Άγρια δολοφονία στην Καλλιθέα με χρήση σιγαστήρα - Η ενέδρα, τα σενάρια και ο μάρτυρας κλειδί

Άγρια δολοφονία στην Καλλιθέα με χρήση σιγαστήρα - Η ενέδρα, τα σενάρια και ο μάρτυρας κλειδί
05 Ιαν
2019

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η δολοφονία του 52χρονου Κ.Χ., ιδιοκτήτη παράνομης χαρτοπαικτικής λέσχης το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιανουάριου 2019 στην Καλλιθέα.

Λίγο μετά τις 19:30, ο 52χρονος εμφανίζεται με το αυτοκίνητό του στην περιοχή, σταθμεύει στο βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ταγματάρχου Πλέσσα και αποβιβάζεται από το όχημα αφήνοντας τα κλειδιά σε πρόσωπο το οποίο εργάζεται στο πρατήριο βενζίνης.

Ρεπορτάζ : Μάνος Μεϊμαράκης

Κινείται πεζός με κατεύθυνση την είσοδο της χαρτοπαικτικής λέσχης και πριν προλάβει να πατήσει στο πεζοδρόμιο δέχεται τρεις πυροβολισμούς στον λαιμό και στο κεφάλι. Πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι τρεις δράστες αποχωρούν πεζοί.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι δράστες γνώριζαν τη ρουτίνα του 52χρονου γι' αυτό επέλεξαν τη συγκεκριμένη ώρα και το σημείο για να επιτεθούν.

Σύμφωνα με περιοίκους, οι δράστες εξήλθαν από τη χαρτοπαικτική λέσχη τη στιγμή κατά την οποία ο Κ.Χ κινούνταν προς την είσοδο, σενάριο το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται. Πιθανότερη εκδοχή οι δράστες να είχαν στήσει την ενέδρα τους πίσω από τη βλάστηση δίπλα ακριβώς από την είσοδο της λέσχης. Άλλη εκδοχή θέλει τους δράστες να είχαν ακροβολιστεί γύρω από την είσοδο της λέσχης, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς αυτόπτης μάρτυρας, ο 52χρονος δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων από το 9άρι πιστόλι ακριβώς απέναντι από την είσοδο της λέσχης σε σημείο που δεν βλέπουν οι κάμερες του βενζινάδικου ούτε όμως και οι κάμερες της χαρτοπαικτικής λέσχης.

Άτομο που γνωρίζει τους χώρους εντός της λέσχης αλλά και την περιοχή υποστηρίζει ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τον 52χρονο από το απέναντι πεζοδρόμιο επί της οδού Δημοσθένους όταν εκείνος αποβιβαζόταν από το αυτοκίνητο του και τη δεδομένη στιγμή έδωσαν το σινιάλο για την επίθεση.
dolofonia3 kallithea2019

Είναι γεγονός ότι οι περίοικοι άργησαν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία καθώς η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν αυτή του 52χρονου να βρίσκεται αιμόφυρτός στο έδαφος. Μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η αιτία που αιμορραγούσε ήταν οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ελάχιστα λεπτά πριν, όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο τραυματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 52χρονο δευτερόλεπτα πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Καλλιθέας εντόπισαν τέσσερις κάλυκες και δοθέντος ότι κανείς από τη γειτονιά δεν άκουσε πυροβολισμούς, η πιθανότερη εκδοχή είναι οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Ο πρώτος κάλυκας βρέθηκε σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο που έπεσε ο 52χρονος ενώ οι υπόλοιποι σε απόσταση 3 και πλέον μέτρων.

Οι δράστες σύμφωνα με τις μαρτυρίες διέφυγαν πεζοί προς την οδό Ανδρομάχης σε κατεύθυνση αντίθετη των οχημάτων. Τα ίχνη τους χάθηκαν στα γύρω στενά , ενώ εκτιμάται ότι για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν όχημα.

Η περιοχή αποκλείστηκε για αρκετή ώρα από ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ άνδρες της Ασφάλειας ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή για οτιδήποτε θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Μαρτυρία κλειδί για τα όσα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ταγματάρχου Πλέσσα, αναμένεται να φωτίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι δράστες. Όμως το άτομο που φέρεται να τα είδε όλα, έσπευσε να διαφύγει από το σημείο ελάχιστα λεπτά από την άφιξη των αστυνομικών.

Τελευταίες ειδήσεις