Σαν σήμερα: Ο Κώστας Ασκούνης πρεσβευτής του οικονομικού προγράμματος του ΓΑΠ

Σαν σήμερα: Ο Κώστας Ασκούνης πρεσβευτής του οικονομικού προγράμματος του ΓΑΠ
03 Απρ
2019

Ο ίδιος ο Κώστας Ασκούνης επιχειρεί να αποκρούσει εν όψει δημοτικών εκλογών του Μαϊου του 2019 κάθε αναφορά στην σχέση του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (αν και η Φώφη Γεννηματά τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους υποψηφίους δημάρχους τους οποίους το Κίνημα στηρίζει ανοιχτά) αλλά δεν ξεχνά κανείς ότι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των μνημονιακών πολιτικών του Γιώργου Παπανδρέου και όχι μόνο.

Μάλιστα, την εποχή που η Ελλάδα βούλιαζε στο χάος των μνημονίων, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας συμμετείχε σε εξορμήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, για να υπεραμυνθεί της πολιτικής του ΓΑΠ.

Σε μια τέτοια εξόρμηση στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Κώστας Ασκούνης τον Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο.

Λίγους μήνες αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός από το Καστελόριζο (αφού το καλοκαίρι είχε ήδη ολοκληρώσει τις συναντήσεις με τον Στρος Καν για το πως η Ελλάδα θα μπει στα μνημόνια), ανακοίνωσε το πρώτο μνημόνιο, με τον Κώστα Ασκούνη να αναλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στις συνομιλίες με τους Γερμανούς και αποστολή την προώθηση των γερμανικών θέσεων στους χώρους της Αυτοδιοίκησης με τους εργαζομένους τότε στους δήμους αλλά και δημάρχους να τον καταγγέλουν για μυστική διπλωματία, συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και άρνηση του να ενημερώσει τους αυτοδιοικητικους και τον ελληνικο λαο, στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι λειτουργούσε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Έγραφε τότε το Corfupress.com:
“Στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο Κώστας Ασκούνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος Καλλιθέας.
Ο κ. Ασκούνης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας αλλά και της Αυτοδιοίκησης"

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

Τελευταίες ειδήσεις