Νέες πολύ σοβαρές αποκάλυψεις & μια ευχάριστη είδηση από τον Κάρναβο για τη μαρίνα

Φωτο: kallitheaonline.gr Φωτο: kallitheaonline.gr
07 Οκτ
2016

 Σε ακόμα μια πολύ σοβαρή δήλωση με ιδιαίτερη αξία για τα συμφέροντα του δήμου, προέβη από το βήμα του δημοτικού συμβολίου ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

Απαντώντας σε ερωτήματα των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων περι των ενεργειών που έχει κάνει η σημερινή διοίκηση για την υπόθεση της μαρίνας, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλλιθέας, αποκάλυψε ότι δεν έχουν βρεθεί ικανά και επαρκή στοιχεία ώστε ο δήμος Καλλιθέας να διεκδικήσει τα τέλη ελλιμενισμού προηγουμένων ετών από τη μαρίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στη μαρίνα Καλλιθέας ελλιμενίζονται ολόκληρη την τελευταία δεκαετία εκατοντάδες μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη.

Αναγκαστικά, όπως είπε ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο δήμος ζήτησε με Εισαγγελική παραγγελία προς το Λιμενικό να χορηγηθούν στοιχεία για τους ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στη μαρίνα αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες από τους ομίλους προς τον δήμο δεν περιέχουν πληροφορίες όπως στοιχεία ιδιοκτητών σκαφών, διάρκεια ελλιμενισμού, αλλά πρόκειται για απλές λίστες μελών των ομίλων. 

Με δεδομένο ότι η μαρίνα της Καλλιθέας έχει ενταχθεί στους τουριστικούς λιμένες και δεν έγινε όταν έπρεπε στο αρμόδιο υπουργείο η γνωστοποίηση του τιμολογίου ελλιμενισμού, τώρα καθίσταται δύσκολο να προσδιορισθεί και το ύψος των τελών ελλιμενισμού που δεν έχουν εισπραχθεί από τον δήμο Καλλιθέας τα τελευταία χρόνια, εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία.

Πρώτη φορά Ειδικός Κανονισμός
Μέσα σε όλα αυτά, ο δήμαρχος Καλλιθέας έδωσε και μια ευχάριστη είδηση. Σύντομα η μαρίνα της Καλλιθέας ύστερα από 7 χρόνια αποκτά ειδικό κανονισμό που θα βάλει τάξη σε αυθαιρεσίες πολλών ετών, όπως αυτές είναι καταγρεγραμμένες από το 2005 μέχρι σήμερα.

Τέλος, σε ότι αφορά τις έρευνες της Δικαιοσύνης γύρω από την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας, αυτές πλέον στρέφονται και προς την πλευρά προέδρων ομίλων και ιδιωτών, εκ των οποίων κάποιοι έχουν κατηγορηθεί ανοιχτά από στελέχη του δήμου ότι αντιποιούνταν τον δήμο Καλλιθέας προκειμένου να εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τον ελλιμενισμό σκαφών.

Μ.Μ

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου 2016
Μη χάσετε
Αντωνακάκης: "Aμέλεια 7 χρόνια από τον δήμο - Οι Προέδροι ομίλων εισπράτουν πολλά λεφτά από τη μαρίνα"

 

Τελευταίες ειδήσεις