Καλλιθέα: Ηρωικοί πολίτες απέτρεψαν αυτοκτονία σε κεντρική πλατεία

Το σημείο στο οποίο έδεσε το σχοινί ο ηλικιωμένος άνδρας Το σημείο στο οποίο έδεσε το σχοινί ο ηλικιωμένος άνδρας
18 Ιουλ
2019

Τίποτα δεν προϊδέαζε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης για όσα θα ακολουθούσαν στην κεντρική πλατεία των Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα.

Η σωτήρια παρέμβαση εργαζομένου παρακείμενου καταστήματος έσωσε από βέβαιο θάνατο ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανέβηκε στο δένδρο δένοντας σφιχτά γύρω από ένα κλαδί ένα σχοινί στο τέλος του οποίοιου είχε φτιάξει μια θηλειά.

Στη συνέχεια κατέβηκε από το δένδρο και πατώντας σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, σκαρφάλωσε σε ένα μεταλλικό κλουβί το οποίο υπήρχε κάτω από το δένδρο, έβαλε τη θηλειά στο λαιμό του και άφησε το σώμα του στο κενό.

Έμεινε να αιωρείται για μερικά δευτερόλεπτα μόνο ευτυχώς πριν χάσει την ζωή του όταν τον αντιλήφθηκε εργαζόμενος διανομής καταστήματος καφέ στην πλατεία Τζιτζφιών.

Έτρεξε προς τον ηλικιωμένο, ανέβηκε στο μεταλλικό κλουβί και κράτησε το σώμα του ώστε να μην αιωρείται. Στο σημείο έτρεξαν επίσης δύο διερχόμενοι οδηγοί και με τη χρήση μαχαιριού, έκοψαν το σχοινί και απελευθέρωσαν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Σε ελάχιστα λεπτά ο 70χρονος άνδρας ανέκτησε τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άνδρα με προορισμό το Τζάνειο.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον ηλικιωμένο να δώσει τέλος στη ζωή του και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Όμως αναμφίβολα, οι άμεσες ενέργειες των πολιτών με σκοπό να αποτρέψουν τον θάνατου του ηλικιωμένου άνδρα, είναι από τις πιό ηρωικές πράξεις που έχει γνωρίσει η Καλλιθέα.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις