Μαργαρίτη-Ψαλιδόπουλος γκρεμίζουν τον μύθο Ασκούνη - Τι θα πει η Βάσω στις 17 Μαϊου

Μαργαρίτη-Ψαλιδόπουλος γκρεμίζουν τον μύθο Ασκούνη - Τι θα πει η Βάσω στις 17 Μαϊου
05 Μαϊ
2017

 

Αποφασισμένη να κλειδώσει τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έρχεται στο ραντεβού της με τους ψηφοφόρους, φίλους και στελέχη της παράταξης της την Τετάρτη 17 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Καλλιθέας, Βάσω Μαργαρίτη. Τα όσα θα πει θα αλλάξουν τους μέχρι σήμερα γνωστούς συσχετισμούς των δυνάμεων στην πολιτική σκηνή της πόλης

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Παράλληλα, από την πλευρά του σειρά παρεμβάσεων ετοιμάζει και ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος οριοθετώντας αποφασιστικά τις σχέσεις του με το περιβάλλον Ασκούνη αλλά και τον ίδιο προσωπικά.

Δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν
Σφόδρα ενοχλημένοι με την παρασκηνιακή δράση του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, είναι τόσο η Βάσω Μαργαρίτη όσο και ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. Η πλειοψηφία δε των στελεχών και των δύο εκφράζουν ανοιχτά πλέον την αποστροφή τους "στα παρασκηνιακά παιχνίδια του Ασκούνη", όπως λένε, "τα οποία σκοπό έχουν να καταστρέψουν εκ γεννετής οποιαδήποτε πρωτοβουλία για σύσταση ψηφοδελτίου ευρείας κοινωνικής αποδοχής και κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2019".

margarith-ekdhlosh-17-5-2017

Ήδη, από τις συναντήσεις μεταξύ Μαργαρίτη, Ψαλιδόπουλου και ομάδας στελεχών τους έχουν αποκλεισθεί πρόσωπα τα οποία θεωρούνται "λαγοί" του Ασκούνη με αποστολή να εμβολίσουν την κοινή προσπάθεια.

Σε ανύποπτο χρόνο δε Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλος έχουν δημόσια αφήσει να εννοείται ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν για τις "αμαρτίες" της ομάδας Ασκούνη στον δήμο της Καλλιθέας.

Το σενάριο Χάρη Κυριακίδη
Εμπνεύσεως Ασκούνη με διάθεση να θολώσει την ατμόσφαιρα είναι και το σενάριο να διεκδικήσει το 2019 τον δήμο Καλλιθέας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου, και νυν Γενικός Γραμματέας των δήμων Βάρης-Βουλιαγμένης, Χάρης Κυριακίδης, αναφέρουν στελέχη και των δύο παρατάξεων.
Στην δε περίπτωση που δεν είναι ακόμα μια φωτοβολίδα του Ασκούνη, η υποψηφιότητα του Χάρη Κυριακίδη δεν θα απολαύσει της υποστήριξης κανενός εκ των δύο, παρά μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Καλλιθέας θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ώστε να περάσει από την βάσανο της κάλπης.

"Ότι έκανε με τον Κυριόπουλο το 1998, έκανε και το 2014 με εμάς, το ίδιο θα πράξει και στις δημοτικές του 2019. Ο ρόλος του είναι καθαρά διασπαστικός" αποδίδουν στον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι και των δύο παρατάξεων. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτός ο "διασπαστικός ρόλος" του πρώην δημάρχου Καλλιθέας εξυπηρετεί ιδιαιτέρως τον νυν δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, ακόμα και αν δεν υπάρχει σε εξέλιξη μεταξύ τους κάποια μυστική συμφωνία.

Κάρναβος έτοιμος για όλα
Άγρυπνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αντιπολίτευση και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές σε συνδυασμό με διάσπαση η οποία προοιωνίζεται στην παράταξη του με την αποστασιοποίηση 3 δημοτικών συμβούλων του, προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στην ηγετική ομάδα της διοίκησης του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλλιθέας αναμένεται να εμβολίσει και ο ίδιος (για αρχή) την οποιαδήποτε απόπειρα συνενόησης μεταξύ Μαργαρίτη-Ψαλιδόπουλου. Η εισπήδηση του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας των διοικήσεων Ασκούνη, Γιάννη Παυλίδη, στην παράταξη Κάρναβου, οι συζητήσεις να πολιτευθούν με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου πρόσωπα τα οποία υπηρέτησαν την διοίκηση Ασκούνη, είναι ενέργειες που δείχνουν ότι ο Δημήτρης Κάρναβος δεν θα αφήσει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη προκειμένου να μην χάσει τις εκλογές το 2019.
Το ιδανικό σενάριο για τον Δημήτρη Κάρναβο, όπως έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ο δήμαρχος Καλλιθέας, στις δημοτικές εκλογές του 2019 θα ήταν να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο τον Κώστα Ασκούνη. Αναμφίβολα θα ήταν μια ιστορική αναμέτρηση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την οποία, όπως εκτιμά το περιβάλλον Κάρναβου, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας θα έβγαινε με βαριά ήττα. Ερωτηθείς πρόσφατα ο Κώστας Ασκούνης αν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του δημάρχου Καλλιθέας απέναντι στον Δημήτρη Κάρναβο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως, στο μυαλό του νυν δημάρχου Καλλιθέας τρέχουν σενάρια ακόμα και να καθαρίσει το παιχνίδι από την πρώτη Κυριακή. Εγχείρημα τρομακτικά δύσκολο δεδομένης της απλής αναλογικής...

 

Τελευταίες ειδήσεις