Τα παιδιά της Καλλιθέας ζωγραφίζουν στους τοίχους... δυό καρδιές με έναν ήλιο στη μέση :)

Τα παιδιά της Καλλιθέας ζωγραφίζουν στους τοίχους... δυό καρδιές με έναν ήλιο στη μέση :)
10 Ιουν
2017

Ξεφάντωσαν για δύο ημέρες, Πέμπτη & Παρασκευή εκατοντάδες μικροί Καλλιθεάτες μαθητές των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Καλλιθέας.

Άρχισαν να καταφθάνουν με τους γονείς από νωρίς το απόγευμα. Όμως ο καιρός είχε αποφασίσει να τους χαλάσει την διάθεση. Η συννεφιά της Πέμπτης απειλούσε τα σχέδια τους να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών. Ασφαλώς, ο δήμος Καλλιθέας είχε ήδη μεριμνήσει να στεγασθούν τα παιδιά και να μην εκτεθούν στη βροχή, και το Φεστιβάλ να συνεχισθεί στους στεγασμένους χώρους που διαθέτει ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης του δήμου στην παραλία της Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης
Βίντεο: Ελεάνα Φλασκή

Εκείνα όμως, όπως θα σας αποκαλύψουμε σήμερα, είχαν συνομωτήσει, όλα μεταξύ τους.Ήθελαν και τον Ήλιο στη γιορτή τους και ήταν αποφασισμένα να διώξουν την βροχή που πλησίαζε.

Το σχέδιο των παιδιών να λευτερωθεί ο Ήλιος
Το απόγευμα της Πέμπτης, βλέποντας ότι τα σύννεφα άρχισαν να πυκνώνουν, με μια ειδική γλώσσα που μόνο τα παιδιά κατανοούν, με μυστικές παιδικές λέξεις, νοήματα, χρώματα στους τοίχους και συνομωτικά βλέμματα, σχεδίασαν το βράδυ πριν πάνε για ύπνο να πουν όλα τους μια μικρή προσευχή η οποία την επόμενη ημέρα θα διέλυε τα σύννεφα και θα απελευθέρωναν τον Ήλιο, καθώς το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο από εκείνα σε αυτόν.

Ο Ήλιος περικυκλωμένος από μεγάλα και βαριά σύννεφα, αναθάρρησε βλέποντας τα να συνομωτούν για να ελευθερωθεί και πράγματι μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση κατάφερε κι έπεισε τα σύννεφα να μην ενοχλήσει τα παιδιά ούτε μια στάλα βροχής το απόγευμα της Πέμπτης, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό...

Λίγο πριν δώσει την θέση του στην Σελήνη και να πάει κι εκείνος για... νάνι, τους έγνεψε με νόημα σφραγίζοντας την "συνομωσία" κι εκείνα του έκλεισαν το μάτι. Το μυστικό σχέδιο είχε ήδη μπει σε εφαρμογή.

Ύστερα από λίγο, αργά πιά το βράδυ της Πέμπτης άρχισαν να αποχωρούν με τους γονείς τους, γνέφοντας το ένα στο άλλο να μην ξεχάσουν το σχέδιο. Αφού πριν για περίπου 3μιση ώρες, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9μισυ, είχαν πασαλείφθεί με μπογιές, ζωγράφισαν ότι βρήκαν από χαρτιά μέχρι τους τοίχους, έπαιξαν κρίκους, έτρεξαν, ψάρεψαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, παρουσίασαν τις χειροτεχνίες τους, έπαιξαν με τον κλόουν, ξεθεθώθηκαν.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ την Πέμπτη 8 ΙουνίουΤο επόμενο πρωί
Το πρωί της Παρασκευής, η μικρή Νεφέλη είχε ήδη ξυπνήσει αθόρυβα και κοιτούσε τον ουρανό από το παράθυρο. Είχε μεγάλη αγωνία αν είχε πιάσει η ευχή που θα έκαναν όλα τα παιδιά να λευτερωθεί ο Ήλιος. Έδειχνε προβληματισμένη, ήξερε μέσα της ότι τα παιδιά έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά κάτι την ενοχλούσε. Αποφάσισε να ξυπνήσει τον Θοδωρή.

