Κώστας Ασκούνης: Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια - 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

Κώστας Ασκούνης: Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια - 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
12 Σεπ
2023

Μια σειρά ρηξικέλευθων δεσμεύσεων που ακούγονται πρώτη φορά στην Καλλιθέα για την στήριξη των νέων ζευγαριών και της οικογένειας ανακοινώνει σήμερα από το βήμα των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ενωμένοι Μπροστά, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

Αιχμή του δόρατος της πολιτικής για τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια, η εξαγγελία του συνδυασμού για την παροχή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται. 

Κληθείς από το kallitheaonline.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης να διευκρινίσει περαιτέρω την εξαγγελία αυτή, απάντησε:

«Ασφαλώς, το μέτρο αυτό ήδη εφαρμόζεται σε έναν δήμο της χώρας αλλά μόνο για το πρώτο παιδί» 

«Θα προβούμε στην υλοποίηση της εξαγγελίας μας αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας στην διοίκηση του δήμου και θα το εφαρμόσουμε όχι μόνο για ένα παιδί, αλλά για όλα τα παιδιά της οικογένειας που θα γεννηθούν».

«Θέλουμε να στηρίξουμε με έργα και όχι στα λόγια τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια» καταλήγει.

Επιπλέον, στην κατεύθυνση έμπρακτης στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών, ο συνδυασμός Ενωμένοι Μπροστά έχει ανακοινώσει τις εξής δεσμεύσεις:

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα έως 40.000 ευρώ, για οικογένειες με 3 παιδιά έως 30.000 ευρώ και για όσες οικογένειες έχουν μέλος αμεα και εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Ακόμα, ο συνδυασμός Ενωμένοι Μπροστά έχει εξαγγείλει την επιδότηση από τον δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη των παιδιών τους, επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου, δημιουργία γραφείου ενημέρωσης κοινού σε θέματα εργασίας μέσω της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), καθώς και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξη τους στην αγορά.

Σήμερα το βράδυ στις 20:00, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Ενωμένοι Μπροστά (Ελευθερίου Βενιζέλου 170) ο Κώστας Ασκούνης κόβοντας πρώτος το νήμα των δημοσίων ομιλιών της προεκλογικής περιόδου, αναμένεται να αναπτύξει το σύνολο των προγραμματικών του θέσεων.

Τελευταίες ειδήσεις