Καπάταης: Ούτε ένα χαρτί πεταμένο, όλα στον χαρτοφάγο - Έλα στον κύκλο μας

Καπάταης: Ούτε ένα χαρτί πεταμένο, όλα στον χαρτοφάγο - Έλα στον κύκλο μας
08 Δεκ
2016

Με συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, πάντα με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, λύνει προβλήματα δεκαετιών σε δήμους ευθύνης του.

Μια από τις τελευταίες πρωτοβουλίες που αφορά ακόμα μια φορά την Καλλιθέα, είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού "'Ελα στον κύκλο μας". Όπως δηλώνει, ο νέος τρόπος ανακύκλωσης προχωρά σταθερά και αποτελεί ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση των υλικών.

kapatahs-anakyklosh05

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό και με αποστολή να διαχύσει το μήνυμα της ανακύκλωσης στην υπόλοιπη κοινωνία έχει ο μαθητικός κόσμος των δήμων στους οποίους έχει αρχίσει να λειτουργεί ή θα αρχίσει στη συνέχεια. Μεταξύ αυτών των δήμων και οι δήμοι Καλλιθέας – Μοσχάτου-Ταύρου και Νέας Σμύρνης.

Η αρχή έγινε με τον δήμο Αγίου Δημήτρίου και σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπροσώπους του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και φυσικά τον δήμο Αγίου Δημητρίου. Επεκτάθηκε στον δήμο Αλίμου. Και έφτασε και στη γειτονιά μας.

kapatahs-anakyklosh06

Έτσι λοιπόν, προ ημερών στην Καλλιθέα μετά από κοινή πρόσκληση του Αντιπερφερειάρχη Π.Ε Νότιου Τομέα Χρήστου Καπάταη, του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτριου Κάρναβου, Ν.Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ΕΔΣΝΑ. Σκοπός της συνάντησης η προώθηση ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία μέσω του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας». Οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα το οποίο αφορά τα σχολεία, ανέλυσαν τις λεπτομέρειές του και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να αρχίσει και στην Καλλιθέα η υλοποίηση του προγράμματος.

kapatahs-anakyklosh04

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας Κωστάκης Εμμανουήλ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πρασίνου του Δήμου Ν.Σμύρνης Κρικρής Γιώργος, ο διευθυντής της β΄ θμιας εκπαίδευσης Βαρελάς Άρης, καθώς και πολλοί διευθυντές των σχολείων των τριών δήμων και εκπρόσωποι των Συλλόγων των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων των δήμων.

 

Τελευταίες ειδήσεις