Εκείνος όμως ήταν ήδη ξύπνιος. Την έβλεπε σαν να διάβαζε την σκέψη της.
"Ξέρω τι σκέφτεσαι" της λέει. "Η ευχή όλων των παιδιών άρχισε να πιάνει, τα πιό πολλά σύννεφα έχουν φύγει, αλλά δεν προβλέψαμε τον Άνεμο. Και Νεφέλη, μόνο εσύ μπορείς να τον πείσεις να δώσει ένα δυνατό φύσημα να φύγουν και τα τελευταία σύννεφα που εμποδίζουν τον Ήλιο".
-Μα, πως; Δεν ξέρω, είμαι μικρή, απάντησε θλιμμένη..
-Νεφέλη, μικρή μου αδερφούλα, μίλα του, μόνο μίλα του, θα σε ακούσει.Πες του ότι όλα τα παιδιά θα στενοχωρηθούν αν βρέξει και χαλάσει η γιορτή, γιατί όλη τη χρονιά ετοίμαζαν μαζί με τους δασκάλους αυτή την μεγάλη γιορτή. Κι όλοι, γονείς, παιδιά και δάσκαλοι, την περίμεναν πως και πως. Και θα έχει και κλόουν! Και καλαμπόκι που αρέσει στη νονά!

Η υπόσχεση στον Άνεμο
Η Νεφέλη στρέφει το βλέμμα της προς τον ουρανό, σηκώνει το χεράκι της και λέει: Άνεμε, δυό καρδιές θα ζωγραφίσουμε σήμερα όλα τα παιδιά, μια για τον Ήλιο και μια για σένα! Βοήθησε μας να διώξουμε τα σύννεφα. Είναι πια καλοκαίρι!

Την ίδια στιγμή, ένα μυστικό, μαγικό τραγούδι, σαν ύμνος απλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε όλη την πόλη. Εκατοντάδες παιδικές φωνές ένωσαν τις φωνούλες τους με της Νεφέλης και του Θοδωρή. Κανείς από τους μεγάλους σε όλη την πόλη δεν άκουσε τίποτα, είναι η γλώσσα των παιδιών τέτοια, την ακούνε μόνο τα στοιχειά της Φύσης κι ο Θεός.

Μεμιάς τα σύννεφα αποχώρησαν, η Ήλιος σκόρπισε παντού το πλατύ του χαμόγελο κι υποκλίθηκε από εκεί ψηλά στην δύναμη τους. Είχε ήδη ξημερώσει για τα καλά και το σχέδιο των παιδιών είχε πετύχει.

"Δυό καρδιές είπαμε" ακούστηκε μια φωνή "Μιά για τον Ήλιο και μιά για μένα". Ήταν ο Άνεμος που τους υπενθύμισε την υπόσχεση τους.
-Ναιαιαιαιαι! Φώναξαν όλα μαζί τα παιδιά από κάθε γωνιά της Καλλιθέας.
-Ζηλιάρη!.., μουρμούρισε ο Ήλιος

Τα παιδιά τήρησαν την υπόσχεση τους
Προς το απόγευμα της Παρασκευής περίπου στις 6, άρχισαν να κατακλύζουν για δεύτερη ημέρα μαζί με τους γονείς τους χώρους του Φεστιβάλ.

Έβλεπες στο βλέμμα τους την ικανοποίηση ότι τα είχαν καταφέρει. Έπαιξαν, χόρεψαν, γλέντησαν, ξαναπασαλείφθηκαν με τις μπογιές, δεν σταμάτησαν να το ευχαριστιούνται!

Παρακολουθήστε στα αποκλειστικά πλάνα της Ελεάνας Φλασκή, τα παιδιά όχι μόνο τήρησαν την υπόσχεση τους στον Άνεμο, αλλά το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, τραγουδώντας...
Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
Παίρνω φως απ' τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ' αρέσει

Τα παιδιά τραγουδούν μες στους δρόμους
κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει.
Τα σκοτάδια σκορπάνε κι η μέρα λουλουδίζει
σαν ανθός στο περβάζι
Με όλα αυτά, με πολύ χρώμα, χορό, τραγούδι, μουσική, πολύ παιχνίδι και ξεφάντωμα επέλεξαν τα παιδιά των παιδικών σταθμών και οι δασκάλες τους να αποχαιρετίσουν την σχολική χρονιά και να ευχηθούν σε όλη την Καλλιθέα Καλό Καλοκαίρι. 

Σ.Σ.: Αμφιβάλει κανείς από τους μεγάλους ότι έτσι ακριβώς, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ, έγιναν τα πράγματα; Δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί, δείτε πόσο συννεφιασμένος είναι ο ουρανός το απόγευμα της Πέμπτης...

fest-paid-stathm-2017
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης του δήμου Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου με τις Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών - ΦΩΤΟ: Σωτήρης Αλεξόπουλος 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από τα δρώμενα της Παρασκευής 9 Ιουνίου στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του δήμου Καλλιθέας

Δείτε τι ανακοίνωσε στους γονείς ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

 

Τελευταίες ειδήσεις