Λευτέρης Μπούλιας: «Ηρθε η ώρα η Περιφέρεια να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Αττικής»

Λευτέρης Μπούλιας: «Ηρθε η ώρα η Περιφέρεια να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Αττικής»
22 Μαϊ
2019

Ο πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών από τη Καλλιθέα, με την πλούσια εμπειρία σε θέσεις δημόσιας διοίκησης μιλά για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη, στο νότιο τομέα της περιφέρειας Αττικής.

Είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Ηρθε η ώρα η περιφέρεια να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Αττικής.. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου θα με βοηθήσει να προσφέρω ουσιαστικές υπηρεσίες για τον τόπο όπου ζω και αγαπώ. Πιστεύω ότι ο Γιώργος Πατούλης μπορεί να ανταπεξέλθει με εξαιρετική επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο.

Έχετε διατελέσει με επιτυχία στη διοίκηση δημοσίων νοσοκομείων στην Αττική ενώ ήσασταν και γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς από το 2008 έως το 2009. Ποιες πιστεύετε, ότι είναι τελικά οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου και πώς πιστεύεται ότι μπορούν να διορθωθούν;

Ειμαι ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί παντού να υπάρξει πρόοδος αν είμαστε θετικοί στο νέο, αν τολμάμε, αν τελικά θέλουμε να προσφέρουμε.
Η μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού δημοσίου είναι για μένα η έλλειψη ευθύνης. Ότι δεν υπήρξε κάνεις που να χρεώνεται την υπόθεση της ανάπτυξης της Χώρας. Όλοι κρύβονταν πίσω από ένα συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό κράτος όπου κανείς δεν είχε την τελική ευθύνη για τίποτα. Όλοι κρύβονταν πίσω από έναν λαβύρινθο υπηρεσιών και νομοθετημάτων ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καμία οργανωμένη πρωτοβουλία. Ούτε ένα συνολικό σχέδιο αλλά ούτε και κάποια Αρχή που θα το υλοποιούσε. Αν, λοιπόν, θέλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και αν θέλουμε αυτή τη φορά να μην χάσουμε την ευκαιρία πρέπει επιτέλους, να αναθέσουμε σε κάποιον την ευθύνη για την ανάπτυξη. Και πρέπει να την αναθέσουμε σε αυτόν που νομιμοποιείται να την έχει.

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την Περιφέρεια, σε σχέση με τα νότια προάστια, όπου κατεβαίνετε και υποψήφιος;

Η Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το ΣΕΦ έως την Γλυφάδα, δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες και προσδοκίες. Σίγουρα, το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα κεντρικό σχέδιο που να έχει ως στόχο την εξωστρέφεια των πολιτιστικών μας δομών.
Το άνοιγμα στη διεθνή πολιτιστική αγορά τομέων αιχμής όπως είναι η μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά, όπου παρουσιάζουμε εντυπωσιακό δυναμικό.

Είναι επείγον επίσης να αποκτήσουμε ένα σχέδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το κυκλοφοριακό και την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος γιατί υπάρχει ο κίνδυνος όλες αυτές οι νέες επενδύσεις να οδηγήσουν σε μια νέα φούσκα λόγω της έλλειψης σχεδίου.

Τελευταίες ειδήσεις