ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Το ΜΕΤΡΟ έρχεται στην Καλλιθέα - Κάρναβος: Πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Το ΜΕΤΡΟ έρχεται στην Καλλιθέα - Κάρναβος: Πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη
15 Οκτ
2020

"Επόμενη στάση Καλλιθέα! Παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέχουν το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας".

Το ΜΕΤΡΟ έρχεται στην Καλλιθέα. Αυτό ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020, ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, συν δύο νέες λεωφορειακές γραμμές. 

“Εμείς αυτή την υπόθεση την έχουμε κρατήσει ζωντανή όλο αυτό το διάστημα” ανέφερε ο δήμαρχος Καλλιθέας, τονίζοντας επίσης ότι “είναι μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για την Καλλιθέα”.

Ο κ. Κάρναβος διευκρίνισε επίσης ότι οι συζητήσεις για το ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Καλλιθέας συνεχίζονται, ενώ από την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Καλλιθέας μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού να επιταχυνθούν οι εξελίξεις. 

Ως προς το έργο, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και η επιλογή της βέλτιστης λύσης προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι τεχνικές μελέτες.

“Με απλά λόγια ο υπουργός Υποδομών μας ανακοινώνει ότι οριστικοποείται η υπόθεση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού, και μας δίνει με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα επιλογής της διαδρομής” υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας διαβάζοντας επιστολή-απάντηση προς τον δήμο Καλλιθέας, του Υπουργού Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε μια νέα κυκλοφοριακή γραμμή σύνδεσης του Κέντρου Πολιτισμού μέσω της Συγγρού με μια κυκλική διαδρομή με δύο οχήματα από το κέντρο της πόλης προς το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή.


Παρακολουθήστε το απόσπασμα από την ανακοίνωση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου από την χθεσινη τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου.

Τελευταίες ειδήσεις