Επάγγελμα: Ναυαγοσώστης - Βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση και πολύτιμος φύλακας-άγγελος στις ακτές - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιδρυτής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, κ. Νίκος Γιοβανίδης Ο Ιδρυτής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, κ. Νίκος Γιοβανίδης
08 Ιουλ
2017

Βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση και την ευκαιρία της προσφοράς πολύτιμων υπηρεσιών στους λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει το επάγγελμα του ναυαγοσώστη. Τα στοιχεία για τους πνιγμούς στην χώρα μας παραμένουν σοκαριστικά, ο τομέας δε της ναυαγοσωστικής απορροφά συνεχώς νέα στελέχη.

Οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας εκπαιδεύονται εντατικά με δεκάδες εικονικές διασώσεις ώστε να τελειοποιήσουν τις τεχνικές διάσωσης και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή κατά την οποία κινδυνεύσει ένας λουόμενος.

Επιμέλεια: Μάνος Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι απόφοιτοι της ΕΝΑΚ έχουν βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση με μισθούς που κυμαίνονται από 700 έως 1100 ευρώ.

"Στην οικονομική κρίση οι ναυαγοσωστική δίνει μια δυνατότητα εποχική μεν σε όλους τους νέους και τις νέες να γίνουν ναυαγοσώστες" εξηγεί ο ιδρυτής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, Νίκος Γιοβανίδης.

Η Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, από τις παλιότερες σχολές ναυαγοσωστικής στην χώρα, ιδρύθηκε το 1996 στην Καλλιθέα από τον Νίκο Γιοβανίδη και ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής και της διάσωσης στην Ελλάδα.

lifeguard academy2-1

Είναι αναγνωρισμένη Σχολή Ναυαγοσωστικής από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και οι Πτυχιούχοι της αποτέλεσαν την Εθνική Ομάδα Ναυαγοσωστικής που έλαβε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας στους Παγκόσμιους Αγώνες Ναυαγοσωστικής Rescue 2006, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία.

Διαθέτει πλήρη ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, πρωτοστατεί σε όλες τις Ναυαγοσωστικές Δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας και διοργανώνει επιδείξεις ναυαγοσωστικής τεχνικής σε συνεργασία με τους Δήμους σε πολλά σημεία της Χώρας.

Έχει περισσότερους από 8,600 αποφοίτους, με πολλούς από αυτούς ήδη να εργάζονται χάρη στο τμήμα επαγγελματικής αποκατάστασης της Ακαδημίας και εγγυάται την ασφάλεια στις Ελληνικές ακτές και τους χώρους κολύμβησης.

Παρακολουθήστε στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελένης Λαζάρου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA στιγμιότυπα από την εκπαίδευση των ναυαγοσωστών

 

Τελευταίες ειδήσεις