Ο Σύριζα, ο μεσαίος χώρος, η καμαρίλα, η μεγάλη νοθεία και ο Άδωνης

Ο Σύριζα, ο μεσαίος χώρος, η καμαρίλα, η μεγάλη νοθεία και ο Άδωνης
18 Νοε
2015

Η βάση της ΝΔ την Κυριακή έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο, να εξαφανισθεί ή να εξαφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε τέτοιες διαδικασίες, εκλογής Προέδρου από την βάση, μόνο η βάση διαμορφώνει το αποτέλεσμα, και παρά τις όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με σκοπό την αλλοίωση αυτού, η βάση θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη και να προστατεύσει το αποτέλεσμα αλλά και αν την Δευτέρα η χώρα θα έχει Αξιωματική αντιπολίτευση ή όχι.

Ήδη, στελέχη νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ διαχέουν ότι είναι όλα έτοιμα ώστε να πάρει πάση θυσία κεφάλι ένας συγκεκριμένος υποψήφιος γιατί έτσι πρέπει. Ποιός το κρίνει αυτό το "πρέπει" και τι εννοούν, ο Θεός ξέρει και φαντασία έχουμε όλοι. 
Όμως την Κυριακή το βράδυ δεν διακυβεύεται το μέλλον μιας εσωκομματικής φατρίας υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου Προέδρου. Υπάρχουν επιλογές πριν αφήσουμε τη χώρα να πάει να κόψει τα νύχια της στις γραμμές του τραίνου...

Τι διακυβεύεται
Διακυβεύεται να σιγήσει εντελώς ο όποιος αντίλογος απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Δεν εξετάζουμε το γεγονός ότι η κυβερνητική πολιτική δεν εφάπτεται πουθενά με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, ούτε με τις αληθοφανείς δικαιολογίες της κυβέρνησης γιατί δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, πάνε οι καιροί που το σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" είχε ένα νόημα, έλεγε κάτι στον κόσμο.

Από εχθές νόημα έχει μόνο η αγωνία που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες οι οποίες από μέρα σε μέρα περιμένουν τηλεφώνημα από κάποιο fund... να παραδώσουν τα κλειδιά του σπιτιού και της επιχείρησης τους... Και τα funds ούτε ελληνικά ξέρουν, ούτε καταλαβαίνουν, ούτε θέλουν να μάθουν.

Αλλά ωραία μέρα βρήκε η κυβέρνηση εχθές να κάνει την καρδιά περιβόλι εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών...
Τίποτα στην Πολιτική δεν γίνεται χωρίς να εμπεριέχει έναν συμβολισμό. Άραγε, ποιός είναι ο συμβολισμός που ήθελε να εκπέμπψει συγκεκριμένα εχθές η Αριστερή κυβέρνηση της χώρας; Ότι, τα χειρότερα έρχονται;... Όταν την 17η του Νοέμβρη, μια ημέρα με τεράστιο συμβολισμό κυρίως για την Αριστερά, για τον Κοινοβουλευτισμό, για την Νεολαία, για ολόκληρη την Μεταπολίτευτική Ελλάδα, παραδίδει στο έλεος τους δανειολήπτες...

Προφανώς λοιπόν, και η κυβέρνηση έχει άλλη κατεύθυνση από εκείνη που υποσχέσθηκε -αυτό μας πήρε ένα χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε - προφανώς και η κρίση στην χώρα εντάθηκε κατακόρυφα από τον Ιανουάριο, προφανώς και αντιπολίτευση στη χώρα δεν υπάρχει... Και ως προς αυτό να τα λέμε όλα, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. 

Και δοθέντος ότι προεκλογικά η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει συγκυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ... θα ήθελε εχθές η ΝΔ να έχει βάλει το χέρι της στη συμφωνία που "πέτυχε" η κυβέρνηση για τα δάνεια; Μάλλον, όχι!...

