Ο Κάρναβος επιβεβαιώνει το kallitheaonline.gr: «Το μετρό στην Καλλιθέα θα κάνει πάνω από 5 χρόνια για να υλοποιηθεί» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κάρναβος επιβεβαιώνει το kallitheaonline.gr: «Το μετρό στην Καλλιθέα θα κάνει πάνω από 5 χρόνια για να υλοποιηθεί» - ΒΙΝΤΕΟ
02 Οκτ
2023

«Έχουν ακόμα να γίνουν οι μελέτες, είναι πάρα πολλές οι μελέτες μετά την χάραξη, να δημοπρατηθεί το έργο και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, εγώ θα έλεγα ότι θέλουμε πάνω από 5 χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί το μετρό στην Καλλιθέα».

Η δήλωση ανήκει στον ίδιο τον νυν δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο η οποία μάλιστα έχει προηγηθεί της προχθεσινής έρευνας του kallitheaonline.gr, με τίτλο: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Το μετρό στην Καλλιθέα δεν εξασφαλίζει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027»

Με την δημοσίευση της έρευνας, fake profiles σε κοινωνικά δίκτυα εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στο kallitheaonline.gr. Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία στην φετινή προεκλογική περίοδο γνωστοί «άγνωστοι» του διαδικτύου με σαφή προσανατολισμό στην παράταξη του δημάρχου Καλλιθέας επιτίθενται «φιλοτίμως» και με το αζημίωτο ίσως, με σφοδρότητα από τον... καναπέ τους ακόμα και στους δημότες που σχολιάζουν την καθημερινότητα στην Καλλιθέα στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα φασιστοειδή πίστεψαν κι αυτά ότι το μετρό στην Καλλιθέα θα αρχίσει να λειτουργεί πολύ σύντομα. Δεν είχαν παρακολουθήσει την συνέντευξη του δημάρχου Καλλιθέας, αλλά άποψη έχουν...

Θα χαρούμε να δούμε τα ίδια φασιστοειδή να σχολιάζουν σήμερα και κάτω από το βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρει ότι το μετρό στην Καλλιθέα θα πάρει περισσότερα από 5 χρόνια για να υλοποιηθεί στην Καλλιθέα. Ενώ, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του έργου, ομοίως με την δική μας έρευνα, ο δήμαρχος Καλλιθέας σημειώνει ότι για να εξασφαλισθεί πρέπει να προηγηθούν όλες οι σχετικές μελέτες.

Όσα επισημαίνει η έρευνα του kallitheaonline.gr, αλλά με λιγότερα λόγια και όχι τόσο αναλυτικά, έχει αναφέρει και ο δήμαρχος Καλλιθέας σε συνέντευξη του στον blogger Τάσο Ράντο στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 για την ιστοσελίδα reporterkallitheas.gr . Δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=kFqMlABrrA0&t=1174s

Σημειώνεται ότι δεν υλοποιεί ο δήμος Καλλιθέας το έργο, συνεπώς δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι το έργο δεν πρόκειται να αρχίσει πριν το 2028. Αλλά στην περιρρέουσα προεκλογική ατμόσφαιρα της πόλης έχει αρχίσει να σχηματίζεται η απατηλή εντύπωση ότι το μετρό θα λειτουργήσει σύντομα.

Συνεπώς, σύμφωνα και με την έρευνα του kallitheaonline.gr αλλά και όσα ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρει, αφού πρώτα ανατεθούν, εκτελεσθούν και εγκριθούν όλες οι σχετικές μελέτες, τότε μόνο θα περάσει το έργο στην φάση υλοποίησης που σημαίνει ούτε σε 5 χρόνια.

Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στον Δημήτρη Κάρναβο ότι εργάσθηκε κατά μια έννοια για την χάραξη της γραμμής προς το Κέντρο Πολιτισμού, αλλά η χάραξη μπορεί να αλλάξει διότι είναι γνωστή η φύση του υπεδάφους της Καλλιθέας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, οι μεγαλύτερες τεχνικές προκλήσεις στην κατασκευή τέτοιων έργων - ιδιαιτέρως δε κατά την διάνοιξη της σήραγγας - είναι η αποφυγή υπογείων ρεμάτων, η αντιμετώπιση τυχόν ασταθειών στο υπέδαφος και η ελαχιστοποίηση της επίδρασης στα κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή.

Ωστόσο, το μείζον σε αυτή την υπόθεση είναι το εξής: από ένα κυβερνητικό δήμαρχο αφοσιωμένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και με στενές επαφές το περιβάλλον του, θα περίμενε κανείς όχι απλά να ανακοινώνει την πρόθεση του για «χαράξεις» και «αναπλάσεις» και «μεγάλα έργα» σχεδόν μια δεκαετία μετά και μάλιστα προεκλογικά..., αλλά να έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα να υλοποιεί κυρίως έργα τα οποία έχει τεράστια ανάγκη η πόλη και δεν είδε κανείς στην 9ετή θητεία του.

Άλλωστε, τους δημότες ελάχιστα απασχολεί από που περάσει το μετρό στην Καλλιθέα και αν θα περάσει. Η καθαριότητα, η ανασφάλεια, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών απασχολούν πολύ περισσότερο τους δημότες, από το αν θα σηκωθεί κάποιος από την άλλη άκρη της Αθήνας για να βρεθεί στο Νιάρχος. Κατά τα λοιπά, όπως είπε και ο δήμαρχος... το μετρό στην Καλλιθέα θα κάνει πάνω από 5 χρόνια για να υλοποιηθεί... 

Τελευταίες ειδήσεις