Κάρναβος: Δεν θα αφήσουμε η πόλη να γυρίσει πίσω

Κάρναβος: Δεν θα αφήσουμε η πόλη να γυρίσει πίσω
16 Μαϊ
2019

Σε μια εξαιρετική συγκέντρωση με εκατοντάδες πολίτες στο πάρκο Χαροκόπου άνοιξε την Τετάρτη το βράδυ την αυλαία των κεντρικών ομιλιών του για τις δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. 

Η πλατεία του πάρκου είχε γεμίσει από νωρίς με κόσμο και στις 8, συνεπής στο ραντεβού του, ο δήμαρχος Καλλιθέας ανέβηκε στο βήμα.

Έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του, ανέπτυξε τις κύριες δράσεις τις οποίες η ομάδα διοίκησης του δήμου Καλλιθέας έχει προγραμματίσει για τη νέα τετραετία 2019-2023 και παρουσίασε στους πολίτες τους υποψηφίους κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του στην 3η κοινότητα.

“Αυτό είναι κοινωνική πολιτική”
Αρχίζοντας την ομιλία του, ως μια από τις σημαντικές δράσεις κοινωνικής πολιτικής στον δήμο Καλλιθέας, ο κ. Κάρναβος ανέφερε το γεγονός ότι 630 οικογένειες στην Καλλιθέα απολαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών και την δημιουργία νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Στο ίδιο φάσμα, τόνισε: “Αναπλάσαμε τις 15 από τις 23 παιδικές χαρές που παραλάβαμε, ενώ τις πιστοποιήσαμε όλες και τις καθαρίζουμε με βιολογικό τρόπο. Ανακαινίσαμε και το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό, όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις”.

karnavos xarokopou 46 b
Η σύζυγος του δημάρχου Καλλιθέας,κ. Έλσα Καϊσογλου

“Πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο δεκαετιών” τόνισε ο δήμαρχος Καλλιθέας αναφερθείς στην αγορά από τον δήμο Καλλιθέας της οικίας του Ήρωα της Πίνδου, Συνταγματάρχου Δαβάκη.

“Αγοράσαμε την οικία του Ήρωα της Πίνδου που έζησε στην πόλη μας αλλά και εδώ στην γειτονιά μας. Και ξεκινήσαμε κάτι που οι προηγούμενοι το εξήγγειλαν αλλά ουδέποτε το κατάφεραν, την ανακαίνιση και τη μετατροπή σε χώρο ιστορικής μνήμης του ηρωικού σπιτιού της οδού Μπιζανίου, της μάχης που η Καλλιθέα μας έδωσε υψηλό φόρο αίματος στους Ναζί κατακτητές”.

karnavos xarokopou 100 b

Στιγμιότυπα με πολίτες μετά την ομιλία

karnavos xarokopou 97 b

Καθημερινή μάχη για ανάταξη της πόλης
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Κάρναβος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα στις Τζιτζιφιές, στο εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 65 δρόμους της Καλλιθέας, αλλά και για τις επενδύσεις στην Καθαριότητα με την αγορά 30 νέων οχημάτων, την εγκατάσταση 13 υπογείων κάδων και 1.300 νέων πράσινων κάδων και τις προσλήψεις στις υπηρεσίες Καθαριότητας, με ταυτόχρονη μείωση των δημοτικών τελών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, προέτρεψε τους πολίτες να εξακριβώσουν οι ίδιοι πότε αγοράσθηκαν τα νέα οχήματα.

“Θα ήθελα να σας προσκαλέσω όταν θα δείτε απορριματοφόρο στον δήμο, να ρίξετε μια ματιά, να δείτε πότε είναι αγορασμένο και να δείτε σε τι επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το πλήρωμα του” είπε.

Και πρόσθεσε: “Πυκνώσαμε την καθημερινή οδοκάθαρση και πλέον στο πρωτογενές και δευτερογενές οδικό δίκτυο έχουμε καθημερινή οδοκάθαρση, ίσως ο μοναδικός δήμος που έχει κάτι τέτοιο”.

karnavos xarokopou 103 b

karnavos xarokopou 114 b

Ο κ. Κάρναβος μίλησε επίσης για την ανάπλαση του Ιλισσού, από την Αγίων Πάντων μέχρι την Σιβιτανίδου, υπογραμμίζοντας ότι εκσυγχρονίζεται η κάλυψη του Ιλισσού αλλά και για τις πολλές ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της βόρειας Καλλιθέας που είχαν αρκετά χρόνια να ασφαλτοστρωθούν ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων.

Ειδικότερα, μιλώντας για τα έργα στην βόρεια Καλλιθέα, ο κ. Δήμαρχος πρόσθεσε την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του γηπέδου της Καλλιθέας, θύμισε ότι επαναλειτούργησε το ανοιχτό γήπεδο έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, την ανακαινίση που ολοκληρώθηκε στο κλειστό του Εσπέρου, το αντιλημμυρικό έργο στην Χαροκόπου και την ελεύθερη πρόσβαση wifi σε δημόσιους χώρους.

karnavos xarokopou 130 b

karnavos xarokopou 133 b

“Το στοίχημα μας”
“Τώρα έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον. Η πόλη μας είναι μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία” τόνισε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος μιλώντας για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει στην περιοχή το Κέντρο Πολιτισμού, η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η ολοκληρωμένη ανάπλαση της παραλίας των Τζιτζιφιών.