Αυτή η Κυριακή αφορά ολόκληρη την Ελλάδα
Το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ την Κυριακή, είναι ένα και συγκεκριμένο και δεν αφορά τη ΝΔ μόνο. Μάλλον αφορά ελάχιστα τη ΝΔ, αλλά πάντως αφορά πάρα πολύ την Ελλάδα. Η Αξιωματική αντιπολίτευση ή θα παραδοθεί στην ανυπαρξία και μοιραία θα ακρωτηριασθεί ή θα επιλέξει να βάλει τα στήθη της μπροστά για να εμποδίσει ορισμένες πολύ άσχημες εξελίξεις στη χώρα.

Ή θα εξαφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα εξαφανισθεί.

Για παράδειγμα εχθές, ίσως να χρειαζόταν με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 100.000 ανθρώποι να βρίσκονται έξω από το Χίλτον μην τυχόν και προλάβουν να εμποδίσουν την συμφωνία-γκιλοτίνα για τα δάνεια.
Από τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση δεν θα έχει καμιά εξουσία στα funds...

Δύο τάσεις στη ΝΔ
Αυτή την ώρα στη ΝΔ επικρατούν δύο τάσεις. Η μια είναι η συντηρητική τάση η οποία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ποιός ξέρει γιατί; Αλλά φαντασία έχουμε όλοι. Η άλλη τάση θέλει μια γόνιμη αντιπαράθεση και πολύ σκληρή αν χρειασθεί όχι μόνο με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της αλλά και με τον ίδιο της εαυτό.

Ο μοναδικός αντίπαλος και των 4 υποψηφίων Προέδρων της ΝΔ την Κυριακή, είναι η κακιά ΝΔ. Δηλαδή αυτή η καμαρίλα που συγκάλυψε σκάνδαλα και πιάστηκε και η ίδια με το χέρι στο μέλι, αφού πρώτα ξέχασε τα δικά της παιδιά και άλλα τα 'διωξε με την ταμπέλα του "δεξιού", του "φασίστα", του "δεν είναι δικός μας", κ.α. Αυτή η καμαρίλα που έχει ρημάξει από τη ρίζα κάθε πρωτοβουλία να επανδρωθούν με νέα και φρέσκα μυαλά οι κομματικοί μηχανισμοί. Αυτή η καμαρίλα που έχει πάντα τις δικές της δεύτερες σκέψεις σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Αυτή η καμαρίλα που έχει ποντάρει τα πάντα στην Κυριακή με το αζημίωτο βέβαια. Σειρά μεγαλοστελεχών έχει ήδη προεισπράξει τα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα την Κυριακή και να αλλοιώσει την βούληση της βάσης. Αυτή η καμαρίλα που θα κάνει τα πάντα την Κυριακή ώστε να πάρει κεφάλι συγκεκριμένος υποψήφιος. Θα βάλουν χέρι στην κάλπη, είναι αποφασισμένοι.

Στο κεντρικό ερώτημα: θα τους κάνει την χάρη ο λαός της ΝΔ και θα τους αφήσει να πνίξουν την Αντιπολίτευση για να οργιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανενόχλητος με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα ή ο λαός της ΝΔ θα στείλει μια καλή στον αγύριστο την καμαρίλα αυτή;... Η ίδια καμαρίλα που υπέσκαπτε πάντα κάθε κυβέρνηση της ΝΔ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μόνο τον Άδωνη
Αντιπολίτευση που θα εμποδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει την καταστροφή και που θα ασκηθεί με τρόπο να αναγκάζει την κυβέρνηση μέχρι να φύγει, να αλλάζει κατεύθυνση προς μια πιό φιλολαϊκή πολιτική, μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να ασκήσει. 

Ο Βαγγέλης θέλει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι θέλει, ο Κυριάκος δεν εκδηλώνει στον βαθμό που μπορεί αυτό που οραματίζεται, ο Άδωνις δηλώνει ανοιχτά ότι δεν μπορεί να αφεθεί ανενόχλητος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι συνέπειες για τη χώρα είναι καθημερινά όλο και πιό δυσάρεστες. Και το γεγονός ότι σε αυτό που είναι το μείζον, μεταξύ τους οι 4 δεν συμφωνούν, λέει πολλά...

adwnis-003


Τι δεν μπορούν να μετρήσουν οι δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ

