Απόφαση-σταθμός του ΣτΕ δικαίωνει τον δήμο Καλλιθέας στη μαρίνα, "για λόγους δημοσίου συμφέροντος"

Απόφαση-σταθμός του ΣτΕ δικαίωνει τον δήμο Καλλιθέας στη μαρίνα, "για λόγους δημοσίου συμφέροντος"
06 Νοε
2017

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος" δεν μπορεί να "διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία, να παραταθεί ο δωρεάν και ανεξέλεγκτος ελλιμενισμός σκαφών και η ασύδοτη χρήση των υπηρεσιών της μαρίνας και να συνεχισθεί η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του φορέα διαχείρισης του δήμου Καλλιθέας από την ατελή χρήση των παροχών ρεύματος, ύδρευσης, καθαριότητας και ασφάλειας".

Με αυτό το σκεπτικό η Επιτροπή Αναστολών του Συμβούλιου της Επικρατείας, έκρινε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς και απέρριψε αίτηση "ναυταθλητικού ομίλου" να μην ισχύει στη μαρίνα Καλλιθέας ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας.

ste-gia-marina-front

"Πρόκειται για απόφαση τύπου και ουσίας και ασφαλώς μας ικανοποιεί απόλυτα" αναφέρουν στελέχη της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας. Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν την απόφαση αυτή και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι ναυταθλητικών φορέων οι οποίοι έχουν στραφεί επανειλημμένως εναντίον της ισχύος του ειδικού κανονισμού στη μαρίνα έχουν χάσει όλες τις δίκες κατά του δήμου. 

Ταυτόχρονα, όμως η απόφαση αυτή του ΣτΕ δικαιώνει την ίδια την υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου για το γεγονός ότι έδρασαν άμεσα ώστε ο Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας της μαρίνας Καλλιθέας να γίνει νόμος του Κράτους. 
Με τον Ειδικό Κανονισμό ο δήμος Καλλιθέας πλέον έχει έσοδα από τον ελλιμενισμό σκαφών.

Φυσικά, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ είναι ακόμα μια δικαίωση των ρεπορτάζ του kallitheaonline.gr για το "μεγάλο φαγοπότι" στη μαρίνα Καλλιθέας


 

Δείτε επίσης:
Πρώτη φορά με υπογραφή Κουντουρά - Εγκρίθηκε ο Κανονισμός της μαρίνας Καλλιθέας- To party στη μαρίνα, τέλος - Ο δήμος ανακτά τον έλεγχο της περιοχής

 


Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς δεν αναμένεται να θορυβήσει τους συνήθεις υπόπτους καθώς ακόμα και σήμερα στη μαρίνα Καλλιθέας δραστηριοποιούνται δεκάδες ιδιοκτήτες σκαφών οι οποίοι αρνούνται να πληρώνουν τα σχετικά τέλη ελλιμενισμού στον δήμο Καλλιθέας, μεταξύ αυτών και κάποιοι οι οποίοι με ιστιοπλοϊκά σκάφη κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνουν κρουαζιέρες χωρίς συμβάσεις ελλιμενισμού.

Αλλοιώνουν και κρύβουν στοιχεία
Στο κυνήγι των διαφυγόντων κερδών από λιμενιάτικα, κ.α. προηγουμένων ετών ελάχιστοι είναι οι πρόθυμοι να παράσχουν στοιχεία στον φορέα διαχείρισης ώστε να προσδιορισθεί το ακριβές ύψος των τελών ελλιμενισμού που δεν εισπράχθηκαν από τον δήμο Καλλιθέας όλα αυτά τα χρόνια.

naftathlikotath 1
Παλαιότερο στιγμιότυπο από την "ναυταθλητική" μαρίνα Καλλιθέας με τα εκατοντάδες μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη αναψυχής (πόρισμα ΣΕΕΔΔ)

Ενώ δεκάδες είναι οι ιδιοκτήτες – μεταξύ αυτών και μέλη ναυταθλητικών ομίλων - μηχανοκίνητων τουριστικών σκαφών αναψυχής οι οποίοι έφυγαν νύχτα από τη μαρίνα Καλλιθέας, αλλά... κανείς δεν γνωρίζει ούτε ποιοί είναι, ούτε που πήγαν, ενώ ελλιμένιζαν τα σκάφη τους για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στη μαρίνα Καλλιθέας.

Μάνος Μεϊμαράκης

 

 

Τελευταίες ειδήσεις