"Πλήρωνω τόσα χρόνια για ελλιμενισμό και ρεύμα" - Τι απαντά ο σκαφούχος που μηνύθηκε από τον δήμο για ρευματοκλοπή

"Πλήρωνω τόσα χρόνια για ελλιμενισμό και ρεύμα" - Τι απαντά ο σκαφούχος που μηνύθηκε από τον δήμο για ρευματοκλοπή
09 Αυγ
2016

Εξόχως αποκαλυπτικά τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που μηνύθηκε σήμερα από τον δήμο Καλλιθέας για ρευματοκλοπή στη μαρίνα [δείτε εδώ το ρεπορτάζ]

Κατ΄αρχάς, ο κ. Ν.Π. παραδέχθηκε ότι το σκάφος είναι δικό του. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε ενημερωθεί, όπως δήλωσε, για την σε βάρος του μήνυση από τον δήμο Καλλιθέας.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έκρυψε την έκπληξη όταν τον ενημερώσαμε ότι έχει μηνυθεί για ρευματοκλοπή, διότι όπως είπε ξεκάθαρα, πλήρωνε και για ελλιμενισμό και για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος συνέδεσε το καλώδιο από την παροχή ρεύματος στο σκάφος του πριν δύο εβδομάδες, επειδή είναι κομμένο το ρεύμα στην προβλήτα του, προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες του σκάφους κι ότι ξέχασε αφημένο τα καλώδιο καθώς δεν έχει επισκεφθεί το σημείο από τότε.
Πάντως, από τον δήμο Καλλιθέας δηλώνουν ότι το καλώδιο βρέθηκε μόλις εχθές. Και αμέσως κατατέθηκε η μήνυση.

Ερωτηθείς που πληρώνει για ελλιμενισμό και παροχή ρεύματος, ο κ. Ν.Π. απάντησε ότι πληρώνει στον όμιλο στον οποίο είναι μέλος.

-Που πληρώνετε ελλιμενισμό;
Στον [αναφέρει όνομα του ομίλου]
-Για παροχή ρεύματος δεν πληρώνετε κάπου;
Για παροχή ρεύματος, στον ελλιμενισμό!

Αμέσως με την δημοσίευση του ρεπορτάζ σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωπος του ομίλου [στον οποίο είναι μέλος ο Ν.Π.] επικοινώνησε με τον δήμο Καλλιθέας και ζήτησε να γίνουν τα δέοντα. Από τον δήμο Καλλιθέας ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο του ομίλου ότι έχει ήδη κατατεθεί μήνυση για ρευματοκλοπή.

To kallitheaonline.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σκάφους ζητώντας την άποψη του για την υπόθεση. Όσα μας είπε είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

-Εσάς ποιος σας υπέδειξε αυτόν τον τρόπο ρευματοδότησης; Αποκλείεται μόνος σας να σκεφθήκατε να τραβήξετε ένα καλώδιο 30 μέτρα μέχρι το σκάφος..
-Μόνος μου, τι να κάνω, τράβηξα μια μπαλαντέζα όπως τραβάμε σε όλα τα λιμάνια

-Ρωτήσατε, όταν κόπηκε το ρεύμα στην προβλήτα σας, γιατί κόπηκε το ρεύμα;
-Υπάρχει προφανώς μια διαμάχη του ομίλου με τον δήμο κι εγώ και οι άλλοι [εννοεί ιδιοκτήτες σκαφών] είμαστε στη μέση. Κι άλλοι παίρνουνε ρεύμα, εντάξει πιάσανε εμένα γιατί εγώ δεν το κινώ το σκάφος

-Κι άλλοι παίρνουν ρεύμα με τον ίδιο τρόπο εννοείται;
-Ε, ναι, οι άνθρωποι τι να κάνουν; Απλώς, εγώ το έβαλα, ξεχάστηκα γιατί ήταν Σαββατοκύριακο, πήγα και είδα την τάση της μπαταρίας πολύ πεσμένη και λέω τι θα γίνει τώρα;

-Δεν σας είπε κάποιος από τον όμιλο σας ότι αν συνάψετε σύμβαση ελλιμενισμού με τον δήμο θα έχετε και ρεύμα και νερό; Άλλα σκάφη στη μαρίνα έχουν συμβάσεις και έχουν ρεύμα και νερό κανονικά
-Ό όμιλος δεν θέλει να χάσει εμένα από πελάτη του. Ο όμιλος μου είπε ότι έχω τη νομική υπηρεσία, ότι χρειαστώ να απευθυνθώ στη νομική του υπηρεσία.

