Σύμπραξη Κάρναβου – Μαργαρίτη για Διαφάνεια και Μεγάλα έργα στην Καλλιθέα

Σύμπραξη Κάρναβου – Μαργαρίτη για Διαφάνεια και Μεγάλα έργα στην Καλλιθέα
03 Σεπ
2019

Την σύμπραξη των δημοτικών τους παρατάξεων Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΑΖΕΙ και ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ανακοίνωσαν, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και η Βάσω Μαργαρίτη.

Στο κοινό ανακοινωθέν καθιστούν σαφές ότι οι δύο παρατάξεις θα συνεργασθούν για την Διαφάνεια και θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους εν όψει κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν μεγάλα υπερτοπικά έργα και σχεδιασμούς που αφορούν και το μέλλον της Καλλιθέας, όπως η επέκταση του ΜΕΤΡΟ, η τελική διαμόρφωση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας και άλλα. Ενώ, ταυτόχρονα θα διατηρήσουν την αυτόνομη πολιτική τους δράση και τις ιδεολογικές τους αναφορές.

Το πρακτικό της σύμπραξης υπογράφεται από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο, τους 19 εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του «Η Καλλιθέα Αλλάζει», καθώς και από την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», κα. Βάσω Μαργαρίτη και τη Δημοτική Σύμβουλο της ίδιας παράταξης, κα Νατάσα Αδαμοπούλου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώνεται η σύμπραξη των δύο Δημοτικών Παρατάξεων για τη νέα τετραετία.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη θεωρείται απολύτως βέβαιη η τοποθέτηση της κ. Μαργαρίτη στην διοίκηση του δήμου Καλλιθέας, σε ρόλο Αντιδημάρχου. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κ. Μαργαρίτη να αναλαμβάνει πολύ σοβαρά καθήκοντα με τα οποία γνωρίζει αρκετά καλά από το παρελθόν. 

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης

Οι παρατάξεις «H Καλλιθέα Αλλάζει Δημήτρης Κάρναβος» και «Όλα για την Καλλιθέα μας – Βάσω Μαργαρίτη» συμφωνούν σήμερα να συμπράξουν, ακολουθώντας την διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.4623/2019, του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σύμπραξη των παρατάξεων μας γίνεται επί τη βάσει των ακόλουθων αρχών και προγραμματικών δηλώσεων:

1. Η δημοτική διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας οφείλει να υπερβαίνει τις κομματικές ή ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, προτάσσοντας τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Συμπράττουμε γνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν σε αυτή τη πόλη είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που μας χωρίζουν .
Ο καθένας που μετέχει της σύμπραξης διατηρεί τις κομματικές ή ιδεολογικές αναφορές του ,όμως δεν επιτρέπει αυτές να υπονομεύσουν το πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης καθώς και τη διεκδικητική πολιτική και προάσπιση των συμφερόντων του δήμου έναντι της κάθε κυβέρνησης και έναντι κάθε κόμματος.

2. Θεωρούμε επιβεβλημένη τη μέγιστη δυνατή συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, διατηρώντας παράλληλα την αυτόνομη πολιτική τους δράση, και τη συνένωση δυνάμεων εν όψει κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν μεγάλα υπερτοπικά έργα και σχεδιασμούς που αφορούν και το μέλλον της Καλλιθέας, όπως η επέκταση του ΜΕΤΡΟ, η τελική διαμόρφωση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας και άλλα.
Η Καλλιθέα τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη την οικοδόμηση ενός ισχυρού μετώπου που θα διεκδικεί αποφασιστικά και θα κατοχυρώνει αυτά που η πόλη μας δικαιούται .

3. Η δημοτική διοίκηση οφείλει να υπηρετεί με τρόπο σαφή τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης και της ανοιχτής συμμετοχής των δημοτών στο δημοτικό έργο.

4. Η συνεργασία είναι επίσης απαραίτητη και για την ολοκλήρωση της στροφής προς ένα μοντέλο δήμου που θα προτάσσει την ατζέντα τοπικής ανάπτυξης και τοπικής απασχόλησης στη συγκυρία που βρίσκεται η πόλη μας ,μια συγκυρία πολύ θετικών προοπτικών στο μέτωπο της ανάπτυξης
όπως η επιτυχής λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα στη παραλιακή μας ζώνη και στον άξονα της Συγγρού και η σταθερή άνοδος του τουρισμού και του τομέα των υπηρεσιών στην Αττική.

5. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών οφείλει να σέβεται τις αρχές της βιωσιμότητας και να διαφυλάξει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της πόλης μας.

6. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην σταθερή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες στους κρίσιμους τομείς της καθαριότητας ,του φωτισμού ,των αναπλάσεων των δημοσίων χώρων μας και της εξυπηρέτησης των δημοτών.

7. Ο Δήμος οφείλει να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην κοινωνική πολιτική , στην παιδεία ,στον πολιτισμό .
Στο κοινωνικό πεδίο αλλά και στο τομέα της παιδείας ο Δήμος μας έχει μια μακρά παράδοση πρωτοπορίας και οφείλουμε να τη συνεχίσουμε, ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές αλλά και εισάγοντας νέες .
Ιδιαίτερη ευαισθησία πρέπει να δείξουμε στην οικογένεια και στη στήριξη της γυναίκας , με δεδομένο ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας και κατ επέκταση του δήμου μας.
Στο πολιτισμό έχουμε το τεράστιο χρέος να κρατήσουμε ζωντανή την τεράστια πολιτιστική μας παράδοση εν’ όψει και των νέων δεδομένων που δημιουργεί η επιτυχής λειτουργία του ΚΠΣΝ.

8. Η σύμπραξή μας αποτελεί μια πρωτοβουλία σύνθεσης και συνένωσης δυνάμεων που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα εγγυάται ότι ο Δήμος μας θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχει ώστε να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στους δημότες του, όντας δίπλα σε αυτούς και μαχόμενος για τα συμφέροντα τους και μόνο.

Τελευταίες ειδήσεις