Μιλούν στην κάμερα οι γείτονες του Καλλιθεάτη εμπλεκόμενου στο κύκλωμα των παιδόφιλων

Μιλούν στην κάμερα οι γείτονες του Καλλιθεάτη εμπλεκόμενου στο κύκλωμα των παιδόφιλων
30 Ιαν
2009

Στη γειτονιά του στην Αγία Ελεούσα γείτονες και γνωστοί του όλοι τους δήλωσαν, ότι ποτέ δεν είχαν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του. 

Η Αστυνομία μιλά για ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ανάμεσα στους ανθρώπους «της διπλανής πόρτας» και ένας υπεράνω πάσης υποψίας Καλλιθέατης.

Το πορτραίτo του Συμεωνίδη
O εμπλεκόμενος Σπύρος Συμεωνίδης του Χρήστου, 52 ετών κάτοικος Καλλιθέας [περιοχή Αγίας Ελεούσης] εργάζεται ως μηχανικός στο Μετρό, στο σταθμό Σεπολίων. Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά, χώρισε και αυτήν την περίοδο έχει σχέση με μία συνομήλική του γυναίκα.

Συγκλονισμένοι στην γειτονιά του
Στη γειτονιά του στην Αγία Ελεούσα γείτονες και γνωστοί του όλοι τους δήλωσαν, ότι ποτέ δεν είχαν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Ενω και οι συνάδελφοι του δηλώνουν συγκλονισμένοι και λένε ότι ο συλληφθείς δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα.

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες.

Τα περισσότερα από τα παιδάκια φαίνεται πως είναι λατινοαμερικάνικης καταγωγής. Ωστόσο υπάρχουν πολλά που έχουν καθαρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, γι' αυτό από τις ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό και παιδιά από την Ελλάδα.

Στην δημοσιότητα τα ονόματα τους
Όσον αφορά τους εμπλεκομένους, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών. Πρόκειται για τον Σπύρο Συμεωνίδη του Χρήστου, 52 ετών, μηχανικό του Mετρό από την Καλλιθέα, για τον Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, γιατρό 41 ετών, τον Φαίδωνα Χασιώτη του Χρήστου, επιχειρηματία, και τον Γιώργο Ηλιόπουλο του Ιωάννη, 28 ετών ηλεκτρολόγο - μηχανικό. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου με χρήση Διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και συνήθεια. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ στο μεταξύ κρατούνται.

Τελευταίες ειδήσεις