Καπάταης: Να μην ανησυχούν οι Καλλιθεάτες. Ο δήμος δεν χάνει ούτε την παραλία, ούτε τα ανταποδοτικά

Καπάταης: Να μην ανησυχούν οι Καλλιθεάτες. Ο δήμος δεν χάνει ούτε την παραλία, ούτε τα ανταποδοτικά
01 Σεπ
2016

Τα δικαιώματα του δήμου Καλλιθέας στο παράκτιο μέτωπο της πόλης είναι απολύτως ισχυρά, διαβεβαίωσε την Τετάρτη από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπάταης πέραν του πρόσφατου νόμου με τον οποίο παραχωρήθηκε για 40 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής η δημόσια έκταση που βρίσκεται στον Φαληρικό Όρμο με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις, αναμένεται και υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες της παραχώρησης.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών είπε ότι, αμέσως με την ψήφιση του νόμου αυτού, Περιφέρεια Αττικής και Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου συνεργάζονται με καταληκτική ημερομηνία την 8η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η έκδοση πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής "στο οποίο θα περιγράφονται με ακρίβεια τα ακίνητα, οι συμβάσεις, τα έσοδα, τα έξοδα, τα βάρη και ότι άλλο υπάρχει και επάνω σε νομική βάση θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση".

Ο κ. Καπάταης μετέφερε δε και την πρόθεση της Περιφερειάρχου, κ. Ρένας Δούρου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, καθώς και θέματα που αφορούν την ανάπλαση της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση στους προβλήτες της μαρίνας Καλλιθέας των μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είναι ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Ειδικότερα δε, σε ότι αφορά την σύμβαση παραχώρησης του 2009 των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και της μαρίνας, μεταξύ του δήμου Καλλιθέας και των Ολυμπιακών Ακινήτων, ο κ. Καπάταης ξεκαθάρισε:

«Για να μην έχετε καμία ανησυχία... οι υπογραφές του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με τις παραχωρήσεις προς τον δήμο Καλλιθέας είναι απολύτως ισχυρές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική ανατροπής των παραχωρήσεων, ο δήμος θα συνεχίσει κανονικά με τις παραχωρήσεις που έχει, θα συμβάλουμε όπου χρειάζεται κι όπου μας ζητηθεί θα βοηθήσουμε σε διάφορα σημεία, όπως είναι η ηλεκτροδότηση κι έχουμε διάφορα που πρέπει να λύσουμε στην πορεία. Νομίζω ότι με ένα πνεύμα συνεργασίας αυτά θα τακτοποιηθούν και να είστε σίγουροι ότι η πόλη μόνο να κερδίσει έχει. Τα ανταποδοτικά που δικαιούται η πόλη θα τα έχει και σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια δεν έχει σκοπό να καπελώσει κανέναν δήμο και κανένα δημότη».

Παρακολουθήστε ολόκληρη η ομιλία του κ. Καπάταη στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας

 

Τελευταίες ειδήσεις