Όλη η αλήθεια για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας – 20 σελίδες εξώδικο στην Δόμνα Μιχαηλίδου – Την καλούν να ζητήσει δημόσια συγνώμη Featured

Όλη η αλήθεια για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας – 20 σελίδες εξώδικο στην Δόμνα Μιχαηλίδου – Την καλούν να ζητήσει δημόσια συγνώμη
03 Μαϊ
2022

Με ένα εξώδικο 20 σελίδων απαντά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στα όσα ανυπόστατα διαδίδει από τον Δεκέμβριο για «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας. Ενώ θα την καλέσουν να ζητήσει μέχρι και δημόσια συγνώμη.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021 η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου άρχισε να εμφανίζεται σε εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις περιγράφοντας σκηνές ακραίας, απάνθρωπης κακοποίησης και εξευτελισμού παιδιών του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας από τους ίδους τους εργαζόμενους του ιδρύματος.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Άπαντες σχεδόν υιοθετούσαν τους ισχυρισμούς της χωρίς να της ζητούν έστω στοιχειωδώς να αποδείξει τα όσα έλεγε. Μιλούσε για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος παιδιών και για εργαζόμενους οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν τα παιδιά σε σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους.

Ενώ από το περιβάλλον της υφυπουργού διέρρεαν συνεχώς «πληροφορίες» για ψυχολογική βία και άγριο ξύλο σε βάρος των παιδιών από τους εργαζόμενους, μέχρι και για εγκλεισμό τους σε αποθήκη με ποντίκια και κατσαρίδες όταν αυτά έκαναν φασαρία.

Είχε στα χέρια της όπως έλεγε στην αρχή, ανώνυμη καταγγελία στην οποία καταμαρτυρούνταν όλα αυτά που η ίδια ισχυριζόταν στα κανάλια.

Έκρινε λοιπόν η υφυπουργός να επικοινωνήσει με τους δικούς της ανθρώπους στα μεγάλα αθηναϊκά μέσα ώστε να της ανοίξουν διαύλους και να επικοινωνήσει με την ελληνική κοινωνία τις «ευαισθησίες» για τα παιδιά και όσα της είχαν καταγγελθεί.

Ουδείς από τον Δεκέμβριο της ζήτησε να συνοδεύσει τις «καταγγελίες» με ακλόνητες αποδείξεις για μια υπόθεση η οποία αναστάτωσε το πανελλήνιο. Υποκλίθηκαν όλοι στην θεσμική της ιδιότητα και το γεγονός ότι ανήκει στο στενό περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου και την άφησαν να λέει κυριολεκτικά ότι θέλει. Αδιαφορώντας ότι δυσφημούσε ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών με ιστορία 110 ετών.

Σε ένα βράδυ μέσα η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μεσουράνησε βλέποντας την δημοτικότητα της να εκτοξεύεται, πλέον την γνωρίζουν όλοι στον δρόμο για τα όσα «αποκάλυψε» για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο». Όμως πέντε μήνες μετά προκύπτει ότι ήταν όλα βορβορώδη ψέμματα, ίσως σε μια αγωνιώδη απόπειρα της να αποκτήσει εκλογικό προβάδισμα στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

Αυτοαναγορεύθηκε σε δικαστή

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου δεν επέδειξε ούτε την στοιχειώδη υπομονή να περιμένει ούτε την πολύ φιλότιμη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ούτε καν το πόρισμα του Εισαγγελέα για την υπόθεση αυτή.

Αντιθέτως με πρωτόγνωρο τρόπο αυτοαναγορεύθηκε σε δικαστή. Δικάζει επί μήνες η ίδια από το ευρύχωρο τηλεοπτικό βήμα που της παραχωρείται χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση, ενώ φρόντισε με απόφαση της να διακόψει και την χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Ανέστειλε όμως την οφειλόμενη από το κράτος χρηματοδότηση για το έτος 2021 με άμεση συνέπεια το ίδρυμα να μην είναι πιθανό ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οφειλές σε εργαζομένους και προμηθευτές του.

Η «καταγγελία»

Όλα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο του 2021 με την καταγγελία μιας εργαζόμενης του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας.