-Τώρα τι θα κάνει η νομική υπηρεσία του ομίλου που εσείς έχετε μηνυθεί για ρευματοκλοπή;
-Ας με πιάσουν, μα, δεν μπορώ να κάνω κάτι... Εσείς στην θέση μου τι μπορείτε να κάνετε;

-Έχετε επικοινωνήσει με τον δήμο;
- Όχι δεν έχω επικοινωνήσει γιατί ο [αναφέρει το όνομα του ομίλου] είπε: θα επικοινωνείτε μόνο με τη νομική μας υπηρεσία.

-Πως σκέπτεσθε να αμυνθείτε τώρα σε όλο αυτό;
-Θα πάω στο δικαστήριο με τη μήνυση, θα βάλω έναν δικηγόρο κι ότι βγει, τι να κάνω..

-Δεν είναι άδικο για εσάς να δικασθείτε για κάτι που δεν γνωρίζατε,διότι στη μαρίνα έχει εξουσία ο δήμος Καλλιθέας μόνο..
-Στην Ελλάδα όλα άδικα είναι και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις. Δηλαδή, αυτό που κάνανε δείχνει εμπάθεια. Δεν φταίει ένας άνθρωπος που έχει εκεί ένα σκάφος να ταλαιπωρείται έτσι, δεν αξίζει τον κόπο, είναι άδικο. Αλλά εγώ τόσα χρόνια είμαι στον [αναφέρει όνομα του ομίλου], ο [αναφέρει όνομα του ομίλου] μου λέει: «εγώ σε προστατεύω», τώρα τι να πω. Πληρώνω εγώ στον [αναφέρει όνομα το ομίλου], δεν μου κάνει κανένας χάρη.

-Εκεί πληρώνετε συνδρομές; Για ελλιμενισμό; Για ρεύμα; Τα ακριβώς πληρώνουν τα μέλη των ομίλων;
-Για ελλιμενισμό, για ρεύμα, για όλα.

-Επειδή οι όμιλοι λένε ότι τα μέλη τους πληρώνουν συνδρομές για την λειτουργία των ομίλων, τώρα εσείς μας λέτε... κι άλλοι άνθρωποι όχι μόνο εσείς...
-Εντάξει, εγώ πληρώνω πάντως κανονικά, τι να σας πω...

-Έχετε επικοινωνήσει καθόλου με τον όμιλο σας σήμερα;
-Όχι, τι να επικοινωνήσω. Θα περιμένω τη μήνυση, θα βάλω έναν δικηγόρο και θα τελειώσει η υπόθεση, τι να κάνω, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

-Το σκάφος σας πόσο καιρό είναι στη μαρίνα;
-Είναι δύο χρόνια

-Οκ, ευχαριστώ πολύ, κύριε [όνομα ιδιοκτήτη του σκάφους]
-Εντάξει; Να 'στε καλά, γειά!

Τέλος, δεν είναι η μοναδική περίπτωση σκαφούχου ο οποίος δηλώνει ανοιχτά ότι πλήρωνε στον όμιλο του για ελλιμενισμό, ρεύμα και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, προ ημερών ιδιοκτήτης σκάφους δήλωσε στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου ότι από όμιλο στη μαρίνα του ζήτησαν 3.000 ευρώ, προκαταβολικά για ένα χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψουν να ελλιμενίσει το σκάφος του στην Καλλιθέα.

*To kallitheaonline.gr δεν θα δημοσιοποιήσει το όνομα του ιδιοκτήτη του σκάφους

 

Τελευταίες ειδήσεις