στην ΔΕΗ. 

Συνολικά τα οφειλόμενα από 5 ιδιωτικές εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δήμους για δημοτικά τέλη σε ολόκληρη την χώρα αγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:
Μην τους είδατε! «Κανόνι» 300 χιλιάδων ευρώ στον δήμο Καλλιθέας από ιδιωτική εταιρία ηλεκτρικού ρεύματος

Τελευταίες ειδήσεις