Καρέ-καρέ η άγρια "δολοφονία" της Μαργαρίτη για ένα εκατομύριο ευρώ

Καρέ-καρέ η άγρια "δολοφονία" της Μαργαρίτη για ένα εκατομύριο ευρώ
23 Μαρ
2019

Η αποστολή συγκεκριμένη, η μέθοδος γνωστή. Τα ίδια ακριβώς έκαναν και στον Κάρναβο όταν φώναζε για τα λιμανιάτικα στη μαρίνα. Βαφτίζουν τρελό, συκοφάντη, ψεύτη, ενεργούμενο σκοτεινών συμφερόντων και χλευάζουν όποιον δεν χορεύει το συρτάκι τους. Ένα συρτάκι που θα μετατραπεί σε χορό του Ζαλόγγου... λίγο πριν το Πάσχα!

Γελοιοποιούν με κάθε τρόπο την Μαργαρίτη για να αποδυναμώσουν τον λόγο της. Η Βάσω Μαργαρίτη δεν έχει κατηγορήσει κανέναν για την υπόθεση του λόφου Σικελίας. Ερωτήματα απευθύνει με τον θεσμικό της ρόλο και αντί για απαντήσεις επί της ουσίας, όχι μόνο εκείνη, όλοι, ακούμε το απόλυτο τίποτα.

Το κεντρικό ζήτημα που αναδεικνύει η κ. Μαργαρίτη είναι γιατί ο δήμος Καλλιθέας δεν διεκδικεί να εισπράξει ποσό περίπου ενός εκατομυρίου ευρώ. 

Ένα εκατομύριο
Αυτό το ανείσπρακτο εκατομύριο προέκυψε όταν τον Ιούλιο του 2014 στο δήμο έφτασε ένα έγγραφο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το οποίο το υπουργείο ζητά από το Πράσινο Ταμείο και τον δήμο Καλλιθέας να εισπράξουν αυτό το ποσό από συγκεκριμένο πρόσωπο, ιδιώτη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου και από την διασταύρωση στοιχείων που έκαναν υπηρεσίες του, βρέθηκε ότι ο ιδιώτης αυτός διπλοπληρώθηκε για το οικόπεδο στον λόφο Σικελίας το οποίο πούλησε στον δήμο.

Αυτό το ζήτημα βάζει η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Βάσω Μαργαρίτη. Και ρωτά ποιές ενέργειες έχει κάνει από την πλευρά του ο δήμος Καλλιθέας για να γυρίσει αυτό το 1 εκατομύριο πίσω στο δημόσιο ταμείο. Αυτή είναι όλη η ιστορία! Και το ερώτημα αυτό το απευθύνει και στις δύο διοικήσεις, και στην προηγούμενη και στη νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας.

Η ουσία
Τα υπόλοιπα, αν δόθηκε σκόπιμα μεγάλος συντελεστής δόμησης για να αποζημιωθεί με περισσότερα χρήματα ο ιδιώτης αυτός, αν το οικόπεδο υπάρχει ή όχι, που ακριβώς ανάμεσα στα βράχια του λόφου Σικελίας βρίσκεται αυτό το οικόπεδο, αν τα βράχια αυτά προστατεύονται ως Natura, με τι τρόπο αποζημιώθηκε ο ιδιώτης, τι είδους έγγραφο έλειπε από συνεδρίαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όταν συζητούσε την υπόθεση, πως και πότε εντόπισαν στο υπουργείο ότι ο ιδιώτης έχει αποζημιωθεί δύο φορές και με ποιό τρόπο, ποιά έγγραφα έλειπαν από τον φάκελλο στο Εφετείο που δίκαζε την αποζημίωση του ιδιώτη το 2008, κ.α., είναι ερωτήματα που έχουν ενδιαφέρον, αλλά το μείζον είναι τι θα γίνει με αυτό το 1 εκατομύριο ευρώ. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα. Αυτή είναι η ουσία όλης της υπόθεσης.

Κανονικά θα έπρεπε να συγχαίρουν την κ. Μαργαρίτη για το γεγονός ότι αναδεικνύει ένα τέτοιο ζήτημα. Αντιθέτως, την χλευάζουν, την ειρωνεύονται, την συκοφαντούν, την γελοιοποιούν, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την “θάψουν”. Αν δεν καταφέρουν να την λυγίσουν, το επόμενο που θα σκεφθούν είναι να της σκηνοθετήσουν κάποιο τροχαίο;...

