Αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ
20 Φεβ
2018

Ο σημαντικότερoς πολιτιστικός και παιδαγωγικός θεσμός της πόλης μας ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο τις πύλες του. Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς! Κέφι, φαντασία και αγάπη είναι τα σημαντικότερα συστατικά για ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά.

Ρεπορτάζ: Ελεάνα Φλασκή  

Φέτος, το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην Τρίτη Ηλικία. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, η σχολική κοινότητα της Καλλιθέας έχει φροντίσει να σας εκπλήξει! Με προγραμματισμένες 20 παραστάσεις, 105 σχήματα και πολλές ακόμα εκδηλώσεις σε αρκετά σημεία της πόλης, ετοιμαστείτε να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της γιορτής. Την αφίσα του Φεστιβάλ επιμελήθηκε το 17ο Δημοτικό Σχολείο.

mathitiko festival 2018


Κωστάκης: «Ένας σπουδαίος θεσμός» 

Χαιρετίζοντας την έναρξη του Μαθητικού Φεστιβάλ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Μανώλης Κωστάκης ανέφερε:

«Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού των σχολείων μας ξεκινά. Ένας σπουδαίος θεσμός πολιτιστικής έκφρασης της μαθητικής μας κοινότητας, κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια. 

»Οι συντελεστές, μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, το γονεϊκό κίνημα αλλά και οι ακούραστοι εθελοντές του, με την αρωγή του Δήμου αποτελούν μια δυνατή ομάδα πολιτιστικής δημιουργίας. Η φετινή επετειακή διοργάνωση με σύνθημα «Σαν αύριο-σαν χτες», έχει σκοπό να φέρει στο σήμερα θύμισες παλιές!

»Είμαστε σίγουροι πως για άλλη μια χρονιά η καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών, θα αφήσει το πολιτιστικό της αποτύπωμα στην ιστορία του φεστιβάλ». 


Κουτσογιάννης: «Κύτταρο πνευματικής δημιουργίας»

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Κουτσογιάννης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε και φέτος, με μεγάλη περηφάνια, την έναρξη του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ των σχολείων της πόλης μας. Ενός πλέον σημαντικού πολιτιστικού αλλά και παιδαγωγικού θεσμού που προάγει τον πολιτισμό και τη παιδεία και αποτελεί κύτταρο πνευματικής, καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δημιουργίας και δράσης στο πλαίσιο του σχολείου που αγκαλιάζει όμως την ευρύτερη κοινωνία της Καλλιθέας μας. 

»Φέτος κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης ζωής αποδεικνύοντας πως εκπαιδευτικοί μαθητές και εθελοντές πίστεψαν, αγκάλιασαν και υπηρετούν επιτυχώς και ανιδιοτελώς, με ψυχή, τον θεσμό. Τον επιδιώκουν και τον ενθαρρύνουν και φυσικά δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε και να στηρίξουμε και εμείς από την πλευρά μας τον θεσμό αυτό. 

»Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους με την ευχή και την επιθυμία η φλόγα της δημιουργίας και η δίψα της γνώσης να μην σβήσουν ποτέ απο μικρούς και μεγάλους. Καλή επιτυχία». 
 

Ουσιαστική είναι η βοήθεια στην υλοποίηση του Μαθητικού Φεστιβάλ τόσο των δασκάλων και των καθηγητών όσο και των γονέων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το «επιτελείο» του φεστιβάλ, το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την εναρμόνιση του προγράμματος αποτελείται από 8 εθελόντριες. 

 

Τελευταίες ειδήσεις