Λασκαρίδης: Κοινωνική πρόκληση το τίμημα των 400.000 ευρώ για την αγορά της οικίας Δαβάκη

Λασκαρίδης: Κοινωνική πρόκληση το τίμημα των 400.000 ευρώ για την αγορά της οικίας Δαβάκη
14 Οκτ
2016

"Θεωρούμε ότι στη σημερινή ασφυκτικά πιεστική οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Καλλιθέας ότι χρήματα διαθέτει πρέπει να τα αξιοποιεί στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής κι όχι για την αγορά κτιρίων. Η αγορά της οικίας του συνταγματάρχη Δαβάκη, ενός κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο κι επομένως δεν μπορεί να πωληθεί ως οικόπεδο, ευνοεί μόνο τους κληρονόμους του και κανέναν άλλο".

Στην δήλωση αυτή προέβη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λάζαρος Λασκαρίδης, αμέσως μετά την σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Καλλιθέας 
με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την αγορά της οικίας Δαβάκη .

"Είναι βέβαιον ότι δεν θα βρισκόταν σήμερα κανένας ιδιώτης αγοραστής που θα κατέβαλε ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ περίπου για ένα οίκημα που θα χρειαζόταν κι άλλα τόσα τουλάχιστον για να το αναπαλαιώσει" συνέχισε ο κ. Λασκαρίδης.

"Άρα, οι κληρονόμοι θα μείνουν άπρακτοι αν δεν βρεθεί κάποιος δημόσιος φορέας για να το αγοράσει. Η Καλλιθέα έχει τιμήσει με το παραπάνω τον αείμνηστο συνταγματάρχη. Έχει δώσει το όνομα του δεύτερη κεντρικότερη αρτηρία της (οδός Δαβάκη), έχει στήσει τον ανδριάντα του κι έχει ονομάσει Δαβάκη τη μεγαλύτερη και κεντρικότερη πλατεία της".

oikia-davakh
Η οικία Δαβάκη όπως είναι σήμερα

Οι κληρονόμοι ας σεβασθούν την μνήμη του Δαβάκη

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κάλεσε μάλιστα τους κληρονόμους να αποδώσουν αφιλοκερδώς στην πόλη την οικία του Συνταγματάρχου Δαβάκη.

"Ας σεβαστούν, επομένως, κι οι κληρονόμοι τη μνήμη του και να αποδώσουν αφιλοκερδώς την οικία του στην πόλη που τον έχει κάνει «σημαία» της".

"Το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη αγορά τα περισσότερα χρήματα θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο δεν μας λέει και πολλά πράγματα. Κι είναι θλιβερό ότι και κατά το πρόσφατο παρελθόν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο έχουν καλυφθεί για εξυπηρετήσεις αγωνιούντων «ημετέρων». Εξάλλου, και να αγοραστεί τώρα το κτίριο θα περάσουν χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες, για την απόδοσή του στους Καλλιθεάτες. Η φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι να το μετατρέψει το εν λόγω κτίριο σε πολιτιστικό κέντρο. Μα, για πολιτιστικό κέντρο δεν προορίζεται και ο χώρος των άλλοτε πλυντηρίων του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Μαντζαγριωτάκη; 
Και βρίσκεται έτσι αναξιοποίητος εκεί και το... καμαρώνουμε!"

Η Καλλιθέα έχει ανάγκες, δεν είναι καιρός για... αγοραπωλησίες

Καταλήγοντας στην δήλωση του ο κ. Λασκαρίδης είπε: "Η Καλλιθέα έχει σήμερα ανάγκες για παιδικούς σταθμούς για όλους, για κοινωνικό φροντιστήριο, για στήριξη των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δεν είναι καιρός για αγοραπωλησίες που θα μείνουν «στα χαρτιά» με μοναδικούς κερδισμένους πέντε ανθρώπους!". 

Τελευταίες ειδήσεις