Η 41χρονη όπως η ίδια δηλώνει στην πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς της Προστασίας Ανηλίκων στις 24 Δεκεμβρίου, εργάζεται στο ΠΕΝ από το 2006 αλλά μόνο όταν μετακινήθηκε για έναν μήνα (από Αύγουστο μέχρι Σεπτέμβριο 2021) προκειμένου να καλυφθούν άδειες του προσωπικού του ιδρύματος, στο τμήμα κλειστής προστασίας είδε όλα αυτά που περιγράφει. Νωρίτερα δεν είχε δει τίποτα, ούτε είχε ακούσει.

Πριν κληθεί να καταθέσει στην Αστυνομία, είχε προηγηθεί επιστολή της περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021 προς το ΔΣ του ιδρύματος, επιστολή η οποία όπως ισχυρίζεται αγνοήθηκε από το ίδρυμα.

Γνώριζε λοιπόν όλα αυτά από τα τέλη Αυγούστου, συνέταξε επιστολή τον Σεπτέμβριο, έβλεπε κακοποίηση ορφανών παιδιών και δεν πήγε ποτέ αυτοβούλως στην Αστυνομία. Αλλά προτίμησε για όσα δήθεν είδε μέσα στο ίδρυμα να στείλει email σε μια πρώην δημοτική σύμβουλο Καλλιθέας και ταυτόχρονα μέλος του ΔΣ του ΠΕΝ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί διακαώς να αναλάβει καθήκοντα προέδρου του ιδρύματος.

Στην δεύτερη κατάθεση της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στις 30 Δεκεμβρίου 2021 ουσιαστικά δεν προσθέτει τίποτα περισσότερο από μαρτυρίες άλλων ατόμων, δηλαδή όσα της ισχυρίζεται ότι μετέφεραν άλλοι, ενώ υπέδειξε δύο ακόμα εργαζόμενες του ιδρύματος, η μια εκ των οποίων είναι ανηψιά της πρώην δημοτικής συμβούλου Καλλιθέας.

Μετά την δεύτερη κατάθεση της στην Αστυνομία η 41χρονη καλείται να καταθεσει όσα γνωρίζει σε ΕΔΕ του ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, στην οκτασέλιδη κατάθεση της στην ΕΔΕ (ενώ ήδη η Δόμνα Μιχαηλίδου οργίαζε στα κανάλια λέγοντας ότι οι εργαζόμενες του ιδρύματος έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ μεταξύ τους), η 41χρονη αποδίδει στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και την βιντεοσκόπηση τους από εργαζομένους των παιδιών. 

Δεν εξήγησε ποτέ πως η «καταγγελία» της έφτασε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σε ποιανού προφορική δήλωση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στηρίχθηκε το αφήγημα ότι οι εργαζόμενοι ανάγκαζαν τα παιδιά σε σεξουαλικές πράξεις και μάλιστα τα βιντεοσκοπούσαν. Επίσης, δεν εξήγησε ποτέ ούτε αν η ίδια διέρρευσε στα ΜΜΕ ή από κοινού με την πρώην δημοτική σύμβουλο με την οποία όπως όλα δείχνουν μαζί επεξεργάζονταν το περιεχόμενο της καταγγελίας, πριν η «καταγγελία» φτάσει στην υφυπουργό.

Οι καταθέσεις των παιδιών

Όσο η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την Δόμνα Μιχαηλίδου να περιγράφει την βία και την κακοποίηση σε βάρος των παιδιών της κλειστής προστασίας του «ορφανοτροφείου – κολαστηρίου» της Καλλιθέας, τέσσερα από τα παιδιά του ιδρύματος έδιναν κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων φορώντας μικρόφωνο και κάμερα απέναντι τους. Μάλιστα, ορισμένα δεν έκρυβαν την απορία τους γιατί πρέπει να φοράνε μικρόφωνο και να μιλούν μπροστά σε κάμερα.

Από τις καταθέσεις 4 παιδιών από τα 5 (το ένα δεν κατέθεσε) και τα οποία φέρονται ότι πρωταγωνιστούσαν σε όλα αυτά τα οποία περιγράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον Δεκέμβριο του 2021 σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις της, δεν προκύπτει απολύτως ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, ούτε για σεξουαλική κακοποίηση τους και βιντεοσκόπηση τους από τους εργαζόμενους, ούτε για την αποθήκη με κατσαρίδες και ποντίκια στην οποία υποτίθεται τα έκλειναν όταν έκαναν φασαρία και κυρίως, ουδέν προέκυψε για παράνομες υιοθεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις «καταγγελίες» για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, τα παιδιά έφυγαν από το ίδρυμα με προορισμό το νοσοκομείο Παίδων ώστε να εξετασθούν. Κανένα από τα παιδιά δεν βρέθηκε από τους ιατρούς να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, μάλιστα ξαναγύρισαν στο ίδρυμα. Πως συνέβη και επέστρεψαν στο ίδιο δήθεν άκρως κακοποιητικό περιβάλλον του ιδρύματος μετά την εξέταση τους; Αυτό δεν έγινε ποτέ σαφές ούτε από την υφυπουργό, ούτε από τους μπιστικούς της στα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Αυτά φυσικά η Δόμνα Μιχαηλίδου παρέλειψε να τα αναφέρει στις πρωινές εμφανίσεις στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Εξαφάνισαν τα παιδιά

