Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε το ΑΤ Καλλιθέας - Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού

Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε το ΑΤ Καλλιθέας - Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού
29 Σεπ
2021

Με ανακούφιση άκουσε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, Ηλίας Αλεξόπουλος την πρόθεση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην Καλλιθέα.

Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την Αττική, το ΑΤ Καλλιθέας ενισχύεται με 25 νέους Αστυνομικούς, ενώ στην υπάρχουσα δυναμη των οχημάτων θα προστεθεί ακόμη ένα περιπολικό με αποστολή την καθημερινή, νυχτερινή αστυνόμευση της περιοχής.

theorikakos kalithea 003
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Διοικητή ΑΤ Καλλιθέας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Ηλία Αλεξόπουλο

Η είδηση έχει θετικό αντίκτυπο στην πόλη, μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, εξήρε την συνεργασία του δήμου Καλλιθέας με το ΑΤ Καλλιθέας για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, την πρόληψη της παραβατικότητας αλλά και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

“Οι πολίτες ζητούν να νιώθουν ασφαλείς”

“Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές” είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στην συνάντηση του με τους Διοικητές και τους Αστυφύλακες του ΑΤ Καλλιθέας το πρωί της Τετάρτης.

theorikakos kalithea 004
Ο κ. Θεοδωρικάκος με Αστυνομικούς του ΑΤ Καλλιθέας

Συνέχισε δε λέγοντας: “Σήμερα είμαστε εδώ στην Καλλιθέα και ανακοινώνουμε ότι, από 1η Νοεμβρίου αυξάνουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα οποία από τις 12:00 τη νύχτα έως 6:00 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές ώστε να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας.

Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.”

Ειδικότερα, πρόκεται για 306, άνδρες και γυναίκες, νέους Αστυφύλακες που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται την Κυριακή και οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα, έναν μικρό αριθμό Αστυφυλάκων που θα διατεθεί στα στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία, και ακόμα 720 Δόκιμους οι οποίοι προς το τέλος του μήνα, θα διατεθούν στα Αστυνομικά Τμήματα.

“1.026 περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 100 στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού” τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

theorikakos kalithea 002
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη 

Κάρναβος: “Η Καλλιθέα σε προτεραιότητα”

“Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας από τις δεσμεύσεις του Υπουργού” είπε σε δηλώση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ΕΡΤ αμέσως μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Και πρόσθεσε:
“Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στην Καλλιθέα. Στην επίσκεψη σήμερα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, συζητήσαμε για την ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη μας. Ευχαριστούμε τον Υπουργό για την προτεραιότητα που έδωσε στην Αττική και ειδικότερα στην Καλλιθέα.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την καλύτερη δυνατή δημόσια ασφάλεια στην πόλη μας”.


Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις