Σε μια έκταση μικρότερη των 400 τ.μ. περιορίσθηκε η συγκέντρωση του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη μπροστά από το εκλογικό του κέντρο επί της οδού Θησέως, επιβεβαιώνοντας ότι φοβήθηκε την αναμέτρηση με τους άλλους υποψηφίους στην πλατεία Δαβάκη.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μέσα από την σελίδα του συνδυασμού στο facebook παρουσίασε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση “ως την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Καλλιθέα”, τα πραγματικά δεδομένα τον διαψεύδουν.
Αγανάκτησαν οι οδηγοί
Για λιγότερα από 350 άτομα έκλεισε για αρκετή ώρα το ρεύμα καθόδου της Θησέως προς Ποσειδώνος με τους οδηγούς να αγανακτούν. Για τα μάτια του κόσμου στο facebook, από τις 7μισυ το απόγευμα και για περίπου 45 λεπτά, σε ώρα αιχμής των καταστημάτων της περιοχής, ο πρώην δήμαρχος απαίτησε να κλείσει ο δρόμος, θυμίζοντας εποχές παλαιοκομματισμού στα "καλύτερα" του, ενώ ούτε τα σκηνοθετικά κόλπα βοήθησαν.
[IMAGE: FACEBOOK]
Πόσο αληθινό είναι ότι ήταν “η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Καλλιθέα” όπως είπε ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας;
Δεν ήταν
Μετρήσαμε τις αποστάσεις στους χάρτες της Google και υπολογίσαμε την πύκνωση της συγκέντρωσης σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε ο ίδιος στην δημοσιότητα.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι το “πλειοψηφικό ρεύμα” ούτε που πέρασε από την κεντρική φιέστα του πρώην δημάρχου Καλλιθέας. Την ίδια ώρα στην πλατεία Δαβάκη βρισκόταν σε εξέλιξη η κεντρική ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου σε μια ιδιαίτερα πυκνή συγκέντρωση περίπου 1500 ατόμων.
Ειδικότερα, οι πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την ομιλία του πρώην δημάρχου, Κώστα Ασκούνη κατέλαβαν μια έκταση 42,28 μ. σε μήκος και 13,60 μ. σε πλάτος, στο ένα ρεύμα της Θησέως. Δηλαδή, σύμφωνα με τις εικόνες που ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα, η συγκέντρωση εκτείνεται από λίγο πριν την Φορνέζη (ελάχιστα μέτρα δεξιά από το βήμα του ομιλητή), μέχρι μπροστά από την Pizza Dominos ελάχιστα μέτρα αριστερά από το βήμα). Πιο συγκεκριμένα, από την είσοδο του εκλογικού κέντρου μέχρι το διάζωμα.
Η έκταση αυτή σύμφωνα με το Google Maps έχει εμβαδόν 405,25 τμ.
Αν υπολογίσουμε έστω 1 άτομο ανά τ.μ., και ποσοστό κάλυψης 70% καθώς η συκέντρωση δεν ήταν πυκνή και υπήρχαν από μικρά έως μεγάλα κενά μεταξύ των παρευρισκομένων, τότε έχουμε ότι περίπου 283,6 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία. Ας πούμε 350 άτομα για να αποκλείσουμε τυχόν λάθη.
Στις εικόνες που έδωσε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας στην δημοσιότητα βλέπουμε αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους. Αν αφαιρέσουμε πχ 50 υποψηφίους για να μας προκύψει ο καθαρός αριθμός πολιτών που βρέθηκαν στην συγκέντρωση, ο αριθμός αυτός είναι περίπου 300.
Με μπλέ το σημείο στο οποίο διέκοψε την κυκλοφορία η Τροχαία. Στην κόκκινη περιοχή η συγκέντρωση του πρώην δημάρχου
Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο η πύκνωση της συγκέντρωσης είναι ήδη αραιή.
Πάντως, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα και συγκριτικά με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της υποψηφίας δημάρχου, Βάσως Μαργαρίτη, οι δύο συγκεντρώσεις προσέλκυσαν περίπου τον ίδιο αριθμό ατόμων.