Ο παιδικός σταθμός άνοιξε από σήμερα, Τρίτη 3 Μαϊου 2022, αλλά τα περίπου 25 παιδάκια στην κλειστή προστασία του Ιδρύματος δεν βρίσκονται στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Με εισήγηση μιας μικρής ομάδας κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας Νότιου Τομέα, τα σκόρπισαν στους πέντε ανέμους από την Αττική μέχρι την Θεσσαλονίκη καθώς και σε ανάδοχες οικογένειες με διαδικασίες-εξπρές.

Άνθρωποι με καμία πείρα και χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα γι' αυτά τα παιδιά βρέθηκαν ανάδοχοι ορισμένων από αυτά μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Αυτό κι αν πρέπει να το ερευνήσει κάποιος εισαγγελέας! Μπορεί όποιος θέλει να γίνεται ανάδοχος παιδιού μέσα σε μόλις δύο ημέρες;..

Η εισήγηση δε των κοινωνικών λειτουργών για την απομάκρυνση των παιδιών από το ίδρυμα διαδόθηκε στα ΜΜΕ ως απόφαση Εισαγγελέα. Είναι προφανές ότι κάποιοι βιάζονται να κλείσουν άρον-άρον το ίδρυμα, πριν καν αποφασίσει ο Εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, δοθέντος ότι ούτε η αιφνιδιαστική έρευνα της Eθνικής Αρχής Διαφάνειας βρήκε απολύτως τίποτα στο ίδρυμα. Τι στ' αλήθεια συνέβη; Οι κοινωνικοι λειτουργοί έστειλαν την εισήγηση τους στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας διαβίβασε απλώς την εισήγηση τους στο ΠΕΝ, δεν ήταν απόφαση Εισαγγελέα να απομακρυνθούν τα παιδιά από το ίδρυμα, ήταν απόφαση δική τους. 

Η ίδια «επιτροπή» σε έκθεση της τον Ιούλιο του 2021 αλλά και στις 21 Δεκεμβρίου 2021, δύο μόλις ημέρες πριν τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της κ. Μιχαηλίδου που περιέγραφε το «κολαστήριο», έβρισκε υποδειγματική την λειτουργία του ιδρύματος. Ενώ, στις 21 Ιανουαρίου 2022 η ίδια επιτροπή κρίνει την λειτουργία του ΠΕΝ ως «μη δέουσα», με αποτέλεσμα στο 20σέλιδο εξώδικο του ιδρύματος προς την υφυπουργό να χαρακτηρίζεται η έκθεση «κατασκευασμένη σε εξυπηρέτηση σκοπών άλλων που ουδεμία σχέση έχουν με την λειτουργία του Ιδρύματος».

Τι μεσολάβησε και οι κοινωνικοί λειτουργοί είδαν κι αυτοί εντελώς ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες όσα δεν έβλεπαν επί σειρά ετών που ελέγχουν το ίδρυμα, ουδείς γνωρίζει!


Δεν έκλεισε το ίδρυμα

Ενώ μόλις προ ημερών, η κ. Μιχαηλίδου σε εμφάνιση της στο MEGA προέβη σε έναν ακόμα ψευδέστατο ισχυρισμό ότι το ίδρυμα κλείνει και τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το ίδρυμα δοθέντος ότι, όπως ισχυρίθηκε η ίδια, το ίδρυμα δεν διαθέτει παιδοψυχολόγους. Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας ενημερώνει πως υπάρχει αρχείο με όλες τις συμβάσεςι παιδοψυχολόγων όλων των τελευταίων ετών, αν επιθυμεί να γνωρίζει η κ. Υφυπουργός.

