Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση ο δήμαρχος Καλλιθέας

Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση ο δήμαρχος Καλλιθέας
16 Δεκ
2016

Έξι μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση επέβαλε πρωτοδίκως πριν από λίγη ώρα το 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο.

Όλα άρχισαν τον Απρίλιο του 2009, όταν η δημοτική παράταξη ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ με την σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων Βαγγέλη Μπαρμπάκου, Βασίλη Παπαχρήστου, Παναγιώτη Κοττέα, Ηλία Κακουλίδη και του επικεφαλής Γιάννη Χατζόπουλου, διέγραψε τότε τον Δημήτρη Κάρναβο για συμπεριφορά η οποία δεν συνέβαλε στην διασφάλιση της ενότητας της δημοτικής ομάδας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης, κ. Χατζόπουλου, η διαγραφή του κ. Κάρναβου ήταν προσωρινή και συγκεκριμένα "μέχρι τέλους του έτους 2009" και μετά αν ο κ. Κάρναβος το επιθυμούσε θα μπορούσε να αποφασισθεί η επανένταξη του.

Ο Δημήτρης Κάρναβος απαντώντας τότε στο δημοτικό συμβούλιο για την διαγραφή του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτή μεθοδεύθηκε αποδίδοντας στον κ. Χατζόπουλο βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ άλλων για προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ο Γιάνης Χατζόπουλος ανταπάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση για τους χαρακτηρισμούς αυτούς, υπόθεση η οποία εκδικάστηκε τελικά σήμερα.

Υπέρ του σημερινού δημάρχου Καλλιθέας κατέθεσαν 5 πρόσωπα, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Χατζόπουλου, ήταν ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος. 

Στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε περίπου 4 ώρες δεν έλειψαν οι εντάσεις αλλά και τα ευτράπελα. Ένα τηλεφώνημα για βόμβα, μια αδιαθεσία και πολλά νεύρα. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου η εκδίκαση αναβλήθηκε για να συνεχισθεί σήμερα με εξέταση ενός ακόμα μάρτυρα υπέρ του σημερινού δημάρχου Καλλιθέας. Περίπου στις 12μισυ το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εκτιμήσει ένα ακόμα στοιχείο το οποίο προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Περίπου στις 13:30 το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του για την οποία η πλευρά του κ. Κάρναβου άσκησε έφεση και προβλέπει στο Εφετείο για τηνανατροπή της απόφασης.

Κληθείς ο κ. Χατζόπουλος να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, είπε: "Η Δικαιοσύνη μίλησε". 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί (παραγωγής kallitheaonline 2009) 

Τελευταίες ειδήσεις