Η 14χρονη Νεφέλη μιλά πρώτη φορά δημόσια - Έσωσε την 10χρονη αδελφή της που είχε πνιγεί στην πισίνα

Η 14χρονη Νεφέλη μιλά πρώτη φορά δημόσια - Έσωσε την 10χρονη αδελφή της που είχε πνιγεί στην πισίνα
07 Απρ
2019

Η Νεφέλη είναι η 14χρονη – παιδί θαύμα η οποία έσωσε την 10χρονη αδελφή της που είχε πνιγεί στην πισίνα. Έναν μήνα πριν είχε εκπαιδευθεί στο σχολείο της στην Βασική Υποστήριξη Ζωής από τους εθελοντές του Kids Save Lives. Η Νεφέλη είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζουν μια ανθρώπινη ζωή.

H Νεφέλη μίλησε πρώτη φορά δημόσια για την ημέρα εκείνη, με την επιθυμία να διαδωθεί το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά μπορούν να κάνουν ότι έκανε και η ίδια, καλώντας τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκπαιδευθούν όπως εκείνη. 

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η Νεφέλη χάρη στις γνώσεις που απέκτησε από το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Kids Save LIves, έσωσε την 10χρονη αδερφή της όταν την εντόπισε να μην αναπνέει καθώς πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού τους. Άρχισε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, συγκλονίζοντας τον γιατρό και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, και επανέφερε στην ζωή την μικρή της αδερφή.

kids save lives nefelh 5
Η Νεφέλη με την 10χρονη αδελφή της Δανάη

Τα περιστατικά παιδιών τα οποία μετά την εκπαίδευση τους έχουν σώσει συμμαθητές τους, συγγενικά τους πρόσωπα, κ.α. είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα!

Στην Καλλιθέα
Οι εθελοντές του Kids Save Lives έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 312 σε όλη την χώρα και στα τέλη Μαϊου θα βρίσκονται στην Καλλιθέα. Αποστολή τους να διδάξουν τους μαθητές δημοτικού σχολείου Καλλιθέας πως να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Το KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Δείτε

Τελευταίες ειδήσεις