Καλλιθέα: Η μάχη για την διάσωση ιστορικών & νεοκλασσικών κτίριων και να ομορφύνει η πόλη

Το Λασκαρίδειο, στη συμβολή των οδών Λασκαρίδου και Φιλαρέτου Το Λασκαρίδειο, στη συμβολή των οδών Λασκαρίδου και Φιλαρέτου
06 Μαϊ
2019

Με συντονισμένες δράσεις για να διατηρηθεί η ιστορική ταυτότητα και φυσιογνωμία της Καλλιθέας αλλά και να ομορφύνει η πόλη, συνεχίζει ο δήμος της Καλλιθέας τις παρεμβάσεις του.

Η επιχείρηση διάσωσης των νεοκλασσικών και ιστορικών κτιρίων της πόλης αφορά την οικία Δαβάκη, το Μπιζάνι, το Λασκαρίδειο, το Μουσείο ΠΕΑΝ, το “Κόκκινο Σχολείο”, το 13ο Δημοτικό και το παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ.

karnavos diasosh istorikon ktirion 05
Η οικία του Συνταγματάρχη Δαβάκη

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης του Λασκαρίδειου, ενώ αγοράσθηκε η οικία του Ήρωα του '40, Συνταγματάρχη Δαβάκη για την δημιουργία χώρου ιστορικής μνήμης. Η αγορά της οικίας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ενώ υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας με το Πολεμικό Μουσείο για την αξιοποίηση της.

karnavos diasosh istorikon ktirion 01
Το “Κόκκινο Σχολείο”

Ολοκληρώθηκε το έργο στο Μουσείο ΠΕΑΝ το οποίο είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, και ολοκληρώνεται εντός του 2019 με προϋπολογισμό 1.900.350 ευρώ το νέο Δημοτικό Ωδείο στο Κόκκινο Σχολείο. Ένα έργο το οποίο η σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας παρέλαβε ημιτελές, με πολλά προβλήματα στην πορεία ολοκλήρωσης του και το οποίο προχωράει κάτω από συνεχείς πιέσεις.

karnavos diasosh istorikon ktirion 04
Το 13ο Δημοτικό, στην οδό Φορνέζη

Τέλος, αρχίζει άμεσα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Μάχης της οδού Μπιζανίου και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, έργο το οποίο εκκερεμούσε επί δεκαετίες.

karnavos diasosh istorikon ktirion 03
Στιγμιότυπο από την τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου στην οδό Μπιζανίου. Διακρίνονται ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης

Τελευταίες ειδήσεις