Παρεούλα...
Για την ουσία της υπόθεσης, για την τύχη αυτού του ενός εκατομυρίου ευρώ, όλοι αυτοί δεν έχουν να πουν κάτι. Είναι αυτό το εκατομύριο για το οποίο ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος είπε ανοιχτά και δημόσια ότι αναζητείται η τύχη του, ζητώντας ο ίδιος από τη νομική υπηρεσία του δήμου να αναφέρει δημόσια ποιές ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του για να γυρίσει αυτό το 1 εκατομύριο ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Για τον Κάρναβο είπαν ότι θέλει να εξοντώσει στον Ασκούνη, τους διαφεύγει ότι ο Ασκούνης ξηλώνει το πουλόβερ του μόνος του.

Και δίπλα σε αυτό το εκατομύριο έρχονται να προστεθούν ακόμα περίπου 200.000 ευρώ, τα οποία επίσης ο δήμος Καλλιθέας δεν έχει εισπράξει για την ίδια υπόθεση.

Πριν λοιπόν, αυτοί που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο αναζητήσουν πρόθυμους να εκτελέσουν τις εντολές τους για την δολοφονία χαρακτήρος της πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, δεν απαγορεύει κανείς σε κανέναν να βγει δημόσια, ειδικά στον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας και να πει τι έκανε ο ίδιος για να γυρίσει πίσω αυτό το ένα εκατομύριο αλλά και οι διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Στα χέρια του παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2014 το έγγραφο του υπουργείου. Πέρα από το να το αφήσει να σκάσει κι αυτό στα χέρια του Κάρναβου, τι άλλο έπραξε;...

Κάποιο λόγο έχει το υπουργείο για να ζητά από κοινού από Πράσινο Ταμείο και δήμο Καλλιθέας να μεριμνήσουν για το ζήτημα.

Διαταγή πληρωμής
Αν κάποιος γνώριζε πριν το 2014 ότι ο ιδιώτης έχει αποζημιωθεί δύο φορές για την πώληση εκείνου του οικοπέδου είναι επίσης ένα ζήτημα. Αλλά,... μήπως υπάρχει κι άλλο έγγραφο του υπουργείου που ζητά από Πράσινο Ταμείο και δήμο Καλλιθέας να τακτοποιηθεί το ζήτημα του ενός εκατομυρίου;...

Διότι ο ιδιώτης αυτός εμφανίσθηκε στον νεό δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, με μια διαταγή πληρωμής πενήντα τετραγωνικών μέτρων, ζητώντας τόκους αποζημίωσης περίπου 350.000 ευρώ, ενώ το υπουργείο είχε ήδη κοινοποιήσει και στον ίδιο από τον Ιούλιο του 2014 το έγγραφο ότι πρέπει να επιστρέψει στον δήμο και στο Πράσινο Ταμείο 1 εκατομύριο ευρώ.
Τούτο μόνο σημαίνει ότι για να πάει ο ιδιώτης τον Σεπτέμβριο του 2014 να ζητήσει κι άλλα χρήματα ενώ από τον Ιούλιο του 2014 γνωρίζει ότι πρέπει να επιστρέψει χρήματα, ουδείς από τον δήμο Καλλιθέας δεν του κατέστησε σαφές ότι αντί να λαβαίνει, πρέπει να επιστρέψει. 

Εκστρατεία συκοφάντησης
Η γελοιότητα όμως δεν σταματά εδώ. Η Βάσω Μαργαρίτη δεν θα πάει στον Εισαγγελέα για να ξαναψάξει την υπόθεση Λόφος Σικελίας από την αρχή. Η Βάσω Μαργαρίτη θα ζητήσει από την ελληνική δικαιοσύνη να αναζητήσει ποινικές ευθύνες γιατί τόσα χρόνια αυτό το 1 εκατομύριο δεν έχει γυρίσει στην φυσική του θέση, και όχι για άλλους λόγους όπως διαδίδει η παρεούλα. Αν λήξουν οι προθεσμίες που επιτρέπουν στο Πράσινο Ταμείο και τον δήμο Καλλιθέας να διεκδικήσουν το 1 εκατομύριο, αυτό το 1 εκατομύριο ευρώ δεν θα επιστρέψει ποτέ στο δημόσιο ταμείο, ούτε ειδικά τα 200.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου Καλλιθέας.

