Αντωνακάκης: “Aμέλεια 7 χρόνια από τον δήμο - Οι Προέδροι ομίλων εισπράτουν πολλά λεφτά από τη μαρίνα" Featured

Αντωνακάκης: “Aμέλεια 7 χρόνια από τον δήμο - Οι Προέδροι ομίλων εισπράτουν πολλά λεφτά από τη μαρίνα"
03 Οκτ
2016

 Σε υψηλούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση στη μαρίνα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, Γιώργος Αντωνακάκης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Με αφορμή το πόρισμα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κάλεσε την σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας να εφαρμόσει τον νόμο για την είπραξη των τελών ελλιμενισμού, ενώ μίλησε και για αμέλεια για 7 χρόνια από πλευράς του δήμου. Αποκάλυψε δε ότι οι ιδιώτες εισπράττουν τα τέλη ελλιμενισμού ως "δωρεές" και "συνδρομές" σχεδόν για... 30 χρόνια.

"Ούτε περιμένω να μου πει κανένα δικαστήριο πως πρέπει να λειτουργεί η μαρίνα και τι έχει γίνει με τη μαρίνα. Λες και δεν ξέρουμε 30 χρόνια που ασχολούμαστε τι ακριβώς γίνεται"

"Διάβασα το πόρισμα και διαπιστώνω τα εξής: υπήρχε αμέλεια 7 χρόνια. Δεν κινήθηκαν διαδικασίες. Θα το λύσουμε πως θα γίνει αυτό. Επιβάλλεται να εισπράττει ο δήμος τέλη από αυτούς που έχουν σκάφη. Και πρέπει να το κάνει τώρα"

"Επίσης, άκουσα και μια σύγκριση. Γιατί άραγε να μη δώσουμε δωρεάν στους ναυταθλητές αφού δίνουμε στους αθλούμενους στα άλλα σωματεία; Για να πω λοιπόν τη διαφορά εγώ! Το παιδάκι που πάει για μπάσκετ, βόλλεϋ και ποδόσφαιρο, με το υστέρημα του ο γονιός πληρώνει 30 ευρώ.
Για ρωτήστε λοιπόν έναν ναυταθλητή πόσο ξοδεύει για το σκάφος που έχει; Πόσο το αγόρασε; Πόσο το συντηρεί. Για ρωτήστε τους. Και δεν μπορούν να δώσουν τα ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να απαλλαγούν; Είναι λογική αυτή; Ή μήπως δεν πληρώνουν τώρα;... Για να ξέρουμε τι κάνουμε. Πηρώνουν στον ναυταθλητικό όμιλο λεφτά γιατί ελλιμενίζονται; Πληρώνουν. Το λένε όλοι. Το ξέρω εδώ και τριάντα χρόνια. Και το διαπιστώσαμε με τον κ. Παυλίδη μαζί, όταν το παλεύαμε μαζί και με τον ΣΕΑΝΑΤΚ. Πληρώνανε τους προέδρους. Στο σύλλογο, σαν δωρεές, σαν συνδρομές, με πολλά λεφτά! Και τώρα μου λέτε να το ανεχτούμε; Όχι!" είπε απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της δημοτική παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδάκη ο οποίος ζήτησε να μην πληρώνουν στον δήμο τα ναυταθλητικά σκάφη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της μαρίνας στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας υπάρχουν πολύ σοβαρές διαφοροποιήσεις από θέσεις που εκφράζει κατά καιρούς ο κ.Παπαδάκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας κάλεσε την διοίκηση του δήμου να εφαρμόσει τον νόμο για την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού.
"Εδώ γιορτάζουν ότι δικαιώθηκαν. Και τι λένε: να εφαρμοσθεί ο νόμος. Τι λέει ο νόμος; Ο νόμος λέει να εισπράττω, να τους βάλω σε τάξη και να τα πάρω όλα και να βγάλω τους παράνομους. Εφαρμόστε τον λοιπόν σαν διοίκηση"

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Αντωνακάκη
 

Τελευταίες ειδήσεις