Κάρναβος: Δεν θα υποχωρήσουμε στη μαρίνα - Κάνουμε το καθήκον μας για να έχει ο δήμος έσοδα

Κάρναβος: Δεν θα υποχωρήσουμε στη μαρίνα - Κάνουμε το καθήκον μας για να έχει ο δήμος έσοδα
28 Ιουλ
2019

Ανέβηκε το θερμόμετρο στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Αφορμή στάθηκε εξώδικο τεσσάρων εκπροσώπων ναυταθλητικών ομίλων προς τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού διαχείρισης της Μαρίνας Καλλιθέας, Κωνσταντίνου Ευσταθίου και τον δημοσιογράφο του kallitheaonline.gr, Μάνου Μεϊμαράκη.

Στο εξώδικο τους οι εκπρόσωποι των ομίλων ισχυρίζονται ότι τόσο ο κ. Κάρναβος όσο και ο κ. Ευσταθίου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απέδωσαν στους εκπροσώπος των ομίλων ότι λειτουργούν ως “μαφία” στη μαρίνα της Καλλιθέας καταλογίζοντας τους “ομερτά”. Ενώ, από τον δημοσιογράφο Μάνο Μεϊμαράκη ζητούν να ανασκευάσει τα ρεπορτάζ του για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας την Μεγάλη Δευτέρα.

Σύντομο ιστορικό
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, κ. Ευσταθίου από τον Ιούλιο του 2015 αλλά και πρόσφατα είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους των ομίλων τις λίστες με τα πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών σκαφών που ελλιμένιζαν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέας προκειμένου ο δήμος Καλλιθέας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη τελών ελλιμενισμού και για παρελθόντα έτη.

Εκπρόσωποι των ομίλων παρέδωσαν στον κ. Ευσταθίου κάποιες λίστες, από τις οποίες όμως έλειπαν συγκεκριμένα στοιχεία όπως διεύθυνση κατοικίας, αφμ, κ.α. Στις λίστες αυτές αναγράφονταν μόνο τα ονοματεπώνυμα των σκαφούχων, οι αριθμοί νηολογίου των σκαφών τους, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευσταθίου σε δημόσια τοποθέτηση του σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι αναγκάσθηκε να ανακτήσει στοιχεία ορισμένων μόνο ιδιοκτητών σκαφών με εισαγγελική διάταξη και την συνδρομή του Λιμενικού, καθώς ούτε στα αρχεία του δήμου βρέθηκαν ποτέ πλήρη στοιχεία των σκαφούχων, ενώ ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομίλων να σπάσουν την “ομερτά” και να δώσουν τα πλήρη στοιχεία στο δήμο Καλλιθέας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η φράση αυτή (ομερτά) ενόχλησε τους εκπροσώπους των ομίλων με αποτέλεσμα σε κοινό εξώδικο τους να ζητούν από τους Κάρναβο, Ευσταθίου και Μεϊμαράκη, για τους δύο πρώτους να αποσύρουν τον χαρακτηρισμό, ενώ από από τον τρίτο να ανασκευάσει το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο ήταν μετάδοση εκείνης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ευσταθίου: Δεν μας έδωσαν ποτέ πλήρη στοιχεία
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης από τις 3 Ιουλίου 2015 είχε ζητήσει πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών σκαφών καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία τους στο αρχείο του φορέα διαχείρισης της μαρίνας. Ο κ. Ευσταθίου είχε ζητήσει τα στοιχεία αυτά προκειμένου να τους καλέσει να συνάψουν συμβάσεις ελλιμενισμού με τον δήμο Καλλιθέας. Ο κ. Ευσταθίου ξεκαθάρισε ότι οι λίστες τις οποίες του παρέδωσαν οι όμιλοι δεν περιέχουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο δήμος Καλλιθέας για τις νόμιμες ενέργειες είσπραξης τελών ελλιμενισμού.

Δείτε το

Κάρναβος: Κάναμε το καθήκον μας για να έχει ο δήμος έσοδα
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κάρναβος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ομίλων τόνισε ότι από την υπόθεση της μαρίνας υπήρξε απώλεια νόμιμων εσόδων για τον δήμο και υπάρχουν ευθύνες για αυτό.

Και τους κάλεσε να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
“Με ποιούς έρχονταν σε επαφή οι ιδιοκτήτες των σκαφών τα προηγούμενα χρόνια που ήθελαν να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους τα προηγούμενα χρόνια; Ποιοί αποφάσιζαν ποιά σκάφη θα ελλιμενίζονταν στη μαρίνα κάθε φορά; Με ποιούς έκαναν συμφωνία οι ιδιοκτήτες των σκαφών για το σημείο, το κόστος και τον χρόνο ελλιμενισμού; Έδιναν ή όχι οι ιδιοκτήτες των σκαφών χρήματα για ελλιμενισμό σε ποιόν ή ποιούς; Ποιοί είναι αυτοί που έδιναν άδεια για χρήση παροχών ρεύματος και νερού στους ιδιοκτήτες των σκαφών και με ποιόν τρόπο; Υπήρχαν έγγραφες συμφωνίες; Πς κατατίθονταν τα σχετικά χρήματα; Σε λογαριασμούς; Εκδίδονταν κάποιες αποδείξεις; Και αν ναι με ποιά αιτιολογία; Μήπως συνδρομή μέλους; Και το βασικότερο όλων, εάν αυτοί που λάμβαναν χρήματα θεωρούν ότι τα λάμβαναν νόμιμα και αυτοί που έδιναν χρήματα για ελλιμενισμό θεωρούν ότι τα έδιναν νόμιμα, τότε γιατί κανείς δεν παραδέχεται ότι εισέπραττε και κανείς δεν παραδέχεται ότι πλήρωνε; Όποιος πιστεύει ότι τον αφορά, όσοι μετείχαν σε αυτές τις υποθέσεις, ας απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και τότε κι εγώ θα ανακαλέσω την λέξη “ομερτά”. Όσο όμως δεν υπάρχει απάντηση σε πλήθος σοβαρών ερωτημάτων τότε μιλάμε για “συμφωνία σιωπής”, έτσι μεταφράζεται η “ομερτά”. Εγώ ως δήμαρχος και οι συνεργάτες μου κάναμε τα πάντα για να εισπράττει χρήματα ο δήμος από τη μαρίνα για να μη χάνει ο δήμος μας χρήματα χωρίς λόγο. Και προσπαθούμε να εισπράξουμε χρήματα και για το παρελθόν, αυτά που η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε”.
“Αν δεν απαντήσουν, θα αναγκασθούν να απαντήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης αργά ή γρήγορα. Ας προσέξουν γιατί στην προσπάθεια για διαφάνεια η διοίκηση δεν είναι μόνη της”.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας επίσης υπογράμμισε ότι ο δήμόσιος διάλογος για τη μαρίνα θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών.

Δείτε το

Μεϊμαράκης: Δεν θα σταματήσω να γράφω για τη μαρίνα
Ο δημοσιογράφος σε τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης τόνισε ότι δεν θα σταματήσει να αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας ειδικά αυτές που αφορούν την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας.

Δείτε επίσης:

Κάρναβος σε ομίλους: "Σπάστε την ομερτά, δώστε τα στοιχεία στον δήμο"

Ευσταθίου: Με εισαγγελική παραγγελία ψάχνουμε τους σκαφάτους - Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009

Τελευταίες ειδήσεις