Αλαλούμ με τους σταυρούς των υποψηφίων - Μπάχαλο τα έκαναν δικαστικοί αντιπρόσωποι

[IMAGE:kallitheaonline.gr] [IMAGE:kallitheaonline.gr]
28 Μαϊ
2019

Σημαντικές αποκλίσεις παρατηρούνται στην σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων στην Καλλιθέα.

Οι διαφορές οφείλονται σε λάθος αναφορές που δίνουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, οι δικαστικοί δίνουν τα αποτελέσματα μέσω tablet τα οποία συνδέονται με την βάση δεδομένων του υπουργείου εσωτερικών. Ένα λάθος στην πληκτρολόγηση του αριθμού των ψήφων ή μια παράλειψη μπορεί να αφήσει έξω έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και τέτοια λάθη έχουν παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Τα λάθη αυτά είναι κρίσιμα αν σκεφθεί κανείς ότι στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις υποψήφιοι “παλεύουν” μέχρι και για μια ψήφο διαφορά μεταξύ τους. Μια ψήφος η οποία μπορεί να κρίνει αν ο ένας υποψήφιος ή ο άλλος θα ορκισθούν δημοτικοί η διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει απολύτως η εικόνα για όσους βρίσκονται στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις θα περάσουν αρκετές ημέρες. Ενώ, αν θελήσει κανείς να προβεί σε ένσταση δεν πρόκεται να βγάλει άκρη εύκολα και καθόλου σύντομα, η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Από την άλλη, τα αποτελέσματα τα οποία δίνει ο δήμος Καλλιθέας θεωρούνται εγκυρότερα καθώς η μετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται από τους ανταποκριτές κατευθείαν από το πρακτικό εκλογής.

Δηλαδή, έχει παρατηρηθεί για τον ίδιο υποψήφιο άλλον αριθμό ψήφων να δίνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο υπουργείο εσωτερικών και άλλον αριθμό ψήφων οι ανταποκριτές στον δήμο Καλλιθέας.

Πάντως, η γενική εικόνα για όσους εκλέγονται δεν αλλάζει, όμως η αγωνία παρατείνεται κυρίως για όσους βρίσκονται στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις