Πρωτοποριακοί θεσμοί κοινωνικής πολιτικής στην Καλλιθέα

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας
07 Μαϊ
2019

Ένας από τους πιό διεκεκριμμένους θεσμούς κοινωνικής προσφοράς στην Καλλιθέα αποτελεί το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς. Μεταξύ των δωρεάν υπηρεσιών που παρέχει είναι ιατρικές υπηρεσίες για 20 ειδικότητες, φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών και νομικές και φορολογικές συμβουλές.

Η προσφορά των δεκάδων εθελοντών είναι συγκινητική με περισσότερες από 1.500 προσφορές υπηρεσιών ετησίως. Το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς έχει αποσπάσει 1 Χρυσό και δύο Χάλκινα βραβεία στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού το 2017.

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει για τον δήμο Καλλιθέας “στρατηγείο” για την κοινωνική πολιτική αλλά και ένα εργαλείο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των οφελούμενων πολιτών. Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής.

karnavos koinonikh politikh 02
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου

Σημαντική στην Καλλιθεα είναι και η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και της Ιματιοθήκης του δήμου Καλλιθέας, καθώς τριπλασιάστηκαν οι οφελούμενοι και αυξήθηκαν οι χορηγίες.

Το ΚΕΠ Υγείας, είναι ένας νέος θεσμός, ένα νέο κέντρο για την πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στην Καλλιθέα.

karnavos koinonikh politikh 03
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Καλλιθέας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Διακρίνονται ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, η Πρόεδρος του ΕΚΕΑ, Χάρις Ματσούκα και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Γιαννάκου-Πάσχου

Ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία
Ενώ νέοι θεσμοί, όπως Μόνιμη Μονάδα δωρεάς μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Ελπίδα”, Μόνιμη Μονάδα Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Συμβουλευτικός Σταθμός για την απεξάρτηση από το Αλκοόλ, Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας, Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και το Πρόγραμμα Δράσεις Στέγασης και Εργασίας για Αστέγους, αναδεικνύουν την Καλλιθέα σε hotspot ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλλιθέα είναι ο πρώτος δήμος στην Αττική που ξεκίνησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ προέβη και σε γενναία μείωση δημοτικών τελών, 75% έκπτωση σε πολύτεκνες οικογένειες, αμεα και ευπαθείς ομάδες και ταυτόχρονη διεύρυνση των δικαιούχων μειωμένου συντελεστή.

Τελευταίες ειδήσεις