Ακριβώς αυτή η ανοιχτή και δημόσια δήλωση του από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του είναι και το εφαλτήριο του, αλλά και η αιτία για την οποία είναι και ο μόνος υποψήφιος Πρόεδρος για τη ΝΔ που δεν μπορεί να μετρηθεί από τις δημοσκοπήσεις. Διότι από τη μια, ενεργοποίησε θύλακες σε ολόκληρη την χώρα μέχρι του βαθμού που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσος κόσμος θα έρθει την Κυριακή μόνο και μόνο για να ψηφίσει αυτόν, και το φαινόμενο αυτό πολλαπλασιάζεται. Και από την άλλη, συγκίνησε πολιτικά και ιδεολογικά ομόκεντρους στη ΝΔ κύκλους με μεγάλη ακτίνα μέσα στην ελληνική κοινωνία διότι έχει συλλάβει την έννοια του Μεσαίου χώρου όπως έχει διαμορφωθεί από τον Ιανουάριο. Και η βάση της ΝΔ απλά τον γουστάρει με χίλια! 

Οι υπόλοιποι 3 υποψήφιοι Πρόεδροι ψαρεύουν στην ίδια λίμνη, διεκδικούν ουσιαστικά το ίδιο κοινό, τα κουκιά είναι μετρημένα.

Πάντως, αν ήθελαν... και από κοινού και κατά μόνας οι 4, να δώσουν μια ιδεολογική μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ την έχουν ήδη κερδίσει, και οι 4. Όμως ένας φαίνεται μόνο να δίνει προσοχή σε αυτό. Ο Γεωργιάδης! Όχι στο τι θέλει να ακούσει ο κόσμος, αλλά στο τι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ως δίκιο πλέον. Σύμπασα η ελληνική κοινή γνώμη τώρα, είναι σε θέση να ακούσει. Συγκρίνοντας την εποχή προ ΣΥΡΙΖΑ και την εποχή ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει δεδομένα να αξιολογήσει.

Ο Μεσαίος χώρος τώρα είναι η ίδια η ΝΔ
Και τέλος, ως προς το ζητούμενο του Μεσαίου χώρου στον οποίο πάντα η ΝΔ πλακωνόταν να κατακτήσει αλλά πάντα έτρωγε τα μούτρα της... Κι εδώ κάτι έχει αλλάξει από τον Ιανουάριο. Ο Μεσαίος χώρος στις μέρες μας δεν είναι πιά το Κέντρο, μεταξύ "επάρατης" Δεξιάς και "προοδευτικής" Αριστεράς, ο χώρος που βούσκαγε σε ρόλο αρχιτσοπάνη τα πρόβατα το παλαι ποτέ δυνατό ΠΑΣΟΚ και επιχειρούσε πάντα να τρυπώσει ως μαύρο πρόβατο η ΝουΔου.

Ο Μεσαίος χώρος σήμερα είναι η περιοχή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή όλος ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος εκτός του ενός και μοναδικού σημείου που τα δύο άκρα συναντώνται. Εϊναι τεράστιος αυτός ο πολιτικός χώρος!...
Η Αξιωματική αντιπολίτευση θα παίξει ένα ρόλο πολιτικού μαγνήτη σε αυτή την περιοχή και θα συγκεντρώσει επάνω της όλα τα φώτα; Ή θα τεντώσει δήθεν τεμπέλικα το κορμί της ανάμεσα στα δύο άκρα και θα γίνει το τραμπολίνο για να πηδάει στην εξουσία (στην πλάτη του λαού δηλαδή) όποιος περνάει απ' έξω;...

Τι θα αποφασίσει η βάση; Θα φοβηθεί τους μπαμπούλες της καμαρίλας ή θα ανοίξει την ντουλάπα με τους σκελετούς, τώρα που και ο Αλέξης έχει αρχίσει να ακούει με το καλό του το αυτί;...

Ε, και μάλλον απέναντι από τον Τσίπρα στην παρούσα φάση είναι καταλληλότερος ο γιός ενός... βιβλιοπώλη που κρατάει γραμμές αντίστασης και φωνάζει: είμαι ένας από εσάς, παρά κάποιοι γόνοι που πετάνε την ελπίδα μας για προσάναμα στα πολιτικά τους τζάκια. 

Μάνος Μεϊμαράκης

 

Τελευταίες ειδήσεις