Παπαρούπας: «Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά» - Κεραυνοί κατά της Μιχαηλίδου και βροχή μηνύσεων για την υπόθεση του ΠΕΝ

Παπαρούπας: «Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά» - Κεραυνοί κατά της Μιχαηλίδου και βροχή μηνύσεων για την υπόθεση του ΠΕΝ
23 Μαϊ
2022

Σε έντονο ύφος διέψευσαν την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου την Παρασκευή (20/5) οι εκπρόσωποι του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου.

Η υπόθεση θα απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας σήμερα Δευτέρα (23/05) σε ειδική συνεδρίαση η οποία αρχίζει στις 19:30.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο αλλά και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, διατύπωσαν με αποφασιστικότητα και σαφήνεια να σταματήσει η διαπόμπευση του Ιδρύματος, η οποία γίνεται συστηματικά από τις 22.12.2021 με ευθύνη και ανοχή της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων.


Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ζητά επίσης να αρθεί η αναιτιολόγητη αναστολή της Κρατικής Επιχορήγησης 2021, η οποία αφορούσε σε δαπάνες της περασμένης χρονιάς. 

Να εκκινήσει και πάλι η εισαγωγή παιδιών στο Ίδρυμα, το οποίο σύμφωνα με την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών «συνεχίζει να παρέχει τα εχέγγυα για την παροχή οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχουν σχέση με την προστασία του παιδιού». Αλλά και να διασφαλιστεί η εργασία των 30 εργαζομένων του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, οι ομιλητές, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Θανάσης Παπαρούπας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ.Ηρώ Ζερβάκη, καθώς και οι νομικοί τους συνεργάτες κ. Μ.Καλαντζόπουλος και κ. Ι.Χατζόπουλος, διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία, χωρίς να διερευνήσει την «καταγγελία» που έλαβε (καταγγελία την οποία ουδέποτε κατέθεσε στο Ίδρυμά μας η καταγγέλλουσα), αντί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, η ίδια επέλεξε να μιλά καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν αποδείχθηκαν όσα αποτρόπαια ακούστηκαν από τα ΜΜΕ για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, ότι εργαζόμενες έβαζαν παιδιά να κάνουν σεξουαλικές πράξεις και τα παρακολουθούσαν, παράνομες υιοθεσίες και αναδοχές, απόκρυψη αριθμού παιδιών, καθώς και ότι το Ίδρυμα δεν είχε ούτε ψυχολόγο, ούτε κοινωνική λειτουργό, κ.λπ.

Όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου, από την εισαγγελική διερεύνηση ασκήθηκαν διώξεις σε 4 εργαζόμενες για απλή σωματική βλάβη και απειλή.
«Άλλωστε και οι καταγγελίες αυτές θα δοκιμαστούν στη δικάσιμο της 31.10.2022. Σημειώνουμε ότι για οποιαδήποτε κατηγορία υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής αμετακλήτως. Η κα Μιχαηλίδου έβγαινε στα κανάλια χωρίς να έχει κανένα Πόρισμα Εισαγγελικής, δικαστικής ή διοικητικής αρχής, αλλά μόνο «καταγγελίες» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΕΝ.

«Η Υφυπουργός είναι προφανές ότι έχει ένα σχέδιο για τους φορείς παιδικής προστασίας και έχει έρθει σε σύγκρουση με τους περισσότερους φορείς, δοθέντος του ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί κατά την άποψη έμπειρων νομικών θεωρούνται αντισυνταγματικές» αναφέρει το ΠΕΝ.

«Υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία και την ιστορία των 110 ετών του Ιδρύματός μας αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό. Αρχή μας είναι πάντα να μιλάμε με στοιχεία και όχι με καταγγελίες».

«Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά»

Αίσθηση προκάλεσε αναφορά του Προέδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου του ΠΕΝ, Ιατρού, κ. Θανάση Παπαρούπα, για την συνάντηση που είχε με την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου στην οποία του ζητήθηκε να ανατρέψει το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ώστε να το εγκαινιάσει η υφυπουργός με νέο συμβούλιο της «εμπιστοσύνης» της.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαρούπας τόνισε: «Όπως μου είπε η ίδια η υπουργός στην συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο: «δεν θα χαρείς να φτιάξουμε μια δομή καλύτερη από αυτήν που έχετε και να την εγκαινιάσουμε μαζί»; Και για το διοικητικό συμβούλιο είπε βέβαια ο σύμβουλος της, «να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης» του υπουργείου δηλαδή. Και η απάντηση η δική μου ήταν: «με συγχωρείτε, σήμερα είστε εσείς υπουργός, αύριο θα έρθει άλλος υπουργός θα μου ζητήσει να βάλω άλλο συμβούλιο;» Αυτά δεν γίνονταν ούτε επί χούντας».

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του κ. Παπαρούπα στην συνέντεξη Τύπου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας.
Ζερβάκη: Όλα τώρα αρχίζουν – Έχουμε καταθέσει 14 μηνύσεις


Η τοποθέτηση της Προέδρου του ΠΕΝ, κ. Ζερβάκη έκλεισε με μια συγκινητική αναφορά στους εργαζομένους του ιδρύματος για την προσφορά τους στην προστασία των παιδιών της κλειστής προστασίας του ιδρύματος, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται κατηγορούμενες, αντί να αναγνωρισθεί η αγάπη τους προς τα παιδιά.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση της Προέδρου του ΔΣ του ΠΕΝ, Κ. Ζερβάκη, στην συνέντεξη Τύπου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας.

Τελευταίες ειδήσεις