Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Καλλιθέα με εντολή ΓΕΕΘΑ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Καλλιθέα με εντολή ΓΕΕΘΑ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
08 Μαϊ
2017

 

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην περιοχή της μαρίνας Καλλιθέας δεν περνούσε ούτε κουνούπι απαρατήρητο.

Από γης κλιμάκιο από επίλεκτους άνδρες Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των προσκλεκλημένων, από θαλάσσης πάνοπλοι άνδρες του Λιμενικού είχαν ακροβολισθεί σε όλη την περιοχή της μαρίνας, ενώ το δίχτυ ασφαλείας γύρω και επάνω από τους επισήμους προστάτευαν σε όλη του την έκταση κλιμάκια της ΕΥΠ.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Τα σημεία από τα οποία θα περνούσαν οι επίσημοι μέχρι το πλοίο και όλοι οι χώροι του πλοίου επιθεωρήθηκαν για εκρηκτικά από ειδικούς εκπαιδευμένους σκύλους και τους συνοδούς τους. Τα ύφαλα του πλοίου για εκρηκτικούς μηχανισμούς ήλεγξαν βατραχάνθρωποι των ΟΥΚ, ενώ σαρώθηκε και ο βυθός.

cism-kammenos
Στιγμιότυπο από την έναρξη του Συνεδρίου στο Ζάππειο. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ενώ, προ εικοσαημέρου κλιμάκιο από ειδικούς ναυπηγούς και βατραχανθρώπους της Επιθεώρης Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας ήλεγξε εξονυχιστικά το COSMOS, διαπιστώνοντας το αξιόπλοον του πλοίου.

Η εντολή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας με εντολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης αφορούσε την μετάβαση στη μαρίνα της Καλλιθέας και την υποδοχή στο ημερόπλοιο COSMOS περίπου 350 ανώτερων αξιωματικών του Στρατού ξένων κρατών.

cism-zappeio2

Οι Στρατιωτικοί από 135 χώρες βρέθηκαν στην χώρα μας
μας ως προσκεκλημένοι του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στο Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού. Στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας μάλιστα ο Πρόεδρος του CISM, Πλοίαρχος Abdulhakeem Alshanoo, απένειμε το μετάλλιο του "Μέγα Αξιωματούχου".

Αμέσως μετά την επιβίβαση όλων, το πλοίο πραγματοποίησε την προγραμματισμένη κρουαζιέρα αναψυχής για τους υψηλούς προσκεκλεμένους.

Στην επιστροφή του στο λιμάνι της Καλλιθέας ένα ξαφνικό μπουρίνι 7 μποφόρ ανάγκασε τον καπετάνιο του COSMOS να καθυστερήσει για λίγη ώρα την αποβίβαση των επιβατών. Νωρίτερα εξαιτίας των δυνατών ανέμων καθυστέρησε η πρόσδεση του πλοίου και στο λιμάνι της Αίγινας.

Είναι η δεύτερη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατά την οποία το λιμάνι της Καλλιθέας απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας για τον υψηλό τουρισμό που υποδέχεται. Η πρώτη ήταν στις 28 Μαρτίου όταν αντιπροσωπεία του LIONS CLUB INTERNATIONAL επέλεξε το λιμάνι της Καλλιθέας για την κρουαζιέρα σε νησιά του Αργοσαρωνικού με το ημερόπλοιο COSMOS. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

"Ευχαριστούμε, Ελλάδα"
"Ευχαριστούμε, Ελλάδα. Θα σας ξαναδούμε στο 73ο Συνέδριο το 2018 στον Άγιο Δομήνικο" Με αυτά τα λόγια έκλεισε τις εργασίες του το Συνέδριο, και σήμερα Δευτέρα άρχισε η αναχώρηση των συμμετεχόντων για τις χώρες τους.

 

Τελευταίες ειδήσεις