Καλλιθέα: Οι αστυνομικοί σώζουν ζωές - Αποκλειστικές εικόνες από την εκπαίδευση τους στις πρώτες βοήθειες μέσα στο ΑΤ

Καλλιθέα: Οι αστυνομικοί σώζουν ζωές - Αποκλειστικές εικόνες από την εκπαίδευση τους στις πρώτες βοήθειες μέσα στο ΑΤ
08 Ιουν
2022

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύθηκαν την Δευτέρα από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες στην Καλλιθέα.

Η εκπαίδευση από τους πράγματι πολύ καλά καταρτισμένους εισηγητές και εκπαιδευτές του ΙΔΑΦΚ πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΑΤ Καλλιθέας και διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Δεκάδες αστυνομικοί από το ΑΤ, το Τμήμα Ασφαλείας και την Τροχαία Καλλιθέας παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην προνοσοκομειακή φροντίδα και πιό συγκεκριμένα, εκπαιδεύθηκαν στην αποτελεσματική διαχείριση τραύματος σε διάφορα σημεία του σώματος από αιχμηρά αντικείμενα και πυροβολισμούς, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση αλλά και στην χρήση απινιδωτή.

at kallitheas karpa 001


at kallitheas karpa 002
Η εκπαιδευτική ομάδα του ΙΔΑΦΚ

Ειδικότερα σε ότι αφορά την καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση, οι εκπαιδευτές του ΙΔΑΦΚ μοιράσθηκαν τις πολύτιμες γνώσεις τους με τους αστυνομικούς της Καλλιθέας «τρέχοντας» σενάρια αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής, πνιγμού και πνιγμονής σε ενηλίκους, παιδιά αλλά και σε βρέφη.

at kallitheas karpa 013


at kallitheas karpa 007


Σε ένα από τα συγκλονιστικότερα στιγμιότυπα της εκπαίδευσης διακρίνονται ο Υπαστυνόμος του ΑΤ Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνος Κολοκούρας ο ο οποίος εκπαιδεύεται στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση σε βρέφος από τον εθελοντή Εκπαιδευτή του ΙΔΑΦΚ, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Αρκετοί αστυνομικοί μετά το πέρας της βάρδιας τους έμειναν στο Τμήμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση.

at kallitheas karpa 008


at kallitheas karpa 009


at kallitheas karpa 011


at kallitheas karpa 012

at kallitheas karpa 003

Τελευταίες ειδήσεις