Επιχειρούν λοιπόν να γελοιοποιήσουν ακόμα και την πρόθεση της να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη, διαδίδοντας διάφορα σενάρια μεταξύ αυτών ότι ο Εισαγγελέας θα γελάσει κι αυτουνού το χειλάκι του με τις “αστείες” καταγγελίες της Μαργαρίτη. Μακάρι να αποδειχθούν αστείες οι καταγγελίες της Μαργαρίτη και ο εισαγγελέας να κυλίεται στα πατώματα από τα γέλια. Με το 1 εκατομύριο τι θα γίνει;... Αυτό είναι ένα υπαρκτό ζήτημα ακόμα κι αν η Βάσω Μαργαρίτη αρχίζει να βγαίνει γυμνή στους δρόμους! Σε κάθε περίπτωση ο Εισαγγελέας με αυτό το εκατομύριο θα ασχοληθεί.

Το αυτονόητο
Η Μαργαρίτη ζητά το αυτονόητο, αυτά τα χρήματα να γυρίσουν στο ταμείο του δήμου και του ελληνικού δημοσίου εν γένει. Ομοίως και ο Κάρναβος! Χρήματα τα οποία το υπουργείο ζητά από το 2014 να τα διεκδικήσουν το Πράσινο Ταμείο και ο δήμος Καλλιθέας.

Γιατί το έγγραφο εμφανίσθηκε το 2019, ποιός το διέρρευσε, ενώ έχει φτάσει στον δήμο από το 2014 λίγη σημασία έχει. Να αγιάσουν τα χέρια του όποιος κι αν είναι αυτός που το έδωσε στην δημοσιότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην χαθούν οι προθεσμίες και χαθούν αυτά τα λεφτά.

Όσο για τις αποφάσεις του Εφετείου και του Αρείου Πάγου που διαδίδουν οι "καλοθελητές" για να θολώσουν τα νερά δεν αφορούν το 1 εκατομύριο ευρώ που πρέπει να επιστρέψει, αλλά το ύψος της αποζημίωσης του ιδιώτη για την πώληση εκείνου του οικοπέδου στον δήμο. Αφού εκδικάσθηκε σε Εφετείο και Άρειο Πάγο η αποζημίωση που έλαβε ο ιδιώτης και ο τρόπος που την έλαβε, πολύ μετά τις αποφάσεις αυτές διασταύρωσε τα στοιχεία του το αρμόδιο υπουργείο και βρήκε ότι ο ιδιώτης έχει αποζημιωθεί εις διπλούν.

Όλες αυτές τις ανοησίες ότι η Μαργαρίτη είναι τρελή, ότι τα έχει χαμένα, ότι ο Εισαγγελέας θα χτυπιέται από τα γέλια, ότι είναι ξοφλημένη πολιτικά και παλεύει να πιαστεί από τα μαλλιά της, όλα αυτά τα χυδαία, να τα αναμασά μια συγκεκριμένη παρεούλα στην Καλλιθέα, το περίμενε κανείς. Λίγο πριν το Πάσχα θα ήθελαν μην τα έχουν πει...

Αλλά να τα αναμασούν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, νέα και πολύ σοβαρά παιδιά, που κατεβαίνουν πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές και να παραπλανούν κι αυτοί με την σειρά τους τον κόσμο και να συμμετέχουν κι αυτοί σε αυτό το τσίρκο, είναι ότι πιό χυδαίο έχει βάλει σε εφαρμογή η γνωστή αυτή παρεούλα της Καλλιθέας.

Όταν όμως όλοι αυτοί οι νέοι υποψήφιοι θα αντιληφθούν το μέγεθος της πολιτικής απάτης και άγριας εκμετάλλευσης που έχει παιχτεί σε βάρος τους θα είναι αργά. Θα είναι αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι είναι θύματα μιας παρέας που γι' αυτη την παρέα η Καλλιθέα ήταν πάντα μαγαζί-γωνία.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις