ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Στα χέρια της Ασφάλειας Καλλιθέας ερωτύλος απατεώνας που εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Στα χέρια της Ασφάλειας Καλλιθέας ερωτύλος απατεώνας που εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ
30 Μαρ
2021

Άδοξα έληξαν την καριέρα του “κατασκόπου των πέντε ηπείρων” αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας. Ο πανούργος 47χρονος εμφανιζόταν ως "πράκτορας" της ΕΥΠ, γοήτευε τα θύματα του και εξαφανιζόταν με τα κλοπιμαία.

Εμφανίσθηκε στην ζωή μιας 57χρονης από την Καλλιθέα τον Δεκέμβριο ως εν αποστρατεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και εν ενεργεία πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η 57χρονη γοητεύθηκε από την μυστηριώδη παρουσία του. 

Ο 47χρονος αφού πρώτα κατάφερε να συνάψει ερωτική σχέση με την 57χρονη, κέρδισε γρήγορα την αμέριστη εμπιστοσύνη της μέχρι που ένα πρωί του Δεκέμβρη του 2020 της ζήτησε να του δανείσει το αυτοκίνητο της.

Η 57χρονη του έδωσε τα κλειδιά του οχήματος της και αυτός όπως μπήκε στην ζωή της έτσι ξαφνικά εξαφανίσθηκε και δεν ξαναφάνηκε ποτέ.

Λίγο νωρίτερα είχε αποσπάσει τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων της με την οποία προέβη σε αγορες ύψους περίπου 2.500 ευρώ.

Παρά τις συνεχεις τηλεφωνικές κλήσεις της προς τον 47χρονο να της επιστρέψει το αυτοκίνητο, ο ίδιος δεν εμφανιζόταν λέγοντας της ότι βρίσκεται σε αποστολές τις οποίες του ανέθετε η ΕΥΠ και για τις οποίες έπρεπε να βρίσκεται συχνά σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Όταν η 57χρονη συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλα, πριν από μερικές ημέρες μετέβη στην Ασφάλεια Καλλιθέας εξιστόρωντας την περιπέτεια της. Όμως δεν γνώριζε το ακριβές όνομα του...

Έμπειροι αστυνομικοί, ο αξιωματικός υπηρεσίας της Ασφάλειας Καλλιθέας και ο Υπαστυνόμος – Προϊστάμενος του Προανακριτικού Γραφείου της Ασφάλειας Καλλιθέας, αφού άκουσαν προσεκτικά την 57χρονη, εξακρίβωσαν γρήγορα την ταυτότητα του δράστη ο οποίος όπως διαπιστώθηκε εμφανιζόταν στα θύματα του με ψευδώνυμο.

Αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του, με εντολή του Διοικητή Ασφαλείας Καλλιθέας άρχισαν ενέργειες για τον εντοπισμό του.

Ο “κατάσκοπος των 5 ηπείρων” εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα στην Πεύκη, εν κινήσει κιόλας μέσα στο αυτοκίνητο της 57χρονης και προσήχθη.

Στο Τμήμα κατά την συζήτηση του με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας ενώ θα περίμενε κανείς να καταπιεί το χάπι με το υδροκυάνιο που έκρυβε στο δόντι του... για να μην αποκαλύψει τα μυστικά του,.. διαπιστώθηκε ότι επιχείρησε να εξαπατήσει ακόμα μια κυρία. 

Για εκείνην είχε φυλάξει ένα ακόμα πιο εκρηκτικό μείγμα κατασκοπευτικής δράσης και γοητείας. Επιχείρησε να της πουλήσει το παραμύθι ότι ότι είναι καπετάνιος και ταυτόχρονα... πράκτορας ο οποίος αυτή την φορά συνεργαζόταν με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη όμως τον υποψιάσθηκε και ο 47χρονος δεν κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικά ποσά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η “λαμπρή” καριέρα του... στις "μυστικές υπηρεσίες" έληξε με μια δικογραφία σε βάρος του για υπεξαίρεση και απάτη, ενώ οι αστυνομικοί παρέδωσαν στην παθούσα το αυτοκίνητο της.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις