Απάντηση Δημάκου στον Λασκαρίδη για το #kallithearun2016

Απάντηση Δημάκου στον Λασκαρίδη για το #kallithearun2016
22 Απρ
2016

Σε απάντηση της δήλωσης του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λάζαρου Λασκαρίδη, δείτε εδώ >>> Λάζαρος Λασκαρίδης: "Ο Δήμος Καλλιθέας έγινε... Δημάκος Καλλιθέας" <<< ο Διευθυντής του kallithearun, Παναγιώτης Δημάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση-απάντηση:

Μια ανυπέρβλητα επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για την πόλη μας. Η πληθώρα συμμετοχών ανέτρεψε κάθε δεδομένο. Ο κόσμος ΜΑΣ απέδειξε την προθυμία του για συμμετοχή. 

Δεν μπορώ να καταλάβω, πως κάποιος θέλει να μειώσει την μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ ο Δήμος Καλλιθέας μαζί με ένα από τα αρχαιότερα σωματεία της Καλλιθέας, τον Φιλαθλητικό.
Ο Αγώνας Τρέχω στην Καλλιθέα, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, γινόταν γύρω από τον παλαιό Ιππόδρομο με συμμετοχή κυρίως σχολείων, αλλά και κάποιων Βετεράνων.

Ο ρόλος και η συμβολή του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας:
Το 2010 η τότε Διοίκηση του Α.Ο. αποφάσισε να συνδιοργανώσει για πρώτη φορά ύστερα από πρόταση μου σαν Προέδρος του ΦΣΚ και παλαιός Βαλκανιονίκης στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, έναν νέο Αγώνα που θα περιείχε τον παλιό και έναν νέο, θα έδινε την δυνατότητα σε αθλητές αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν το τρέξιμο να συμμετέχουν σε ένα αγώνα με προδιαγραφές, με ασφάλεια και αξιοπιστία για τους δρομείς.
Έναν αγώνα βάσει του αθλητικού νόμου, μόνο ένα Αθλητικό Σωματείο στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ θα μπορούσε να πάρει την άδεια από την Ομοσπονδία για να τον κάνει.

Έτσι, από το 2010 έως και σήμερα γίνεται αυτό, έχοντας κάθε χρονιά ανερχόμενη επιτυχία .
Η Διοίκηση του Δήμου δεν εκχώρησε σε ιδιώτη την ευθύνη του αγώνα όπως αναφέρεται. Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας διοργανώνει τον αγώνα δρόμου, έχοντας επίσημη άδεια από την οικεία ομοσπονδία, αυτή είναι υπεύθυνη και υπόλογη στον ΣΕΓΑΣ και τη ΓΓΑ, ενώ εγώ προσωπικά είμαι επίσημα ο Διευθυντής του Αγώνα Kallithea Run, Αντιπρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, επικεφαλής του Δρομικού κινήματος στην Ευρώπη και βέβαια Προέδρος στη Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Run.

Ο αγώνας, δουλεύεται ολόκληρο τον χρόνο από τον Φιλαθλητικό και ήδη είναι έτοιμη η ημερομηνία για το 2017.

Για να δώσει την αιγίδα του ο ΣΕΓΑΣ σε έναν αγώνα υπάρχει ειδική διαδικασία, πρέπει να πληρείς συγκεκριμένες προϋποθέσεις και στον δικό μας αγώνα τηρούνται όλες. Είναι ένας αγώνας ισάξιος του Μαραθώνιου του ΣΕΓΑΣ και απ΄ ότι γνωρίζω θα προταθεί να μπει και στο Ευρωπαϊκό Καλεντάρι δρόμων για το 2017.

Γιατί είναι απαραίτητες οι μικρές χρεώσεις στους συμμετέχοντες:
Διαβάζω ότι δεν δόθηκαν μπανάνες, νερά, μπλουζάκια και διπλώματα. Μπανάνες υπήρχαν για τα 5χλμ. και 10 χλμ. και για τους πρώτους δρομείς των 2.500μ. Δυστυχώς, κάποιοι θεωρήσαν σωστό να παίρνουν 2 και 3 και γι’ αυτό κάποιοι στο τέλος δεν προμηθεύτηκαν. Νερά υπήρχαν για όλους, για τα ΚΑΠΗ υπήρχε επίσης και ισοτονικό ποτό το οποίο μοιράστηκε ΔΩΡΕΑΝ σε όλους μέσα στην πλατεία. Επίσης, μοιράστηκαν πάνω απο 1500 ποτήρια ισοτονικό ποτό,και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση γιατι μετέφεραν τα νερά απο το φορτηγό στους πάγκους διανομής.

Όσον αφορά τα μπλουζάκια, με την συνδρομή των 5 ευρώ στην ουσία των 4,60 ευρώ γιατί τα 0,40λ. τα κρατάει η τράπεζα είναι αυτονόητο ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να αγοραστούν περισσότερα μπλουζάκια.
Σχετικά με τα διπλώματα, αναγράφεται ευδιάκριτα στην Προκήρυξη του Αγώνα (η οποία εγκρίνεται από τον ΣΕΓΑΣ, για να μπορέσει να διεξαχθεί ο αγώνας), ότι ο κάθε συμμετέχων μπορεί να την ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ από το site μόνος του.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι, στον Δήμο Παλαιού Φάληρου έγινε πριν 20 μέρες αγώνας δρόμου με συνδρομή 10 ευρώ και σε λίγες μέρες γίνεται ξανά στο Παλαιό Φάληρο αγώνας με συνδρομή 12 ευρώ. Επίσης να σας αναφέρω ότι οι συνδρομές φθάνουν και πάνω από τα 100 ευρώ ανάλογα τον αγώνα.

Μιλάτε για αποδείξεις που εκδίδει το Σωματείο, μα αυτή είναι ακριβώς η διαδικασία, για να είναι σε ένα υψηλό επίπεδο ο αγώνας θα πρέπει να έχει δικό του site και ηλεκτρονικές πληρωμές.
Ο ΣΕΓΑΣ κάνοντας τον Διεθνή Μαραθώνιο έχει δικό του site όπου μπαίνουν οι πληρωμές κάθε χρόνο όπως και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος καταθέτει προϋπολογισμό και απολογισμό στην ΓΓΑ, καθώς επίσης και φορολογική δήλωση στην Εφορία, όλα γίνονται κατά τον πιο νόμιμο τρόπο.

Δώδεκα χορηγοί, από τους οποίους δεν φέρατε κανέναν και να τονίσω την παντελή σας απουσία από τον αγώνα. Οι 9 χορηγοί παρέχουν σε είδος και να αναφέρω ότι όλοι οι δρομείς είναι ασφαλισμένοι κατά την διάρκεια του αγώνα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά λόγω μεγάλου κόστους. Ο Μέγας χορηγός καλύπτει μπλουζάκια και μετάλλια και οι άλλοι δυο συμμετέχουν με πολύ μικρά ποσά στα μεγάλα έξοδα του αγώνα, καθώς ο Δήμος φέτος θα βάλει λιγότερα από τα μισά που έβαλε πέρυσι.

Συμμετείχαν όπως λέτε στελέχοι σας στον αγώνα και εμένα προσωπικά μου έδωσαν ΟΛΟΙ συγχαρητήρια, για τον πολύ καλό αγώνα που κάναμε. Όλα, Facebook και Δρομικά site γράφουν διθυράμβους για αυτήν την πρωτόγνωρη επιτυχία.

Αν ο αγώνας γινόταν χωρίς να πληρώνει κανένας, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο, τότε το κόστος για τον Καλλιθεάτη θα ήταν πάρα πολύ μεγαλύτερο.
Θέλω να θυμίσω ότι στους Αγώνες δρόμου αυτός που συμμετέχει, γνωρίζει ότι πληρώνοντας αυτό το μικρό αντίτιμο θα έχει έναν ασφαλή και αξιόπιστο αγώνα και θα τον απολαύσει χωρίς προβλήματα. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΑ Κωσταντίνο Ευσταθίου, την Διευθύντρια του Αθλ. Οργ. κα Αννα Σαμπλίδου, την Επίτιμη και την Οργανωτική Επιτροπή για την άψογη συνεργασία, όλους τους δρομείς που μας εμπιστεύθηκαν για άλλη μια χρονιά, τους εθελοντές μας, τους κριτές, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το Προσωπικό του Αθλ. Οργ. του Δήμου Καλλιθέας.

Τέλος, πέρα από την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα, αξιοσημείωτη είναι η κοινωνική προσφορά του αγώνα Kallithea Run, έχοντας μοναδική συνεργασία με την Unicef και την Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο: Στόχος - Πρόληψη. Ο αγώνας άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό έργο και την προσφορά, σε συνεργασία με την Unicef, παρέχουν δωρεάν εμβόλια στα παιδιά της Καλλιθέας, εξασφαλίζοντας καλύτερη υγεία γι αυτά. Ταυτόχρονα, ο αγώνας στηρίζει την ΜΚΟ Στόχος - Πρόληψη και τις ενέργειες της για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. 

Τα χαμόγελα και τα συγχαρητήρια που εισπράξαμε από όλους τους συμμετέχοντες ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Το μήνυμα αυτού του αγώνα το μετέφεραν τα 4.000 χαμόγελα των συμμετεχόντων και η ικανοποίηση τους στο τερματισμό, δίνοντας μας την σκυτάλη για την προετοιμασία του επόμενου αγώνα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Δημάκος"


 

Τελευταίες ειδήσεις