Αδιανόητες εικόνες εν έτει 2023 σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας λίγο πριν τον Αγιασμό...

Αδιανόητες εικόνες εν έτει 2023 σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας λίγο πριν τον Αγιασμό...
07 Σεπ
2023

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι η απόλυτη δικαίωση της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας.

Η Ένωση Γονέων Καλλιθέας εδώ και μήνες έχει καλέσει την διοίκηση του δήμου Καλλιθέας να προβεί σε ελέγχους καταλληλότητας όλων των σχολικών κτιρίων στην πόλη πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μόλις εχθές συνεργείο του δήμου Καλλιθέας απέκλεισε την πίσω πλευρά του 8ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας εξαιτίας πτώσης... σοβάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από την δεύτερη είσοδο του σχολείου, βρίσκεται οίκημα από το οποίο εχθές κατέρρευσε τμήμα του μπαλκονιού της ταράτσας και καταπλάκωσε όχημα.

Σε μια από τις ανακοινώσεις της από τον Ιούνιο κιόλας η Ένωση Γονέων Καλλιθέας μεταξύ άλλων, τόνιζε:

«Η σχολική κοινότητα της πόλης μας ζητάει το αυτονόητο, να ζει και να εργάζεται σε ασφαλή κτίρια.

Οι υποχρεώσεις του δήμου και της πολιτείας είναι εξίσου αυτονόητες. Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας ζητάμε για άλλη μια φορά επιτέλους, από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα των σχολείων μας και από την πολιτεία να μην αποποιείται τις ευθύνες της.

Σε τρεις μήνες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και ζητάμε ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια».

Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση στα δημοτικά και δημόσια κτίρια στην Καλλιθέα γεννά έντονους προβληματισμούς και όχι άδικα.

Το τραγικό δυστύχημα του αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη όταν υποχώρησε σάπιο κάγκελο στην δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό με σοβά 1,5 μ. να ξεκολλά από ύψος 8 μέτρων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και να πέφτει στο πεζοδρόμιο - ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από το σημείο – δεν πέρασε απαρατήρητο και ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες.

Λίγο μετά, σιδεριά μήκους 1 μ. πέφτει από την οροφή της αίθουσας ενόργανης γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας σε ώρα προπόνησης των παιδιών...

Εχθές, σοβάδες ξεκόλλησαν από ύψος 10 μέτρων στο 8ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας και αυτός είναι ο λόγος κατά τον οποίο συνεργείο του δήμου Καλλιθέας απέκλεισε απ' άκρη σ' άκρη τον πεζόδρομο πίσω από το σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καλλιθέας υπάρχουν σήμερα από τους διευθυντές των σχολείων της πόλης περί τα 400 αιτήματα συντήρησης σχολικών κτιρίων στην Καλλιθέα...

Πληθαίνουν τα περιστατικά!...

Όταν σε ημέρες χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τι θα γίνει σε έναν σεισμό στην Καλλιθέα;...

Πάντως, οι γονείς έχουν προειδοποιήσει!..

Μάνος Μεϊμαράκης

8ο peftoun sovades 01b


8ο peftoun sovades 02

8ο peftoun sovades 03

8ο peftoun sovades 04

8ο peftoun sovades 05

8ο peftoun sovades 06

8ο peftoun sovades 07

Τελευταίες ειδήσεις