Επιπλέον, για όλα όσα έχει ισχυρισθεί η 41χρονη εργαζόμενη του ιδρύματος σε δύο καταθέσεις της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αλλά και στην ΕΔΕ του Ιδρύματος δεν έχει καταθέσει ούτε μια απόδειξη. Όπως και ούτε το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο δεν έχει παρουσιάσει ούτε η υφυπουργός στις αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις της.

Επί σειρά ετών μπαινοβγαίνουν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργαζόμενοι, πολίτες με δωρεές, γονείς, ανάδοχοι, δικηγόροι, αστυνομικοί, δεκάδες παιδιά καθημερινά, αν υπήρχε το παραμικρό θα είχε μαθευτεί την ίδια ημέρα. Αλλά όλοι αυτοί είναι μειωμένης αντίληψης και μόνο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακάλυψε το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» το οποίο πολύ πιθανό να μην γνωρίζει καν που βρίσκεται, καθώς δεν το έχει επισκεφθεί ποτέ.

Αμετανόητη...

Παρά το γεγονός ότι και η ίδια βλέπει ότι όλα αυτά περί «ορφανοτροφείου - κολαστηρίου» καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς δεν στηρίζονται πουθενά, συνεχίζει να διαδίδει ανυπόστατες φήμες για το πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, βάζοντας σε κίνδυνο και την λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου Καλλιθέας που συστεγάζονται με τις υπηρεσίες του ΠΕΝ εξυπηρετώντας περίπου 300 παιδιά οικογενειών της πόλης.

Εξώδικα, αγωγές και στο βάθος μηνύσεις

Ενώ, το Ίδρυμα έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της κ. Μιχαηλίδου για διακοπής χρηματοδότησης του, με εξώδικο 20 σελίδων προ ημερών με το οποίο μεταξύ άλλων της αποδίδουν ότι «καθοδηγεί» τις εξελίξεις γύρω από τις ίδρυμα, την καλούν εκ νέου να αποσύρει την απόφαση της για διακοπή της χρηματοδότητης του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου. Της είχαν δώσει μάλιστα προθεσμία 3 ημερών από τις 27 Απριλίου, ωστόσο μέχρι σήμερα η ίδια δεν έχει ανακοινώσει την άρση διακοπής χρηματοδότησης του ιδρύματος, ενώ γνωρίζει ότι η κρατική χρηματοδοτική προς το ΠΕΝ αποτελεί το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για την λειτουργία του. To ΠΕΝ μεταξύ άλλων κοινοποίησε το εξώδικο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. 

Ενώ σύντομα το ίδρυμα θα διαψεύσει επίσημα και θα καλέσει την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα όσα ανυπόστατα από τον Δεκέμβριο διαδίδει η ίδια σε ΜΜΕ. Επίσης, μελετάται η αστική και ποινική δικαίωση του ιδρύματος εξαιτίας του επί σειρά μηνών παραληρήματος συκοφαντικής δυσφήμησης του.

Άφαντοι οι «γαμπροί», τρέμουν την Δόμνα

Βαριά εκτεθειμένοι στην κοινωνία της Καλλιθέας είναι οι πολιτευτές και βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών όλων των κομμάτων, κυρίως όμως οι κυβερνητικοί, κάποιοι εκ των οποίων όπως αναφέρουν δεν επιθυμούν να εμπλακούν για να μη βρεθούν απέναντι από την κ. Μιχαηλίδου η οποία είναι άτομο του στενού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τέλος, σε αναστάτωση βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες οι διοικήσεις των ιδρυμάτων προστασίας παιδιών σε όλη την χώρα, καθώς με μια πραξικοπιματική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας μέσα στο Πάσχα, μπορούν να αλλάξουν με εντολή του υπουργείου όλες οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αυτών. Ωστόσο, παρόλη τη βιασύνη της κ. υφυπουργού να αλλάξει το ΔΣ του ιδρύματος, αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ανάδειξη των μελών του ΔΣ του ιδρύματος γίνεται από αιρετό όργανο. Ενώ, από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου επιχείρησε δύο φορές να ανατρέψει το ΔΣ του ΠΕΝ. 

Μη χάσετε:
Αποκάλυψη: Εισαγγελική διάταξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο - κολαστήριο» - Την κρέμασαν και οι «καταγγέλουσες»


Ηρώ Ζερβάκη - H πρόεδρος του ΠΕΝ σπάει την σιωπή της και στήνει στον τοίχο την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» - «Είναι όλα ψέμματα


pen exodiko 1

pen exodiko 2

Τελευταίες ειδήσεις