Έξω

Έξω
01 Αυγ
2016

Να εφαρμόσει τον νόμο και να απομακρύνει ο δήμος Καλλιθέας τα μη ναυταθλητικά σκάφη από τη μαρίνα, ζητούν μεταξύ άλλων στελέχη της πρώην διοίκησης Ασκούνη, δηλαδή Ψαλιδόπουλος, Μαργαρίτη και ο Παπαδάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο δήμος επιχειρεί να «τρομοκρατήσει» τα μέλη των ναυταθλητικών ομίλων με εξώδικα. Πράγματι τα εξώδικα τα έστειλε ο δήμος Καλλιθέας αλλά για να προειδοποιήσει τους σκαφάτους ότι στον δήμο πρέπει να πληρώνουν τα ανταποδοτικά και όχι στους Ομίλους τους.

Άλλωστε άλλοι είναι που τρομοκρατούν τους σκαφάτους ότι αν πληρώνουν στον δήμο τα λιμανιάτικα θα τους διαγράψουν ή όταν δεν πληρώνουν τις «συνδρομές» για τον ελλιμενισμό θα τους διώξουν από τη μαρίνα...

Αλλά, έπειτα από 7 χρόνια... τώρα είδαν τα μη ναυταθλητικά σκάφη μέσα στη μαρίνα Ψαλιδόπουλος, Μαργαρίτη και Παπαδάκης;... Τόσα χρόνια δεν τα έβλεπαν ή δεν γνώριζαν πως έμπαιναν στη μαρίνα αυτά τα μη ναυταθλητικά σκάφη;...

Το 70% των σκαφών μέσα στη μαρίνα δεν είναι ναυταθλητικά, διαπιστώνουν ΚΑΙ οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές που ερευνούν στη μαρίνα. Δηλαδή περίπου 280 σκάφη. Δεν είναι πάρα πολλά για να μην τα δει κανείς τόσα χρόνια;

Αυτές τις θέσεις και άλλες αν εξέφραζαν πριν μερικά χρόνια Ψαλιδόπουλος και Μαργαρίτη, δεν θα υπήρχε 7 χρόνια μετά αυτό το απόλυτο χάος.

Και τέλος αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι καταλογίζουν στην σημερινή διοίκηση του δήμου ότι έχει κατά νου να ιδιωτικοποιήσει τη μαρίνα, ενώ επίσης για περισσότερα από 7 χρόνια ιδιώτης εκμεταλλευόταν τη μαρίνα, έστω άτυπα...

Έστω ότι διέφυγαν της προσοχής τους κοινές φωτογραφίες!

Τώρα λοιπόν, που έρχεται ο λογαριασμός... αν ο ιδιώτης αυτός και άλλοι επίσης, αν δεν πληρώσουν... ο δήμος Καλλιθέας να κάνει αυτό ακριβώς που του υποδεικνύουν Ψαλιδόπουλος, Μαργαρίτη και Παπαδάκης, δηλαδή να εφαρμόσει τον νόμο και να πετάξει έξω από τη μαρίνα τα σκάφη που δεν είναι ναυταθλητικά, αλλά και τους ιδιώτες. Υπ' αυτήν την έννοια, είναι ορθή η τοποθέτηση των 3 και εις ότι αφορά μόνο την απομάκρυνση των μη ναυταθλητικών σκαφών, αλλά μόνο υπ' αυτήν την έννοια. 

Γιατί πράγματι υπάρχει ένας νόμος που εγκατέστησε ναυταθλητικούς ομίλους στη μαρίνα το 2004, αλλά ο νόμος αυτός δεν εκχώρησε σε κανέναν ιδιωτη, όμιλο, αστροναύτη, πειρατή, πιστολέρο ή ταχυδακτυλουργό το δικαίωμα είσπραξης εσόδων από τη μαρίνα που μόνο το Ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα να εισπράτει! 

Γιατί ακόμα και να φύγουν τα σκάφη αν δεν φύγουν και οι ιδιώτες, ναυταθλητική η μαρίνα δεν θα γίνει ποτέ. Και αν πράγματι θέλει ο δήμος Καλλιθέας να την λειτουργήσει μόνο ως ναυταθλητική, υπάρχουν δεκάδες ναυταθλητικοί όμιλοι στην Αττική.

Τέλος, δεν είναι απόλυτα κατανοητό γιατί αυτοί που ζητούν τώρα (το θυμήθηκαν) να λειτουργήσει μόνο ως ναυταθλητική η μαρίνα... ταυτόχρονα ζητούν να μην πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στον δήμο τα «ναυταθλητικά» σκάφη... ή τουλάχιστον να πληρώνουν αλλά με γενναία έκπτωση της τάξης του 80-90%.
Να μην πληρώνουν καθόλου στον δήμο αλλά να εξακολουθούν να πληρώνουν «συνδρομές» ελλιμενισμού στους Ομίλους τους; Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουν!

Διότι υπάρχει ρητή και σαφέστατη αναφορά εκπροσώπου ναυταθλητικού ομίλου ότι οι όμιλοι «εισπράτουν συνδρομές για να παρέχουν θέσεις ελλιμενισμού». Κι άλλο να το ακούει κανείς δεξιά κι αριστερά ότι έτσι γίνεται και γινόταν, κι άλλο να το λέει ο ίδιος.

Τελευταίες ειδήσεις