Γεννημένοι πρωταθλητές της ζωής και του Παγκόσμιου Αθλητισμού - Οι άνθρωποι πίσω από τον "Σπάρτακο"

[IMAGES:kallitheaonline.gr] [IMAGES:kallitheaonline.gr]
07 Απρ
2019

Ένας σύλλογος με τεράστια κοινωνική προσφορά και πολλές διεθνείς διακρίσεις βρίσκεται στην πόλη της Καλλιθέας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και δυναμικότερους αθλητικούς συλλόγους για αθλητές με αναπηρία στην Ελλάδα.

Καλλιεργεί πλήθος αθλημάτων, όπως στίβο, κολύμβηση, σκοποβολή, επιτραπέζια αντισφαίριση, πετοσφαίριση καθιστών, κωπηλασία, ξιφασκία, τοξοβολία, άρση βαρών, boccia, ιστιοπλοϊα, αλπικό σκι, κ.α.

Ιδρύθηκε το 1997, αναγνωρίσθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα αθλητικά του τμήματα γυμνάζονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γουδί, στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας “Γρηγόρης Λαμπράκης”, στο Δημοτικό Γυμναστήριο “Εθνικής Αντιστάσεως” στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μοσχάτου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου αλλά και σε άλλους αθλητικούς χώρους.

Ο “Σπάρτακος” έχει μόνιμη συμμετοχή και παρουσία στην Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα σε διεθνή πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς Αγώνες με δεκάδες μετάλλια, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, στην σκοποβολή, στον στίβο, στην ξιφασκία, και στην ιστιοπλοϊα.

spartakos 9

Οι άνθρωποι
Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν πίσω από αυτόν τον άθλο δεν βρίσκονταν κάποιοι άνθρωποι. Όπως ο Πρόεδρος του “Σπάρτακου”, Κυριάκος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Βατικιώτης, η Γενική Γραμματέας, Αθανασία Καραγιαννάκη, η Ταμίας, Ελένη Γεωργάνου, ο Γενικός Έφορος Αθλημάτων, Θεόδωρος Χωραφιάρης, ο Ιωάννης Κατής ως μέλος του Δ.Σ., και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Ειδικ. Χειρουργός Ουρολόγος, Δημήτριος Ερμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέριστη είναι και η υποστήριξη του δήμου Καλλιθέας στις δραστηριότητες του “Σπάρτακου”, γεγονός που δίνει ελπίδες στον σύλλογο να συνεχίσει να προσφέρει το κοινωνικό του έργο και φυσικά πολλά ακόμα μετάλλια στην Ελλάδα.

spartakos 42
Κυριάκος Μακρής

spartakos 38
Ιωάννης Βατικιώτης

spartakos 45
Θεόδωρος Χωραφιάρης

spartakos 26
Αθανασία Καραγιαννάκη

spartakos 34
Δημήτρης Ερμίδης 

Τελευταίες ειδήσεις