“Το στοίχημα για εμάς” είπε “είναι να καταφέρουμε να μοιράσουμε τα οφέλη από την ανάπτυξη που έρχεται, σε όλους τους κατοίκους και σε όλες τις γειτονιές και ταυτόχρονα, να μην αλλοιωθεί ο ανθρώπινος χαρακτήρας της πόλης μας που την κάνει τόσο ξεχωριστή”.

“Για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα 35 εκατομυρίων ευρώ που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτούς τους στόχους”.

karnavos xarokopou 137 b

karnavos xarokopou 154 b

“Η Καλλιθέα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα”
“Πολιτική χωρίς λεφτά δεν γίνεται. Παραλάβαμε ταμείο 2,6 εκατομύρια ευρώ και πλέον έχουμε 8 εκατομύρια ταμείο, μειώσαμε τις υποχρεώσεις μας στο μισό, εξυπηρετήσαμε τον δανεισμό που βρήκαμε χωρίς να συνάψουμε καινούριο. Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα των οικονομικών, η εικόνα της διαφάνειας στον δήμο μας που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε το μέλλον. Έτσι λοιπόν η Καλλιθέα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να γίνει μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής αλλά και με ισχυρή ανάπτυξη για όλους”.

Στις μεγάλες αναπλάσεις που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της Καλλιθέας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος παρουσιάζοντας τις κεντρικές προγραμματικές θέσεις της υποψηφιότητας του.

“Ακούσαμε τα αιτήματα σας, έχουμε τα χρήματα, σε μερικά από αυτά τα έργα έχουμε και τις μελέτες” ανέφερε συγκεκριμένα.

Μίλησε για την ανάπλαση του πάρκου της πλατείας Δαβάκη, την ανάπλαση του πάρκου Χαροκόπου, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχισθεί η ανάπλαση του Ιλισσού, καθώς ήδη πραγματοποιείται κατά το ήμισυ, με περιβαλλοντικό διάδρομο μέχρι την παραλία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπλαση της πλατείας Κύπρου και την αναμόρφωση του ιστορικού, εμπορικού κέντρου της Καλλιθέας πέριξ της κλειστής αγοράς των Ποντίων.

karnavos xarokopou 165 b

Δημοτική συγκοινωνία, ήρθε η ώρα
“Εχει έρθει η ώρα πλέον για την δημοτική συγκοινωνία Καλλιθέας” συνέχισε ο κ. Κάρναβος τονίζοντας ότι ο σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρου είναι ο μοναδικός “ορφανός” από μέσα μαζικής μεταφοράς σταθμός στο λεκανοπέδιο. Όπως είπε, στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί η δημοτική συγκοινωνία να διασχίζει τις γειτονιές της Καλλιθέας με κατάληξη στις Τζιτζιφιές και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
“Έχουμε έτοιμη, πλήρως κοστολογημένη πρόταση, κατ' αρχήν για ένα λεωφορείο, οικολογικό, ηλεκτρικό, τρεις οδηγούς, ούτε εκατό χιλιάδες τον χρόνο δεν στοιχίζει αυτό” δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Συνέχισε λέγοντας: “Θα δούμε από το πιλοτικό έργο που κάναμε με τα Led, κατά πόσο η τεχνολογία αυτή πραγματοποιεί όσα υπόσχεται σε κόστη συντήρησης και λειτουργίας και θα προχωρήσουμε στην καθολική αλλαγή του φωτισμού στην Καλλιθέα, την βελτίωση του φωτισμού ώστε όλοι να αισθανόμαστε σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας ασφαλείς”.

Πρόγραμμα-μαμούθ 35 εκατομυρίων
Διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα-μαμούθ 35 εκατομυρίων ευρώ, ο κ. Κάρναβος είπε: “Θα προχωρήσουμε επίσης σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση, σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης των ανέργων της πόλης μας, σε ένα πρόγραμμα διατήρησης της απασχολησιμότητας των εργαζομένων με ποικίλες πρωτοβουλίες για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Καλλιθέα μας”.

“Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της Καλλιθέας”
Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Καλλιθέας από το πάρκο Χαροκόπου προέτρεψε τους πολίτες να στηρίξουν εκ νέου την υποψηφιότητα του.

“Στα χέρια που σήμερα μας υποστηρίζουν, σε αυτά τα χέρια κρατάτε την αλλαγή, σε αυτά τα χέρια κρατάτε τη συνέχιση του αγώνα στην πόλη μας, σε αυτά τα χέρια κρατάτε την επιλογή για το ποιοί θα οδηγήσουν την Καλλιθέα μας στον 21ο αιώνα, ποιοί θα οδηγήσουν την Καλλιθέα μας να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ποιοί θα βοηθήσουν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην Καλλιθέα μας”.

“Το 2014 από εδώ ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, από αυτή την πλατεία. Και θέλω να σας πω ότι απο εδώ που είμαι βλέπω σχεδόν το διπλάσιο κόσμο. Οφείλω αυτό να σας το πω, να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε η πόλη να γυρίσει πίσω, ότι η αλλαγή θα συνεχισθεί”.

karnavos xarokopou 182 b

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος με τον Ευρωβουλευτή, Γιώργο Αμυρά

karnavos xarokopou 186 b
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος με τον δημοσιογράφο, Διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου, Πάνο Αμυρά (αδελφό του Ευρωβουλευτή)

karnavos xarokopou 83 b
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος με τους υποψηφίους κοινοτικούς συμβούλους του 3ου Διαμερίσματος (κοινότητα)

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας

Τελευταίες ειδήσεις